Reklama

Reklama

Hledám Amy

  • Česko Zoufalec (více)
Trailer

Komiksoví kreslíři Holden a Banky jsou nejlepší přátelé už 20 let. Zdá se, že jejich bezstarostný život nemůže nic ohrozit. Dokud ovšem nepotkají Alyssu. Holden se zamiluje, pak ale zjistí, že si dělá plané naděje. Alyssa je totiž lesbička. Dva komiksoví nadšenci Holden McNeil a Banky Edwards, kteří žijí v New Jersey, jsou nerozluční kamarádi už dvacet let. Přes den tráví čas společně ve svém studiu a večer se chodí ven bavit. Jejich přátelství má však poprvé v životě dostat povážlivou trhlinu poté, co jim zkříží cestu nádherná mladá lesbička Alyssa Jonesová. Holden se do ní zamiluje a záhy musí čelit Bankyho žárlivosti i barvité minulosti své nové přítelkyně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

castor 

všechny recenze uživatele

Smithova dílka jsou otevřená a upřímná a vynikají především v dobře napsaných postavách a sází na autorovo nadání psát brilantní dialogy. Banky: „Kdy vyrážíme?“ Holden: „Ale já jdu s Alyssou? Nechci, abys mi to zkazil“ Banky: „Třeba taky zavěsím!“ Holden: „Ale to je normální klub“ Je třeba ocenit přístup ke zvolenému tématu, jakým je tentokrát především homosexualita. Vše se točí kolem filmů, comicsů a narážek na sex. Vše ale překrývá smysl pro detaily, dialogy jsou vtipné, vulgární a bezvýhradně chytré. Bez diskuse originálně pojatá, velmi příjemná záležitost! ()

choze 

všechny recenze uživatele

Hledám Amy je druhý film, co jsem od Smithe viděl a žádný třetí už s největší pravděpodobností nedám. Zabývá se sice věcmi, které člověk dobře zná z vlastní zkušenosti a dokáže je výstižně popsat i vtipně podat, můj celkový dojem je ale stejně rozpačitý. Jay a Silent Bob mi nijak legrační nepřijdou (Smithův pantomimický výkon je přímo úděsný) a ústřední milostný motiv mě svou hysteričností poznenáhlu začal nudit a navíc skončil dost stupidně. Ani zmiňované scény definování sexuálních pojmů mi nepřišly nijak geniální a to nemluvím o tom, že jako comicsový fanoušek jsem byl zklamán z nízkého počtu comicsových odkazů. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Možno nie najkomplexnejší či najzábavnejší Kevin Smith ale bezpochyby najdospelejší a zároveň najoriginálnejší. A pre jednu z najoriginálnejších romantických komédií , aké som kedy videl a so záverom, ktorý ma napriek atypickej katarzii zasiahol, nemôžem navzdory menším nedostatkom, utrúsiť žiadnu kritiku na ktorej by naozaj záležalo. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Skvěle stupňovaný vtip i romantika, životní role Bena Afflecka a Tichej Bob se svým perfektně padnoucím monologem. Co ale klíčová scéna téměř v závěru, kdy Holden podává šílený návrh? Tenhle zkrat jsem nevstřebal a nebýt jej, mohla Amy útočit na pozici jedné z nejlepších romantických komedií, co znám. Má totiž plno kouzelných momentů (Alyssa zpívá na pódiu a Affleck začíná mít na tváři přiblblý úsměv, až přijde Jason Lee a pohledem ho zpraží), ale čím víc přemýšlím nad závěrem, tím víc mě vytáčí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jedno z mojich prvých stretnutí s americkou nezávislou tvorbou a môj prvý film od Kevina Smitha. To bolo ešte v hlbokých 90tych rokoch. Nemohlo to skončiť inak, ako plným počtom. Dnes by som už bol kritickejší, lenže to by tento film musela niektorá televízia aj niekedy pustiť. Rovnaký prístup majú aj k ostatnej Smithovej tvorbe. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Ve filmu je opět zmíněno číslo 37. Toto číslo je alespoň jednou zmíněno v každém filmu Kevina Smitha. (Karlos80)
  • Holden a Banky jsou postavy z Salingerova románu Kdo chytá v žitě. (Kulmon)
  • Scéna v bare, kde si Banky (Jason Lee) a Alyssa (Joey Lauren Adams) ukazujú rôzne zranenia zo svojich “dobrodružstiev", je odkaz na film Čeľuste (1975), v ktorom sa Robert Shaw (Quint) a Richard Dreyfuss (Hooper) predstavili v obdobnej scéne. Rovnako box, v ktorom sedia, sa nápadne podobá interiéru slávnej lode Orca. (MAX666)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno