Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krásná a odvážná hrdinka se vrátila. A je šťastná jako nikdy předtím, protože ji generál Shang požádal o ruku. Přesto se objeví nečekaná překvapení. Jejich štěstí se jim snaží kazit nezbedný Mushu, který se jako rodový ochránce snaží držet zamilovaný pár co nejdále od sebe. A k tomu je tu ještě jeden obtížný úkol - doprovázet tři princezny přes celou Čínu za jejich manžely. Princezny se však do svatby nehrnou. Jejich muži jim byli prostě vybráni. Když to Mulan zjistí, rozhodne se rázně zakročit.

Těšte se na skvělou komedii, podmanivou hudbu a dojemný příběh o odvaze a přátelství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

malyLibor 

všechny recenze uživatele

Opět moc pěkná pohádka. Samozřejmě trpí nemocemi všech dvojek. Co mne ale děsně štvalo byly chvilky, kdy se děj vymanil ze své doby a dráček Mushu se začal chovat jak rozmazlený teenager současnosti... to mne fakt štvalo... Jo, a taky mě děsně štvou obsahy distributora, které s obsahem filmu mají jen pramálo společného. Podtrženo a sečteno = 75% ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Kdo se těšil a zároveň přemýšlel o tom, jak Mushu bude pokračovat ve své funkci a co dalšího provede, tak právě zde ho můžete vidět v tomto pokračování Mulan. Frančíza jako taková má celkem hlavu a patu, příběh už před půlkou se tak nějak dal předpokládat, když Mulan vyslovila: "Naslouchej svému srdci" a z Mushu se stal místo "ještěrky" čert. Ne, opravdu. Velice mi to připomnělo Lvího Krále 3, kdy Timon s Pumbou se snažili překazit lásku Nale a Simbovi, a přesně tady to je s generálem Shangem a Mulan. Toto pokračování má ale velkou absenci originálních písní... spousta jich tu zazní, ale člověk si je prostě neuchová v paměti... to třeba u Lady a Tramp 2 je to úplně naopak. Scampovi písničky se mi zalíbily daleko více, než v prvním filmu. Na druhou stranu tady Mushu opět válel. Podle mě to byl právě on, který se v tomto pokračování objevil asi nejvíc krát a cvrček to od něj vždycky schytal... někdy mi ho bylo až líto. Prakticky celý film jsem měl zapečetěný a jasný počet hvězdiček, jaký udělím, ale zvrat nastal, kdy Shang se pustil z ruky Mulan. Tady mě scéna velice překvapila a dost jsem z ní měl husí kůži, ale nakonec stejně se to vrátilo tam, kam jsem to nějak čekal a zůstávám u tohoto hodnocení. Takže tedy ke konci. Toto pokračování mě nějak moc neoslnilo, ale ani jsem se u toho nenudil, celkem fajn pokračování a klidně bych si Mushu přivolal znovu :) ()

Reklama

Wendy 

všechny recenze uživatele

Ehm. Tak aby bylo jasno, já miluji jedničku. Ale, v čem ta byla implicitní, v tom je dvojka očividná. V čem byla zábavná, akční a dechberoucí, v tom je dvojka pooomalá a mě nechávající naprosto chladnou. Stejně jsme všichni věděli, jak to nakonec dopadne. A hudba! V jedničce - parádní, po instrumentální i textové stránce. Ve dvojce - nezáživná, pokud nepočítám tu jednu nepodařeně okopírovanou píseň, ano, opět z jedničky. Jen ten generál Shang je stále stejný "dork". Film pro mě tentokrát zachránila "mluvící zvířátka" a to je co říct, protože ta mě obvykle nechávají chladnou. ()

AdelleR 

všechny recenze uživatele

Tradičně slabší pokračování. Přitom měla druhá Mulan solidně našlápnutou na tu první - hudebním doprovodem, humorem i některými akčními scénami. Ale koukat se na to dá a člověk se nenudí; děj je poměrně předvídatelný a leckdy trochu rychlejší, než by asi bylo třeba, taky mi opět přišlo, že tu kolísá pohádkovost s chutí tomu dodat trochu větší drama, podobně jako v jedničce. Ale jak říkám, stále to má svěží humor a rozhodně to není druhý díl, po němž má člověk chuť na celou sérii zapomenout. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Na direct to video slušné, ale jinak zcela průměrné pokračování první Mulan, které zdaleka nedosahuje jejich kvalit (scénář, hudba) a spíš si jen tak lehce hraje s motivem "Co bylo po...", než aby stavělo na nějakém solidním příběhu (tady odhadnete jak to dopadne po pěti minutách). Mám obavu, že dospělého diváka to bude narozdíl od jedičky dost často nudit, ale naštěstí se to v těch osmdesáti minutách dá s dětmi přežít a těm se ta barevná podívaná nejspíš bude líbit i tak. 50 % ()

Galerie (70)

Reklama

Reklama