Reklama

Reklama

Děj filmu se odehrává v létě roku 1957. V roce, kdy se bývalý automobilový závodník Ferrari (Adam Driver) ocitá ve velké krizi. Řeší problémy v manželství, smrt syna, ale také bankrot společnosti, jíž věřil. Příběh zachycuje nejen hlavního hrdinu, ale také další členy jeho rodiny, která definovala myšlenku výkonného italského sportovního vozu a prakticky stála u zrodu závodů formule 1 a také u legendární automobilové značky. (Vertical Entertainment)

(více)

Diskuze

mahler

mahler (hodnocení, recenze)

bobstock

Prostě máš špatnej postřeh a přehled. Behru svezl do města Taruffi - víš ten bělovlasej starší týpek co nakonec vyhrál závod. Ve filmu i ve skutečnosti jel bez navigátora. A ve filmu je krásně vidět jak Behra nasedá do auta s obrovským nápisem 535.

bobstock

bobstock (hodnocení, recenze)

Klajnik

Souhlas, trikově vůbec zklamání. V roce 2023 a ještě pod taktovkou takhle zkušeného režiséra? První nehoda byla pro mne vyloženě vtip z bořičů mýtů. Letící hadrový panák versus chladný Driver no potěž koště a druhá nehoda při prasknutí pneu. Digitální haluz lidí jak se ohýbají za přispění AI pod digitálním autem, no hrůza. To nemá být poznat. Když už to chtěl ukázat tak at mě to teda šokuje na poblití. Ještě jsem si všimnul podivného zmizení spolujezdce v autě Ferrari když v serpentýnách vyjede ze silnice Maserati. Týpek ho hodí do města a najednou má v autě místo. Spolujezdec zmizel? 

na příspěvěk reagoval mahler

Uživatel CHVATALOVA smazal svůj příspěvek.

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Výborný film o ztrátě a její neustálé přítomnosti. Kdo očekává další mistrný počin Michaela Manna, neměl by být zklamán/a - a kdo jde na zdánlivě konvenční biopic s požadavkem, že autíčka budou dělat brm brm a bude to vzrůšo, neví, na co jde (platí evidentně i pro některé publicisty). 

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Dadel

Podle ohlasů víc melodrama. Kdo očekává zábavu, bude zklamaný: "Před nedávnem jim totiž zemřel syn a oba se s tím vyrovnávají po svém. A bohužel nepříliš zábavným způsobem." (MainstreamZone) 

Rok 2024 začíná hledáním dna ve filmové publicistice. Bylo mi jasné, že i letošek musí obsahovat nějakou tragédii, jsme zvědav, co přinesou další dny, týdny a měsíce. 

Ještěřák

Ještěřák (hodnocení, recenze)

Adam Driver nevypadá, nechová se a nezní ani trochu jako Enzo Ferrari (starý Enzo vypadá skoro přesně jako můj 83letý děda, jen hůl mu chybí) a ty fatální nehody vypadají směšně, raději nedělat žádné než nasílu takovou sračku (budiž dodat že k půlce fatálních nehod okolo roku 1957 reálně chybí existující footage). Z hlediska věrohodnosti to teda moc nevypadá.

Klajnik

Klajnik (hodnocení, recenze)

Všimli jste si té ohavně digitální autonehody v tom druhém, dvou a půl minutovém traileru zhruba v čase 2:00? Co to má být? To už je Mann už úplně nesoudnej?

na příspěvěk reagoval bobstock

jim_clark65

jim_clark65 (hodnocení, recenze)

Mne, ako fanúšikovi motošportu, a latentnému tifosimu celkom vadí, že Mann obsadil Drivera (čo je trocha vtip, že za bývalého pretekára dá "jazdca"), pretože sa na Enza absolútne nepodobá a navyše z Drivera nikdy nešiel taký despotický pocit, akým vplýval Enzo na ostatných, najmä na svojich zamestnancov. Čiže som veľmi zvedavý, podľa mňa tam trebalo obsadiť nejakého staršieho talianskeho herca, napr. herci v Le Mans 66 alebo Rush neboli zlí, aj keď boli len také "cameo".

Dúfam, že Drivera neobsadí tiež do Heat 2, ak to vôbec natočí, pretože na Neila McCauleyho sa Driver nehodí. Pritom Driver je celkom v pohode, ale do týchto dvoch rôl sa veľmi nehodí.

Doomedx

Doomedx (hodnocení, recenze)

M. Mann netoci sracky.. well vetsinou, posledni roky nenatocil nic zajimaveho... ale TOHLE se musi povest.

Související novinky

Michael Mann plánuje remake korejského hitu

Michael Mann plánuje remake korejského hitu

03.11.2023

Pro hollywoodské režisérské matadory evidentně není vysoký věk žádnou překážkou v další tvorbě filmových spektáklů. Své o tom ví osmdesátiletý Martin Scorsese (Zabijáci rozkvetlého měsíce, Casino),… (více)

Michael Mann natočí svůj vysněný film

Michael Mann natočí svůj vysněný film

09.02.2022

79letý režisér Nelítostného souboje, Miami Vice nebo Collateralu Michael Mann konečně dostane šanci natočit svůj vysněný projekt. Režisér po letech příprav sehnal obsazení a finance pro natočení… (více)

Reklama

Reklama