Reklama

Reklama

Spisovatelka Helen a herečka Madeline se dlouhá léta nenávidí. Madeline totiž přebrala Helen snoubence Ernesta. Teď všichni tři překročili padesátku a místo toho, aby jejich životy a kariéry nabíraly na obrátkách, padají strmě ke dnu. Z Ernesta, který byl kdysi špičkový plastický chirurg, se stal alkoholik a skončil jako maskér mrtvol. Helen přepadne osobní krize a má tendenci nesnesitelně přibírat na váze. Sedm let poté co se Ernest a Madeline vzali, skončí k nepoznání ztloustlá v blázinci, kde jí sice psycholožka dokáže pomoci, ovšem zcela jinak než čekala. Omylem totiž Helen přivede na myšlenku Madeline zavraždit. Také Madeline si uvědomuje, že doba, kdy se všichni muži kořili jejím půvabům a leželi jí u nohou, je dávno pryč. Ale všechno se dá změnit. Zvláště pokud jim do života vstoupí záhadná čarodějka Lisa disponující elixírem věčného mládí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (503)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavé, poměrně originální s kvalitním hereckým obsazením a na svou dobu to má výborné vizuální efekty. Ještě teď si pamatuju, když jsem byla jako malá na rodinné dovolené, tak tam tenhle film běžel a já se dívala na začátek, výsledek toho byl, že jsem pak v noci nemohla spát. Teď už se tomu jen směju. 4* ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nadstandartní komedie, která je také dost originální. Přeci jen, kde jinde uvidíte Bruce Willise v roli takového ubožáčka, jako je zde. A i postavy obou semetrik jsou zajímavé. Rozhodně bych tento film nezatracoval, jako ostatní zde. Naopak zde není tolik kýčovitosti, která ja pro Zemeckise poměnrně typická. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jakou srandu může způsobit vypití elixíru mládí? Velkou. Hawnová má nesporný komediální talent a v tomto filmu si tenhle druh hraní užívá i Streepová. Všechny ostatní postavy jsou podružné, ty dvě září tak, že na sebe strhnou veškerou pozornost snad i v scénách, ve kterých prokazatelně nejsou přítomny. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Vynikající černá hororová komedie s fantastickými triky, ale hlavně nadčasovým tématem (touha po věčném mládí a kráse, posedlost zevnějškem). Roztomile cynická zábava s perfektními herci, která v dnešní "instagramové" době je stále zatraceně aktuální. Podobných cool "blbin" by mohl Zemeckis klidně natočit víc... 85 % ()

classic 

všechny recenze uživatele

Roberta Zemeckisa považujem za režiséra,ktorý rád skúša nové triky,vizuálne efekty sú jeho doménou,ktorým rozumie... Meryl,Bruce a Goldie v čiernej komédii,kde to srší nápadmi,humorom,Zemeckis vôbec v tomto období 90 aj 80 rokoch,jeden z najvplyvnejších režisérov,ktorý dnes nie je excelentný ako voľakedy. Typický príklad klasických 90 rokoch,keď„fičali” takéto počiny,pri ktorých stačí vypnúť mozog a len pozerať. Štáb:Absolútna špička od kameramana Deana(Jurassic Park),strihača Arthura(obidva oscary za zemeckisovky),výprava Rick,hudba Alan+scenár,réžia,herci-pohodová komédia,ktorá ma bavila.Efekty pritiahnu,lebo sú pozoruhodné. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (34)

  • V prvním záběru na omlazenou Helen (Goldie Hawn) má herečka mateřské znaménko nad horním rtem na pravé straně. V pozdějším záběru ho má na levé straně a ve zbylých záběrech zase na pravé. (noelcoward73)
  • Z finálního sestřihu zcela vypadla postava ztvárněná Tracey Ullman. Ta hrála barmanku, která pomáhá Ernestovi (Bruce Willis) po útěku z večírku. V původním konci filmu se po 27 letech postavy jako spokojený pár důchodců setkaly s frustrovanými nemrtvými Helen (Goldie Hawn) a Madeline (Meryl Streep). Po negativním přijetí testovacím publikem si však Robert Zemeckis uvědomil, že šťastný závěr ruší hořký tón celého filmu a závěr byl změněn. Pro urychlení tempa filmu byly rovněž vystřiženy scény s agentem Madeline (Jonathan Silverman) nebo scéna, kdy Ernest vytahuje zmrzlou Madeline z lednice. V původním traileru však záběry z těchto scén zůstaly. (kenny.h)
  • V jednom rozhovoru pro britskou televizi se moderátor zeptal Meryl Streep (Madeline), proč vzala tuto pro ni velmi netypickou roli. Streep odpověděla, že role je natolik originální, že si ji nemohla nechat ujít. (jezurka42)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama