Reklama

Reklama

Hledám Amy

  • Česko Zoufalec (více)
Trailer

Komiksoví kreslíři Holden a Banky jsou nejlepší přátelé už 20 let. Zdá se, že jejich bezstarostný život nemůže nic ohrozit. Dokud ovšem nepotkají Alyssu. Holden se zamiluje, pak ale zjistí, že si dělá plané naděje. Alyssa je totiž lesbička. Dva komiksoví nadšenci Holden McNeil a Banky Edwards, kteří žijí v New Jersey, jsou nerozluční kamarádi už dvacet let. Přes den tráví čas společně ve svém studiu a večer se chodí ven bavit. Jejich přátelství má však poprvé v životě dostat povážlivou trhlinu poté, co jim zkříží cestu nádherná mladá lesbička Alyssa Jonesová. Holden se do ní zamiluje a záhy musí čelit Bankyho žárlivosti i barvité minulosti své nové přítelkyně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mé druhé setkání s Amy už přece jen dopadlo lépe než to první. Film má opět spoustu fantastických myšlenek a vynikajících dialogů. O sexu se tady opět dozvíme některé nové pojmy. Tak jako byl v Zack a Miri Bludný Holanďan tak tady je to pro změnu termín Želízko. Mlčenlivý Bob v tomto filmu promluví a prakticky celý ten problém rozlouskne. Osobně cítím z tohoto filmu vrchol Smithovy tvorby. 85% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu si cením uejména toho, že je dobrý, i přestože v něm hraje Affleck. om sám sice moc dobré výkony nepodává, ale role to po něm naštěstí ani nevyžaduje. Také se mi líbí, že je to jeden z mála koukatelných romantických filmů a to zejména kvůli své nevšednosti a drsnosti. Humor mi taky sednul. ()

Reklama

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Kevina Smithe mám rád (nepočítám se ale mezi jeho fanoušky), ale to samé nemůžu říct o hereckých schopnostech Bena Affleka a Joey Lauren Adamsová mi je celkem dost nesympatická a tyhle dva problémy se zákonitě musí promítnout do mého hodnocení. Jinak nemám co vytknout, je to skvěle napsaná nebanální romantická komedie, ve které Smith dokazuje, že zvládá i o něco vážnější polohu, ikdyž ho mám radší v té více komediální a méně romantické (hlavně v obou Clerks a Mallrats). ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

*** a půl. Velmi poutavě a zajímavě vystavený hlavní trojúhelník vztahů. Skvělé a postupně se vyvíjející charaktery postav a chytrý a vtipný scénář s excelentními momenty. Vše je obohaceno o odvážné, opravdové dialogy bez servítek, jejichž podstatou je dost často sex. Hlavní postavy se o tomto tématu dokáží bavit tak, že Vás to bude zkrátka zajímat a přitahovat a budete zvědavi, jak se jejich hovory a vztahy budou vyvíjet dál. I člověku, jako jsem já, který je úplným opakem postavy, kterou ztvárnila Joey Lauren Adams, tyto ostré dialogy a styl příběhu zaimponoval. V něčem jsem se s ní i tak ztotožnila. Dokázala jsem ji pochopit, protože mi nápadně připomínala jednoho, mě velmi blízkého člověka. Několika minutový hlasový projev Lauren Adams mě utvrdil v tom, že jako zpěvačku bych ji nejspíš v oblibě neměla. Samotná písnička byla hezká. Její hlas mi však zněl jako nějaká nepovedená mutace Miley Cyrus a Hilary Duff. Hledám Amy je nápaditá, milá, pravdivá a smutná. Na závěr - ta pusa od Bena byla okouzlující:) ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Konverzačka je to dokonalá, hodně pravdivá, taková ze života. Podepsala bych se pod hodně vět, které v tomhle filmu padly. Když se blížil konec, pořád jsem si říkala, aby to nepokazili...a oni to zakončili přesně tak, jak jsem si přála. Takže mně osobně chyběla k dokonalosti jen lepší ústřední dvojice, protože tihle dva mi opravdu k srdci nepřirostli a to je velká škoda, protože všichni ostatní herci ( a hlavně Jason Lee) byli výborní. Takže mojí srdcovkou od Kevina Smitha stále zůstává Clerks. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Ve filmu je opět zmíněno číslo 37. Toto číslo je alespoň jednou zmíněno v každém filmu Kevina Smitha. (Karlos80)
  • Mlčenlivej Bob má navzdory svému jménu jednu z nejdelších řečí ve filmu. (Kulmon)
  • Scéna s Alyssou, Holdenem a Bankym v nočním klubu o problémech orálního sexu, byla původně napsána pro Smithův předchozí film Flákači (1995). (Kulmon)

Reklama

Reklama