Reklama

Reklama

Dlhé roky sa Cézarove vojská snažia dobyť galskú dedinu, ale márne. Cézarovi vojaci sa už obávajú, že bojujú s bohmi. Aby Cézar dokázal svoju moc, rozhodne sa s Gálmi uzavrieť dohodu. Ak zvládnu vykonať dvanásť úloh, ktoré im prikáže splniť, stanú sa zvrchovanými vládcami. Ale ak jednu úlohu nezvládnu, podrobí sa celá dedina Cézarovi. Asterix a Obelix musia rozhodnúť o osude svojich priateľov... (RTVS)

(více)

Recenze (525)

Adman 

všechny recenze uživatele

Opravdu povedené dilko z animované tvorby. Dostáváme se spolu s Asterixem a Oblixem k úkolům které musí splnit. Spousty vtipných scén, jako třeba hod oštěpem (soupeř, s namakanou jenom jednou rukou, hodí oštěp velmi daleko. Přijde k němu ObeliX, vezme oštěp, nezůčastněně jej vrhně a on obletí Zeměkouli a začne honit jeho soupeře :)), (nebo soutěž v pojídání: Celých 5 minut je po každých 10 vteřinách záběr na dveře místnosti, jak přichází šéf kuchař s plným tácem žrádla... po asi 60 lídlech Obelix vyjde ven a prohodí: "Přinesl mi jenom pár předkrmů" :)), to mě rozesmálo. Doporučuji. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl Asterixe mě už jako malého iritoval svým jakoby zpomaleným tempem řeči, skoro jakoby neseděl střih - nevím, jestli je to dabingem, ale tipuji, že ne. Pamatuji, že když jsem to dřív viděl, nejúžasnější mi připadala patálie s úředním šimlem a věšení krokodýlů na šňůru. Bohužel, když si to pustím teď, nudou klimbám. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Jedna z největších legend animovaného filmu, která disponuje tou vzácnou vlastností, že s každým dalším zhlédnutím na ní lze najít něco nového a ještě vtipnějšího. Přiznám se, že když mám někdy svoji chvilku a přátelům začnu u piva citovat filmové hlášky, vždycky dříve či později skončím u 12 úkolů; u ostrova Rozkoší, kde nemají žádné kance, u zaklínače; z něhož Asterix udělá divočáka; u příšery, která chutnala dobře...... Je toho moc, genialita má synonymum s názvem téhle inteligentní perly. 100% ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Miestami som sa ozaj veľmi bavil, navyše to nie je ani dlhé, škoda, že všetky tie úlohy neboli až tak vtipné, aby som tomu mohol dať najvyššie hodnotenie. Moderné filmy o Asterixovi a Obelixovi sa na tieto staršie nechytajú. Navyše ten slovenský dabing k tomuto mám veľmi rád. Páči sa mi aj nápaditosť, ktorou to oplýva. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Bude pršet, letí nízko. Skvělý film - vynikající hlášky, vtipné situace a Caesar je tady opět za blbce. Když dvojice animovaných hrdinů plní své úkoly, divák se prostě musí bavit (nejvtipnější mi přijde Obelix na Ostrově rozkoší či setkání s egyptským kouzelníkem). Společně s britským dobrodružstvím, můj nejoblíbenější Asterix. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (7)

  • Scény z domu, kde se zatmívá rozum, se stali inspirací i pro část hry „The Witcher 3: Divoký hon – O Víně a Krvi“. (fabecc1222)
  • Město, ve kterém se nachází "Dům, kde se zatmívá rozum", je Paříž. Stanice Alésia, kterou Asterix a Obelix ve své vidině spatřili, se v Paříži skutečně nachází. (vojtaruzek)
  • Výrok římského vojáka: "Prý vstupte do armády, prý pro záchranu lidstva," má pravdivý historický základ. Římané vyznávali teorii, že všichni neřímané, tedy barbaři, musí a chtějí být latinizováni a Římané mají tu povinnost toto vykonat. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama