Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Animovaný
  • Drama
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Asi to všichni ví, ale já to tak miluju! Jedno úchvatné a epické zakončení jedné velké fantasy ságy, která se tu za ty 3,5 nebo 4,5 hodiny vyvrcholí zaobalí a uzavře! Přes bitvu o mír ve středozemi. Zkáze zla a postavy co si šťastně až do smrti žít zasloužili. Pan Jackson a Tolkien jsou neskuteční frajéři, že to všechno dokázali a tohle je jejich životní dílo nebo diplomová práce filmařiny a literatury. Herci tu ze sebe předvádí nemožné kousky.. Kdo nikdy neměl rád Froda Pytlíka nepochopil Pána Prstenů. Kdo neměl nikdy rád Pána Prstenů povinně by se na to měl podívat ve všech verzí důkladně a znovu pomalu a napsat si o tom esej. A já? Já odjíždím poslední lodí ze Středozemě do zemi neumírajících. Nejlepší film může být jen jeden. A já si volím tenhle! 10/10!

Matrix

Matrix (1999)

LEGENDA akčních filmů!

Interstellar

Interstellar (2014)

,, I've waited years. " Bezpochyby jedna velká filmová emoční senzace, jež patří k vrcholu tvorby Christophera Nolana. Herecké výkony, premisa a zpracování. Nebo ta režie a scénář. Napínavost a boží dialogy topově podtrhovali film.. Nolanovy hrátky s kamerou a dokonalá hudba pana Zimmera... Doteď stále jedním z mých nejoblíbenějších filmů. 10 bodů 10. Omlívám to dokola, ale Nolan je geniální filmař a zároveň magor. Jeho ambice jsou neskutečné.

Pulp Fiction: Historky z podsvětí

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994)

10/10. - Víc motherfucking scénář jsem dosud ještě neviděl . . Prostě to miluju! Tarantino je mistr, taková prokreslenost hlavních i vedlejších postav a chemie dvou hlavních hrdinů se jen tak nevidí. Plus k tomu vám Tarantino přidá suprový hlášky u kterých se každý zasměje. A hrozně se mi líbilo jak Tarantino se v každým aktu zaměřoval vždy na jiný postavy.

Gladiátor

Gladiátor (2000)

,, Are you not entertained? " - - - Podruhé jsem viděl tento snímek a mohl bych ho vidět milionkrát. Ohromný velkolepý film, který zosobňuje čeho je Ridley Scott jako režisér schopen. Tvůrčí um je zde výborně vykreslený. Jenom když film začíná svou úvodní bitvou už víte, že sledujete něco jiného a impozantního. Akcí je právě tento film prošpikovaný skrz na skrz a každá je skvěle nasnímaná a plná adrenalinu. Tomu všemu dopomohl Russel Crowe coby hlavní protagonista Maximus. Joaquin Phoenix je jeden z nejlepších filmových záporáků, který se objevil na kino plátnech a i přesto, že záměr filmu je pomsta myslím si, že tento je jeden z nejlepších neboť to jak výborně prodává svou zápletku se dá i přesto nazývat Filmařinou s velkým F! Na ten rok nadprodukční stránky ne třeba slov. Vše doplňuje ještě ten ohromný a velkolepý soundtrack pana Hanse Zimmera. Podrženo sečteno? FIlm co by měl bezpochyb každý vidět, kdo má rád akční filmy či má rád filmy jako takové. Uděluji úctyhodných 10 bodů z 10 a film se řadí mezi mé nejoblíbenější neboť já pro tento epos mám slabost.

Hodný, zlý a ošklivý

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

10/10. - Já nemám slov. Vrchol filmařiny! Výborné postavy. Excelentní příběh, dialogy a scénář. Dokonalá režie. Hudba ne třeba slov. Westernovská atmosféra která na vás všudy přítomně dýchá. Napětí a v neposlední řadě Clint Eastwood naprostý badass motherfucker. Kultovní 3 hodinový spektákl se vším všudy.

Oppenheimer

Oppenheimer (2023)

Now I'm become death. Destroyer of worlds. “Je to pár chvil co jsem dokoukal Oppenheimera v kině a ano byl jsem uchvácen! Cilian tu naprosto bodoval a po Thomasi Shelbym se za mě jedná o jednu z jeho nejlepších rolí. Nolan ačkoliv životopisné, drama není jeho šálek co točí tak naprosto film dokázal důvěrně zpracovat a uměl ho galantně odvyprávět a zažral jsem se ihned do filmu po prvním vteřinách kdy jsem viděl samotného Ciliana, jednoho z mých TOP herců. Ten topový střih a preciznost každé scény!  To jsem si prostě užíval. Já Nolana prostě miluju. Abych byl upřímný, film za mě zprvu dost spěchal. Přišlo mi, že tu byla značná část útržků jeho života a nebyl to kompletně film od jeho mládí až po jeho skon a vše dělal zkratkovitě. I konec mi nepřišel takový jaký by měl, ale... I tak byl svým střihem, hudbou a dialogy dost precizní. Přišlo mi jakoby sám Nolan chtěl odvyprávět ty nejdůležitější chvíle a proto zpočátku spěchal. Až v 2. a 3. třetině film zpomalil a začal se pořádně soustředit a prohluboval věci co měl a naprosto jsem se do filmu znovu dostal a zažral, hlavně přes ty výborné dialogy. Na to je pan Nolan prostě expert. Atomový výbuch asi jeden z nejepičtějších highlightů filmu a Oppie byl velký kino zážitek za poslední roky. To jak pan Nolan tu neuvěřitelně a skvěle podává dialogy mě strašně bavilo a ani na chvilku jsem se nenudil, i přes tu délku kdy občas mně přišlo, že něco trvá déle než by mělo, ksafru i tak ten film nejde ani trochu nemilovat. Už na film jsem se enormním způsobem těšil a byl můj asi nejočekávanější film roku a dokonce doufám, že tím filmem roku společně s Napoleonem a druhou Dunou bude. Také dále filmu nesmím zapomenout vypíchnout to neuvěřitelné herecké obsazení plné známých hollywoodských hvězd, kde ze všeho, ale nejvíce zářil samotný Robert Downey Jr. No a v neposlední řadě.. Ta epická hudba Ludwiga Göranssona mě naprosto odvařila, výborně potrhovala každou dramatickou scénu a byla to audiovizuální orgie! Až skoro dokázala v mnoha chvílích trumfovat předešlé Nolanovi filmy se soundtrackem od Hanse Zimmera. Celkově tento film byl moje první žánrovka v kině; vždy jsem byl zvyklý na akční blockbustery a zde jsem dostal 3 hodinovou dialogovou hříčku plné zábavy. Ano! Nolan to zase dokázal. Filmu uděluji 9.5/10.

John Wick

John Wick (2014)

,, That f*cking nobody, is John Wick. " John Wick je filmařskou senzací co se týče akce, filmů o pomstě a nájemných vrazích. John Wick mě už před lety naprosto uchvátil a nenechá mě vydechnout ani dneska. Tento film si vás získá svým emočním začátkem, kdy vám film ukáže co John ztratil a později, když toho zloduši využijí, zjišťujeme kým tento muž býval a že není radno si s ním zahrávat. Film má hodně pomalý rozjezd a sází posléze na adrenalin, který se pak rozjede při prvních krvavých akcích, které jsou prostě dokonalé. Režie Chada Stehelskiho je perfektní a vykreslení Johna Derekem Kolstadem, mě o to víc uchvacuje. Hudba film výborně podtrhuje. Na Johnovi miluju, že i když to je hrdina, který se ničeho nebojí, je to drsňák na potkání a jde si tvrdě za svými cíly a jsme toho očitými svědky, protože z něj všechny postavy cítí respekt a strach, dokáže i cedit krev a cítit bolest a vidíme, že je to taky jen obyčejný muž z masa a kostí. John Wick je film, který vám mohu doporučit, protože patří dlouhodobě k jedním z mých nejoblíbenějších filmů a akčních franšíz. Keanu Reevese nejde nemilovat a je to božan. 9.5/10!