Reklama

Reklama

Moje první láska

Trailer

Obsahy(1)

Vada (Anna Chlumsky) je hypochondrické děvčátko žijící v excentrické domácnosti, v jejimž čele stojí její ovdovělý otec Harry (Dan Aykroyd) - zaměstnanec pohřební služby. Její svět se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy se otec zamiluje do Shelly De Voto (Jamie Lee Curtis), která začala pracovat ve stejném podniku jako kosmetička. Stydlivý kluk ze sousedství - Thomas J. (Macaulay Culkin - Sám doma) Vadě jediný rozumí - sdílí s ní závist, první lásku, strach a pomůže jí vyrovnat se s její nejbolestnější ztrátou... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Moc hezký příběh o dětském světě, nejen pro děti. I když mi přišlo, že domácí prostředí, ve kterém se děj odehrává, mohlo v době vzniku filmu, počátku let devadesátých, vyvolat ve spoustě dětí i docela depresivní a chmurné pocity. I na mě, člověka, jež má dětství hodně daleko za sebou, to tak místy zapůsobilo. Jedno léto, jedno velké přátelství a křehkost dětské duše. Poměrně sympatičtí Macaulay Culkin a Anna Chlumsky k sobě dobře padnou a je zajímavé poslouchat jejich myšlenky. Jamie Lee Curtis to zde opravdu moc sluší. Ve třech scénách jsem měla na krajíčku (když Vada přišla na obřad svému kamarádovi, když ji Jamie česala a ona řekla jistou větu a nakonec, když v závěru filmu přečetla svou báseň). Když jsem se tak na ty dvě děti dívala, jak bezstarostně jedou na kolech po klidné ulici, pomyslela jsem si, jaká to byla zlatá léta a jestli se současné děti k sobě takto dokáží ještě chovat. Přemýšlela jsem nad tím, jak vyrůstají dnešní děti a jak jsou vychovávány. Dnes už snad ani neexistuje něco jako to nevinné, čisté a bezstarostné dětství. Dřív se děti navštěvovaly a ptaly se jeden druhého, jestli půjdou ven. Dnes se ptají, jestli budou na Facebooku. Dřív přiběhly hladové domů a zeptaly se mámy, co bude k obědu. Dnes si koupí radši hamburgery a colu. Dřív se možná chlubily nad tím, jaké dostaly krásné kolo nebo hračku. Dnes se starají o to, jaké písničky mají v drahém mp3 přehrávači či stylovém mobilu. Dřív soutěžily o to, kdo udělá větší bublinu ze žvýkačky. Dnes se zajímají o to, kde sehnat cigaretu a zamachrovat tak. Dřív si možná před spaním četly pohádky. Dnes se dívají před spaním na Óčko nebo MTV. Dříve snily o tom, čím by chtěly být. Dnes si v časopisech čtou o tom, jaké by měly být a jak vypadat, aby byly "cool". Dřív se nestaraly o to, že běhají celý den po venku a mají natržené kalhoty nebo odřená kolena, když lezly na stromy. Dnes je zajímá, aby měly moderní, značkové oblečení, přesně podle trendů. Dřív se zastyděly, když pronesly nevhodná slova. Dnes se jimi klidně oslovují. Dřív měly úctu k dospělým. Dnes jsou schopny jít po ulici a bez jakéhokoliv svědomí někoho urazit či se mu vysmát. Dříve spolu mluvili o všem možném, uměli říct "mám tě rád". Dnes si vystačí slovy jako MTMR, PAPINKY, LOVÍSKUJU TĚ UPA MOCINKY či MUCK:-*. Dříve neznaly pojmy jako hipec, emo a neměly ponětí, kdo je to šampón či barbínka. Dokáží ještě v současnosti naslouchat jeden druhému, vnímat ho nebo se o něj starat? Nebo je pro ně dnes dobrý kámoš ten, kdo má nejlepší oblečení, "hrubý" mobil a dokáže se zasmát každé blbosti? Kam se ale podělo to "dětství"...? ()

Riley 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem viděla jako malá a pak probrečela tři noci. Pamatovala jsem si jen vosí hnízdo, holčičku s chlapečkem a prstýnek měnící barvu. Později jsem se ho pokoušela najít, ale jak se film jmenoval a kdo v něm hrál mi bylo záhadou, ač na mě udělal doživotní dojem. Teď jsem ho našla, úplnou náhodou, potom co jsem viděla video what movie made u cry a brečím zas......tohle je prostě děsnej dojááák. :( Zároveň však prostě tak milej, bezprostřední film o životě, ač si celej konec jen říkám: ,,nene tohle se nestává,,.....a hlavní představitelka je kouzelná. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Moc rád se k téhle hořké komedii vracím. Hypochondrická Anna Chlumská, stydlivý Macaulay Culkin, ovdovělý bručoun Dan Aykroyd a jeho nová pomocnice v pohřebním ústavu Jamie Lee Curtis. To vše v pensylvánském balení z léta roku 1972, kdy se tančilo v karavanu, hrálo bingo, líbalo u vody, lezlo po stromech, bezstarostně jezdilo na kolech, ale i ztrácelo své nejbližší.. nadmíru okouzlující záležitost!! ()

Lukasfox 

všechny recenze uživatele

poprave sem od tohodle filmu nic nečekal jen sem potřeboval nejak zabít hodinu a půl dnešního rána, ale na konci sem měl slzy dojetí a to se mi moc často u podobných smímků nestává, prvavda že v nekterých částech trochu nudne ale vše to dokonale vyváží herecké výkony Dana Aykroyda a obou dětských představitelu, a to deti ve filmech moc nemusím ale tady sou proste super a o to víc me dostal ten záver.. velmi smutný.. ale takový je občas život je! Opravdu pekne rodinné melodrama! ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o ten prípad, keď chémia medzi hercami úspešne zakrýva neatraktívnosť príbehu. Výkony detských hercov by totiž nenasrali ani ženu na vrchole laktačnej psychózy. Anna Chlumsky a Macaulay Culkin dokázali nebyť prehnane dospelými deťmi a tiež neskĺznuť do preafektovaného fakana. Vkusný film o vzťahoch. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Scenáristka filmu Laurice Elehwany sa vyjadrila, že príbeh filmu je inšpirovaný jej kamarátkou z detstva, ktorá žila v pohrebníctve. (dwdb)
  • Anna Chlumsky a Macaulay Culkin byli v roce 1992 nominovaní na MTV Movie Awards za nejlepší filmový polibek. (Kacitr)

Reklama

Reklama