Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Claire a Norman odvážejí svou dceru Caitlin na koleje vysoké školy, kde začíná studovat. Claire je smutná, ale zároveň se těší, že bude mít víc času na sebe. Jejich sousedé, Warren a Marie Fureovi, se nastěhovali před pár týdny a neustále se hádají. Jednoho dne se Marie svěří Claire, že se moc bojí, vtom se vrátí její manžel a ona uteče do domu. Claire to trápí a druhý den za sousedkou zajde, ale ta není doma. Claire v noci nemůže spát a z okna vidí, jak soused nakládá do auta velký balík. Probudí Normana, ale auto je pryč. Claire hází psovi míček do jezera, které mají u domu a zdá se jí, že pod hladinou vidí mrtvolu. Navíc se celý den samy od sebe otevírají zadní dveře a náhle začne hrát i věž. Claire má strach a jede za Normanem, který pracuje v laboratoři na genetických výzkumech, do práce. Druhý den opět slyší v domě zvuky, otevírají se dveře, padají věci ze stolu. Claire se znovu vydává k sousedům, setkává se s Warrenem, ale s Marií prý nemůže mluvit… V noci jde Claire do koupelny, odkud se valí pára, vana je plná vody a pod hladinou vidí odraz mrtvé ženy. Druhý den ji Norman pošle k psychiatrovi. Claire se mu svěří, že doma viděla ducha a psychiatr jí poradí, ať s duchem naváže kontakt. Claire se svou kamarádkou Jody uspořádá seanci, ale k ničemu nedojde. Claire nechce, aby o tom věděl Norman – před rokem měla totiž autonehodu a od té doby se o ni manžel moc bojí. Jody odjede a z koupelny jde opět pára, vana je plná vody a Claire slyší hlasy… (TV Prima)

(více)

Recenze (326)

Maq 

všechny recenze uživatele

Mainstreamové drama, ale vysoko nad běžným standardem. Zemeckis dlouho vystačí s nejasnými náznaky, pracuje s napětím a tísní z neurčitého, a dělá to skvěle. Teprve poslední čtvrthodina se zvrtne v obyčejné nastavované "vyvrcholení". Spoiler: Kdyby oba z té koupelny nevyšli živí, byla by to elitní záležitost. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Harmonické manželství. Dům po odchodu dcery-vysokoškolačky zející prázdnotou. Záhadné hlasy a zvuky. A jedno kruté tajemství. Přitom všechno začíná obviněním souseda, že nacpal zavražděnou manželku do kufru auta. Cosi shnilého se však odehrává přímo v domě stále zamilovaného páru. A divák posedlý thrillery začíná chápat, že všechno je trochu jinak. První půlhodinka je moc fajn, taková příjemně nevypočitatelná. Odkazy na Hitchcockovo Psycho jsou patrné, zázračný chlapec nabízející lákavé modely rodinné zábavy Robert Zemeckis mění žánr a drží napětí, používá účinné triky, k čemuž mu výrazně pomáhají střihač i kameraman Don Burgess (spolupracovali spolu už mnohokrát). Výsledku ovšem příliš nepomáhají prudké dějové zvraty i místy zmatený scénář. Naštěstí jsou pánové (producent) Steven Spielberg a Zemeckis pořád těmi hravými „hochy“. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

No popravde receno, kdyz jsem si precet, ze film reziroval Zemeckis a hrajou tam Ford s Pfeiffer, tak sem cekal vetsi maso. Co se snimku neda uprit je atmosfera, ta je opravdu hutna, ale spis nez horor bych to zaradil mezi mysteriozni thriller. Problem je, ze film ma dve hodiny a vic nez dve tretiny z toho zabiraj sceny pomalu vysilujici Pfeiffer, ktera se furt dokola mota po baraku a nad necim premejsli a bohuzel mi ani nebyla moc sympaticka. Navic zaver se da docela lehce odhadnout. Nicmene prave diky skvely atmosfere film ani chvily nenudi, obcas se povede nejaka lekacka a Ford s Pfeiffer hrajou paradne, takze to nakonec ty 4* da. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nikdy mne příliš nerozhodilo, když mě pronásledovali duchové, bezdůvodně v mé blízkosti praskalo sklo ani když na mne zákeřně vybafnul nějaký paranormální jev. Bubáci mě zkrátka vždy spíše nudili a tak jediným důvodem pro sledování tohoto snímku pro mne byla Michelle Pfeiffer, kterou jsem ochoten zcela zdarma přivést v posteli na jiné myšlenky, ale ani myšlenka na TO mi neumožnila zblajznout nabízenou krmi i s nevěrohodným navijákem. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Konec byl děsný, ale jinak pozvolna se narušující idilické manželství pátráním Claire po podivných úkazech mne celkem bavilo. Hvězdičku dávám za vtipný avšak mrazivý moment, kdy se Norman (Ford) přesvědčuje ponořením ruky do vany ve které se ,,koupe" Claire, zda je teplota vody v pořádku :-)) Škoda, že vanou to pak začlo brát grády a body dolů...Jinak takový lehce strašidelný duchařský thriller na sobotní večer, když venku leje. Proč ne.. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Most ukázaný ve filmu je celkem blízko místa, kde byl postaven dům (Addison, Vermont, blízko State Park). Filmaři uzavřeli most na několik dní, což způsobilo spoustu problémů místním obyvatelům na obou stranách jezera Champlain. Most je totiž jedním z mála míst, které spojuje 120 mil dlouhé jezero. (HappySmile)
  • Když se jde Clarie (Michelle Pfeiffer) podruhé podívat do koupelny a nahne se nad vanu, můžeme v odrazu na vodní hladině spatřit jednoho ze členů štábu. (Claude Speed)
  • Po odhalení Claire (Michelle Pfeiffer), že její manžel telefonát na policii pouze předstíral, filmaři několikrát – Claire leží zhroucená na zemi, snaží se zmocnit uvízlého telefonu, shodí klíče na zem, zvedá klíče od auta – sáhnou po efektu, kdy se kamera zdánlivě ponoří pod podlahu (jde tedy doslova o kameru, „co leží pod povrchem“, což odkazuje na název filmu). Záběru bylo docíleno tak, že při stavbě kulis bylo na část podlahy použito sklo. V prvním případě, kdy téže záběr zprvu zobrazuje normální podlahu, je tato podlaha vytvořená na počítači. (HappySmile)

Reklama

Reklama