Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byl Chlapec (Dev Patel) hodně malý, vyprávěla mu matka legendu o mýtickém opičím králi Hanumanovi, který pomáhal bezmocným, stíhaným útlakem i křivdami. Pak mu přímo před očima matku zavraždí představitelé moci a chlapci dojde, že žádný Hanuman neexistuje. Možná i proto už jako dospělý v masce opičáka obráží nelegální zápasy, kde se nechává do krve ztlouct populárnějšími zápasníky. V těch nejtemnějších uličkách města hledá cestu k „těm nahoře“, kteří mu před lety tak fatálně ublížili. Když ji nakonec objeví, promění se v impozantní a zároveň děsivý nástroj pomsty, jenž ho má zbavit všech stínů z jeho minulosti. Dokáže to sám? A co se s ním stane, až na téhle cestě lemované smrtí dorazí na konec? (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 7

Recenze (207)

Baboonek 

všechny recenze uživatele

Takový Indický John Wick s nádechem morální narážky na situaci v Indii. Za mě příjemný akční film u kterého se zasmějete, kouknete na dobré scény, pěknou práci s kamerou. Možná až moc cítíte americký vliv, ale musím říct, že v kombinaci s dobrou hudbou mi to i tak přijde malinko méně "jednoduché" i když děj je velmi předvídatelný, tak jako akční film svého žánru je velice povedený. S poslední hvězdičkou čekám, až mě překvapí nějak průběh nebo tam do toho bude zajímavější děj. Jinak před propracováním a zachycením jiného kontinentu velice smekám ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, kterak se Krvavě sportující Hanys (Sun-Wu) Chuj přejedl kari, zhulil hašišem a Vešel do prázdna, je sice a priori mírně bizarní a dějově opět nepříliš invenční akční podívaná o jednom obzvláště pomstychtivém asurovi, avšak překvapivě chutně a plnokrevně zpracovaná, disponující dokonce i několika vskutku neotřelými brutalitkami (viz např. výtahový zářez), do jejíchž všech detailů sice bez podrobné encyklopedie hinduismu jeden nemá šanci proniknout, nicméně uvedené současně není nijak na překážku sledování. Vcelku tedy vlastně příjemné překvapení a jsem docela zvědav, s čím protagonista & režisér & scénárista přijdou příště. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tam, kde je John Wick jenom o vymazelné choreografii a pěkně nasnímané bombastické akci, přidává Monkey Man lidštějšího hrdinu s mně bližší motivací, živočišnost, neokoukané a atraktivní prostředí Indie, mystiku a podnětné sociální motivy (byť ty jen lehce nahazuje). Jo, v téhle podobě si "akčňák" užít dokážu. Audiovizuálně špička, fantastický režijní debut. ()

Baronne 

všechny recenze uživatele

"Ten, který ničí falešnou pýchu". Dev se se svojí režisérskou premiérou vůbec nepáral. A mě si tím získal, očividně mu svědčí syrový, špinavý Indický prostředí. Film má spád, občas prošpikovanej uklidňujícíma, nebo WTF momentama. Vidíme zabijáka, jeho motivy a hlavně jeho progress. Skvělá pasáž s boxováním při bubnech. Kamera rychlá až zběsilá a já občas ztrácel přehled. Mám rád revenge hunt snímky, navíc Dev je jako herec sexy a charisma mu stříká z očí. Nože při bitkách moc nemusim, ale Monkey man je pusinkou zabodává do krku nepřátel, a to chce kurva osobitej styl! Za mě nadprůměrná projekce (i přes užvaněnou excentrickou blondýnu která neumí ani přes upozornění zavřít hubu) a Devovi budu nadále fandit. ()

Fleinka 

všechny recenze uživatele

Wick Bollywood v dobrém slova smyslu. Akční snímek s bojůvky na motivy Tarantinovek, který je v prvních minutách lehce strčí do kapsy. Surovost a syrovost snímku o obrodu sebedestruktivního šimpanze k posvátnému hulmanovi. První půlka filmu byla jasná, úderná jako pěsti krále kobry do obličeje hlavního protagonisty. Dějová linka byla jednoduchá, pomsta. Možná to bylo na tak dlouhý film málo. Přesto hudba, kamera a herecké výkony byli vynikající, že člověk promine plochý děj akčního filmu, lehký klišé a patos. Konec byl surově ustřihnut jako surovost celého filmu. Jako divák věřím, že Hanumán porazil zlého démona Ravanu, ale co Síta? ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Film měl velké produkční problémy, Dev Patel (Kid) před začátkem natáčení přišel o produkčního designéra a hlavního kameramana. Také přišel o velkou část vybavení a komparzu kvůli uzavření hranic a filmu tak hrozilo, že vůbec nevznikne. Dev Patel přesto dokázal uprosit producenty, aby mu dali šanci. Tu dostal, ale musel se hodně uskromnit, film se tak natáčel na mobily a GoPro. Komparz nahradili osvětlovači, maskéři a každý, kdo byl volný, šel před kameru. Na spoustu kaskaderských kousků používali to samé vybavení furt dokola, po každé akční scéně tak museli spravovat rozbité stoly, židle a další vybavení. (Yoshitsune)
  • Dev Patel začal trénovať Taekwando, keď mal 10 rokov. V marci 2006 vo veku 16 rokov získal čierny pás v 1. dane. (Arsenal83)
  • O svojej práci na filme Patel povedal: "Myslím si, že akčný žáner je niekedy systémom zneužívaný. Chcel som mu dať skutočnú dušu, skutočnú traumu, skutočnú bolesť... A chcel som vliať do nej trochu kultúry.“ (Arsenal83)

Související novinky

Jurské město nabírá další obsazení

Jurské město nabírá další obsazení

17.04.2024

Sedmý film dinosauří série se hýbe kupředu raptořím tempem. Mnoho času totiž nezbývá, premiéra filmu, jehož údajný název má být Jurské město, je pořád stanovena na klasický letní blockbusterový slot… (více)

Reklama

Reklama