Reklama

Reklama

Schodiště

(seriál)
Trailer 1
USA, 2022, 8 h 16 min (Minutáž: 57–69 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Příběh inspirovaný skutečnými událostmi sleduje osudy rodiny Michaela Petersona ze Severní Karolíny a podezřelé okolnosti kolem úmrtí jeho manželky Kathleen Petersonové. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (84)

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Minisériu sa oplatí pozrieť už len kvôli Colinovi Firthovi. Jeho úlohy sú vždy vyjadrením noblesy, či už hral v dramatických alebo komediálnych rolách. Preto prvým prekvapením pre diváka je, že bol ochotný zobrať úlohu kontroverznej postavy Michaela Petersona, kde sa ukázal aj v ozaj  háklivých scénach. Dej sa prelína s natáčaním francúzskeho dokumentu o udalosti – páde zo schodiska alebo vražde Kathleen, Michaelovej manželky? Pre mňa dej nebol nudný, vyčítam autorom len to, že je nemožné odtrhnúť zrak od obrazovky ani sekundu, lebo sa stratíte v časových slučkách. Možno mal tvoriť max. 6 epizód, aby bol divák v napätí neustále a nenudil sa. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z najlepšie obsadených seriálov posledných rokov, konkurovať mu snáď môže iba Big Little Lies. Firth, Collette, Binoche, Turner a v podstate úplne všetci hrajú doslova ako o život, ako by išlo o ten pravý moment, na ktorý celú kariéru čakali. Staircase počas priebehu plní divácke očakávania, to jest vŕšenie záhad, slepé uličky, prekvapenia a podobne, ale aj tak všetci už vopred vieme, že sa pravdy nedopátrame a to hlavné očakávanie splnené nebude. Ale nedá sa povedať, že ide o nefér hru, predsa len na základe informácií si každý môže urobiť svoj vlastný subjektívny názor a vôbec nevadí, že sa bude od diváka k divákovi líšiť. Ja si napríklad myslím, že vraždil/a... ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem krimi sérii, dostal jsem rodinné drama na motivy skutečných událostí a populární doku-série Netflixu. Výborně zahraný seriál o záhadné smrti ženy, která zemřela nešťastnou náhodou, nebo ji možná zabil její manžel, který má pár kostlivců ve skříni. Seriál má výborný úvod, ale s přibývajícími minutami a díly je pořád více cítit, že materiálu není na 8 hodin a pokud by se jednalo o 3 dílnou minisérii, o nic by divák nebyl ochuzen, vzhledem k tomu, že nedostane žádné definitivní rozuzlení. Ničemu nepomáhá, ani zbytečně roztříštěné vyprávění, skákající z jedné časové etapy do druhé, bez většího dramatického významu. ()

Petaxis 

všechny recenze uživatele

Kdybych neviděla původní dokumentární seriál, asi by se mi to líbilo víc. Většina seriálu je bohužel jen téměř dokonalou kopií původního dokumentu, postavy zde však často působí jen jako blbá parodie na skutečné osoby. Tomu, kdo viděl původní francouzský dokument bude tenhle seriál asi připadat tak trochu zbytečný. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Zhruba od poloviny jsem se teprve začal orientovat, kdo ke komu skutečně patří. Složitá rodina, se složitými vztahy a ještě složitějšími povahami. Tohle platí zejména o Mikeovi. Michael Peterson přišel na to, že lhát je snažší, než mluvit pravdu a tak často a v důležitých věcech lhal. Jak mu lze tedy věřit, že tentokrát nelže, když tvrdí, že svou manželku nezabil? Velmi časté flashbacky jsou nutné, ale někdy bylo co dělat, abych se v tom vyznal. Nad průměr zvedá tuto sérii výkon Colina Firtha, kterému věříte, že to neudělal, ale každou chvíli čekáte, že se k vraždě přizná, tak věrohodně to hraje. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Atlantě a jejím okolí od 7.6 do 11.2021, rozlehlém a lidnatém hlavním městě Georgie. Ačkoli se příběh téměř výhradně odehrává v Severní Karolíně, štáb se rozhodl natočit seriál v Atlantě z možných logistických důvodů. Díky své příznivé poloze u řeky Chattahoochee, teplému klimatu a také díky pozoruhodnému soutoku různých kultur. (Trajektt)
  • Skutočný Todd Peterson (syn Michaela Petersona), ktorého hrá Patrick Schwarzenegger, sa k seriálu vyjadril na Instagrame 28. mája 2022 a opísal ho ako nepresný a nedostatočne preskúmaný. Tvrdí, že jeho rodičia mali najlepší vzťah, aký kedy videl a že nikdy v živote sa nepohádali. Projekt HBO označil za "úplné nezmysly". (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama