Reklama

Reklama

The Rutles

(TV film)
  • Velká Británie The Rutles: All You Need Is Cash (více)

Obsahy(1)

Eric Idle, Neil Innes a jejich přátelé natočili tento satirický snímek v montypythonovském duchu podle vzestupu a skonu nejslavnější kapely všech dob - The Beatles - a byli při jeho tvorbě velmi pečliví. Neil Innes pro film napsal víc než patnáct písní v "broukovském" stylu, ve filmu se objeví parodie na "schodovou scénu" z Perného dne nebo nápodoba památného Koncertu na střeše. Mezi účinkujícími můžema najít i skutečného Beatla George Harrisona, muzikanty Paula Simona a Micka Jaggera nebo dalšího z Monty Pythonů Michaela Palina. Takže, slovy samotných Rutles "All you need is cash"... (Morien)

(více)

Recenze (64)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na to, že sa v jednom filme stretla časť Monthy Pythonov (Idle, Palin) a časť zlatej generácie Saturday Night Live (Belushi, Aykroyd, Murray) za podpory mnohých hudobníkov (Simon, Jagger, Harrison) a o Beatles, je výsledok viac než rozpačitý a až na pár absurdných vtipov Erica Idle nie veľmi smiešny. Spinal Tap vyšiel oveľa viac. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

To je tak, když miluješ Beatles a suchej britskej humor... Harrisona jsem poznal jen podle hlasu, Belushiho s Aykroydem a Murraym vůbec, Ronnie Wood vypadal jako člen Hell's Angels spíš jak takovej neškodnej amorek, Mick Jagger masér jako vždy, no a Idle s Palinem neskutečně vtipní (as always)- what the fuckin' dream team! Nebýt Beatles, byli by Rutles nejlegendárnější kapelou všech dob...! ()

Reklama

gombarix 

všechny recenze uživatele

Pokud je někdo milovník Pythona i Beatles, bude stoprocentně nadšen, asi jako já. Eric Idle je tu v životní formě a film je (i díky střídmé stopáži) nabitý srovnatelně s celopythonskými filmy. Klasika žánru "mokumentu", pro patřičné vychutnání je třeba znát beatlovskou historii. A propos, Neilu Innesovi se je podařilo vykrást tak brilantně, že soundtrack je snad ještě lepší než Beatles sami :p... Třešinkou jsou mnohá camea pozdějších i stávajících velkých hvězd (Jagger, Simon, Aykroyd, Belushi, Murray) a v rozsáhlé roli básník Roger McGough (to je ten, co znal Rutles). - P.S. zajímalo by mě, jak by vypadali Rutles natočení až po Lennonově smrti. - P.P.S. >Oskar: George Harrison hraje novináře (tj. "interviewujícího") a pokud vím tak financoval až Život Briana. ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Pro správné pochopení mnoha scén, je potřeba znalost celého vývoje skupiny Beatles. Jinak se budete ztrácet a nudit. Já jsem udělal dobře, že jsem si před shlédnutím pustil dokument Příběh Beatles. Připadlo mi, že od sebe kopírovali. Spíš je to, že The Rutles paroduje určité druhy dokumentů. A ten co jsem viděl, je přesně on. Objevují se tu stejné události a videa, v dokumentu jsou reálné, zde jsou zesměšněné. Jedná se o zparodovaný život Beatles pomocí suchého anglického humoru, který ovšem není tak úderný jako u Monty Pythonů. Přece jen je to osobní projekt jednoho z nich. Přesto, dobrá parodie. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tato parodie dosáhla takových rozměrů, že mnozí mysleli, že se jedná o regulérní dokument o skutečné kapele. To tím pádem vystřeluje tento počin Erica Idlea (člen Monty Python) do výšin britského humoru - i za oceán proniknuvší. Každopádně, koho Beatles neoslovili či je prostě nezná, film The Rutles bude nejspíš považovat za nějaký špatný vtip a dývýdýčko rozkouše přímo před očima zhulených kamarádů. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (14)

  • Z 11 řadových LP Beatles si The Rutles pro svou mystifikaci vypůjčili více než polovinu - použili názvy a obaly těchto desek: With The Beatles / Meet The Rutles, A Hard Day's Night / A Hard Day's Rut, Help! / Ouch!, Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band / Sgt. Rutter's Only Darts Club Band, Magical Mystery Tour / Tragical History Tour a Let It Be / Let It Rot. (Robbi)
  • Snímek vznikl pro britskou televizi. V USA a v Austrálii byl však uváděn v kinech. (contrastic)
  • Díky textům, parodujícím písně The Beatles si film vydobyl takřka kultovní status. Mnoho lidí si myslí, že vznikl jako jeden z projektů humoristické skupiny Monty Python. Avšak jde jen o sólový projekt Erica Idlea. (contrastic)

Reklama

Reklama