Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (87)

plakát

Gauneři (1992) 

Hodnotit prvotiny slavných režisérů je vždy obtížné. Ve většině případů se totiž nepřekvapivě jedná o průměrné snímky s nic moc rozpočtem a castingem, po kterých by nebýt slavného pana rejži dneska už ani pes neštěk. Naštěstí tohle není ten případ. Gauneři jsou skoro dvě hodiny dlouhá konverzačka, kde nejlepší herec je Steve Buscemi a která se celá odehrává v jedné místnosti. Chápu, že rozpočet byl tak dvacet babek a basa piv, ale Tarantino nikdy nepatřil mezi režiséry, kteří dovedou z mála udělat hodně. Dialogy jsou tu naprosto otřesné. Prvních pět minut nám Tarantino vysvětluje, jak Madonna zbožňuje chlápka s velkým pinďourem a dalších pět minut nám Buscemi povídá, jak nerad dává servírkám dýško. Podobným stylem pokračuje celej film. Spousta lidí tu vidí začátky známého Tarantinova stylu ale já teda ne. Pravda, ve filmu se pořád nadává a všude je to samej čurák a sráč, ale jestli vám tohle stačí na spokojení s filmem tak teda fakt nevím. Nejzábavnější část filmu byla kolem třicáté minuty, když jsem se napil a dostal škytavku.

plakát

Willyho kouzelný svět (2021) 

Celkem jsem se bál, když mi došlo že Cage nebude ve filmu mluvit, ale zvládl to dost dobře. Nevím, jak to popsat ale něco na tom je sledovat tichého Nicka, jak pije energy drinky, vytírá podlahu a mlátí obří plyšovou gorilu zvonem od hajzlu. Kdyby tam nebyly ti otravní teenageři možná bych dal i tři hvězdičky. Cage už hrál v mnohem horších sračkách a na tohle se i celkem dalo koukat, ale pokud nejste jeho fanda tak pro vás Willyho kouzelný svět nic nemá.

plakát

28 dní poté (2002) 

Začíná to jako lehce nadprůměrný zombie film s béčkovým rozpočtem a talentovaným hercem v hlavní roli. Potom ale hrdinové dorazí na vojenskou základnu a z filmu se rázem stává velmi špatný akčňák. Je to škoda. Kdyby si scénárista ujasnil, o čem má ten film vlastně být a druhou polovinu kompletně přepsal, možná by to mělo na slabé čtyři hvězdičky. Takhle je to tak na dvě.

plakát

Zastav a nepřežiješ (2006) 

Adrenalinová jízda, která si na nic nehraje. Přišli jste se podívat, jak Jason Statham zboří pár borců, exploduje pár aut a pomiluje svojí přítelkyni. Jestli vám tohle stačí tak proč ne, ale já osobně i od akčňáků očekávám trochu víc. To že se většině z nich víc nepovede, a tak se propadnou na tuhle úroveň je sice pravda, ale i ve filmu se snaha cení. Crank se o nic nesnaží, a tak tu není co ocenit.

plakát

To se mi snad zdá (2023) 

Cage mám dost rád, takže za mě je to velké zklamání. Film má sice poměrně solidní začátek, ale po prvním zvratu se z toho stává totální blbost, která neví, o čem chce vlastně být. Pak přijde poslední akt a film ještě jednou zapomene o čem vlastně je a stane s z toho velmi primitivní pokus o kritiku konzumerismu (asi, je to tak blbý že ani pořádně nevím). Druhý akt by snad ještě šel zachránit, ale ten poslední by potřeboval kompletně přepsat. Vizuálně je to taky totální pohroma. Osvětlení je naprosto amatérské a velká část filmu má přes sebe ohyzdný filtr. Jediná dobrá věc na celém filmu je Cage, který se sice dost snaží ale tohle prostě utáhnout nedokáže. Dávám ještě dvě hvězdičky, ale je to opravdu na těsno.

plakát

Adaptace (2002) 

Tak tohle šlo totálně mimo mě. Jednu hvězdičku dávám za prvního Cage a tu druhou za druhého Cage. I přes nízké hodnocení se na Adaptaci možná ještě někdy podívám, jestli ji za pár let pochopím lépe ale do té doby víc nemohu dát. Vážně jsem to vůbec nepobral.

plakát

Johnny English (2003) 

Poměrně povedená ale ničím nevynikající komedie.  Rowan Atkinson trochu vážnější roli zvládl dobře a hraje přesvědčivého agenta. Natalie Imbruglia zase filmu dost pomáhá jako English girl, ale zbytek castingu je poměrně nezajímavý. Kulisy sice občas zrazují nízký rozpočet, ale hudba je dost fajn, a například hlavní znělku má English lepší než Bond. Pravda, film má nejedno hluché místo a scén u kterých bych bouchl smíchy nebylo zrovna moc. Původně jsem chtěl dát tři hvězdičky, ale pak přišlo posledních deset minut a já jsem se celou dobu upřímně smál. Škoda že takový nebyl celý film. Nakonec dávám čtyři, ale jsou to opravdu velmi slabé čtyři hvězdy.

plakát

Dannyho parťáci (2001) 

Legendární král všech heist filmů, který silně ovlivnil celou řadu knih, filmů, a dokonce i videoher. Když jsem Dannyho parťáky viděl poprvé, líbili se mi o dost víc a považoval jsem je za jeden z nejlepších filmů vůbec. Dnes už jsem o něco starší, a tak mi to celé přišlo docela dost přitažené za vlasy. Je to pořád velmi dobrá oddechovka, u které se rozhodně nudit nebudete ale na plný počet to asi úplně nemá.

plakát

Total Recall (1990) 

Kompletní opak Pátého elementu. Extrémně silný příběh s velmi slabými vizuály, a kromě Arnolda naprosto průměrným castingem. Který film se vám bude líbit víc asi záleží na vás, ale mě osobně Total recall sedl o dost víc. Pravda, ke konci ty twisty byly trochu jako z Cimrmana ale i tak jsem napjatě čekal, jak to celé dopadne. Kdyby to ty vizuály tak nepotápěli dal bych pět jenom za příběh, ale takhle to vidím pouze na solidní čtyři.

plakát

Pátý element (1997) 

Velmi solidní sci-fi se silnými vizuály, extrémně dobrým castingem a celou řadou skutečně suprových scén. Pravda, zub času i tady trochu zapracoval ale není to tak hrozné, a filmu to moc neublížilo. Bohužel jako celek se mi Pátý element moc nelíbil, a přiznám se že ani pořádně nevím proč. Částečně za to asi může Chris Tucker jehož postava mě celou dobu srala, ale není to jenom tím. Nemůžu na to přesně ukázat prstem, ale prostě mi tu něco nesedlo a celý snímek mi připadal takový trochu divný. Možná si to zaslouží lepší hodnocení, ale já osobně opravdu nemohu dát víc než tři hvězdičky.