Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Claire a Norman odvážejí svou dceru Caitlin na koleje vysoké školy, kde začíná studovat. Claire je smutná, ale zároveň se těší, že bude mít víc času na sebe. Jejich sousedé, Warren a Marie Fureovi, se nastěhovali před pár týdny a neustále se hádají. Jednoho dne se Marie svěří Claire, že se moc bojí, vtom se vrátí její manžel a ona uteče do domu. Claire to trápí a druhý den za sousedkou zajde, ale ta není doma. Claire v noci nemůže spát a z okna vidí, jak soused nakládá do auta velký balík. Probudí Normana, ale auto je pryč. Claire hází psovi míček do jezera, které mají u domu a zdá se jí, že pod hladinou vidí mrtvolu. Navíc se celý den samy od sebe otevírají zadní dveře a náhle začne hrát i věž. Claire má strach a jede za Normanem, který pracuje v laboratoři na genetických výzkumech, do práce. Druhý den opět slyší v domě zvuky, otevírají se dveře, padají věci ze stolu. Claire se znovu vydává k sousedům, setkává se s Warrenem, ale s Marií prý nemůže mluvit… V noci jde Claire do koupelny, odkud se valí pára, vana je plná vody a pod hladinou vidí odraz mrtvé ženy. Druhý den ji Norman pošle k psychiatrovi. Claire se mu svěří, že doma viděla ducha a psychiatr jí poradí, ať s duchem naváže kontakt. Claire se svou kamarádkou Jody uspořádá seanci, ale k ničemu nedojde. Claire nechce, aby o tom věděl Norman – před rokem měla totiž autonehodu a od té doby se o ni manžel moc bojí. Jody odjede a z koupelny jde opět pára, vana je plná vody a Claire slyší hlasy… (TV Prima)

(více)

Recenze (326)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Toto že natočil Zemeckis? Nie je to chyba v kolonke režisér? Absolútne nevhodný žáner pre tohto režiséra velkofilmov. Prvoplánová pointa nemala v čase vzniku, keď letel Šiesty zmysel, žiadnu šancu. Film ako keby vznikol iba preto, aby ukázal Harrisona Forda v zápornej úlohe a producenti to dávali v propagácii filmu najavo. Pod povrchom sa neskrýva nič. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zemeckisovy sa darí diváka držať v napätí, práca s atmosférou sa mu darí, škoda len, že z očakávaného thrilleru sa nakoniec vyprofiloval čistokrvný horor. Bolo by dobré, keby sa nejakou hororovou scénou žáner pripomenul o niečo skôr, pretože to film potom akosi rozdeľuje a úplne to nenapĺňa ani thriller ani horor. Určite stojí za to film vidieť a štvrtá hviezda mu ušla len veľmi tesne. 60%. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Cože?!!! Jak tohle mohl natočit Zemeckis?!!!!!!!! Z tak debilního scénáře nemohlo vzniknout žádný veledílo, ale stejně to byla hrůza. Připouštím, že ze začátku mě to bavilo a příjemě mě mrazilo v zádech a ještě jsem se stíhal gebit tomu jakej je James Remar kašpar (i když tady to zahrál asi nejlíp). Ale pak už to začalo být jen nudnější, trapnější a debilnější. Samý ujetý a nelogický dějový zvraty no prostě shit. Jedinný co tomuhle filmu ještě mohlo pomoct by byl rychlej konec. Jenže ouha, 130 minutová stopáž!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tak tohle se nedělá pane režisére a doufám, že ničeho tak debilního se z vaší strany už nedočkáme děkujeme pěkně. Radši natočtě další trháky typu Forrest Gump nebo Návrat do budoucnosti. Have a nice day. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Mám rád Roberta Zemeckise, Michell Pfeifferovou i Harrisona Forda... ale ne pohromadě. Viníkem je scénář. Marně se snaží odkazovat na starší Hitchcockovy snímky Vertigo, Psycho... Proč scénáristé nemohli napsat originální příběh namísto toho, aby si tolik půjčovali od jiných? Ano, je tu pár děsivých momentů, ale je jich málo. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Keď sa stretne hviezdna smotánka v krízových časoch, ani zázrak nepomôže. Je až k neuvereniu tých 100 mega, z ktorých sa rozhadzovalo potokom počas každej kŕčovitej scény. Film bez nápadu, bez duše, bez réžie zato so spŕškou klišé a dialógovými kvázi perlami tvorcovia nešetrili. Merítkom fakt úspešného, desivého trileru autor dosiahne spravidla tým, ako dokáže pracovať s tou atmosférou, ktorú na začiatku filmu pomocou šikovne nastavenej zápletky rozpracuje k súvislostiam. Zemeckisove súvislosti sa rozpŕchavajú úplne v základoch, za onou základnou zápletkou. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Celosvětová premiéra proběhla 18. července 2000 ve Westwoodu (Kalifornie, USA). (Varan)
  • Datum narození na zprávě o pohřešování Madison Frankové je skutečné datum narození Amber Valletty, která ji hrála. (HappySmile)
  • Po odhalení Claire (Michelle Pfeiffer), že její manžel telefonát na policii pouze předstíral, filmaři několikrát – Claire leží zhroucená na zemi, snaží se zmocnit uvízlého telefonu, shodí klíče na zem, zvedá klíče od auta – sáhnou po efektu, kdy se kamera zdánlivě ponoří pod podlahu (jde tedy doslova o kameru, „co leží pod povrchem“, což odkazuje na název filmu). Záběru bylo docíleno tak, že při stavbě kulis bylo na část podlahy použito sklo. V prvním případě, kdy téže záběr zprvu zobrazuje normální podlahu, je tato podlaha vytvořená na počítači. (HappySmile)

Reklama

Reklama