Reklama

Reklama

The Rutles

(TV film)
  • Velká Británie The Rutles: All You Need Is Cash (více)

Obsahy(1)

Eric Idle, Neil Innes a jejich přátelé natočili tento satirický snímek v montypythonovském duchu podle vzestupu a skonu nejslavnější kapely všech dob - The Beatles - a byli při jeho tvorbě velmi pečliví. Neil Innes pro film napsal víc než patnáct písní v "broukovském" stylu, ve filmu se objeví parodie na "schodovou scénu" z Perného dne nebo nápodoba památného Koncertu na střeše. Mezi účinkujícími můžema najít i skutečného Beatla George Harrisona, muzikanty Paula Simona a Micka Jaggera nebo dalšího z Monty Pythonů Michaela Palina. Takže, slovy samotných Rutles "All you need is cash"... (Morien)

(více)

Recenze (64)

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Pro správné pochopení mnoha scén, je potřeba znalost celého vývoje skupiny Beatles. Jinak se budete ztrácet a nudit. Já jsem udělal dobře, že jsem si před shlédnutím pustil dokument Příběh Beatles. Připadlo mi, že od sebe kopírovali. Spíš je to, že The Rutles paroduje určité druhy dokumentů. A ten co jsem viděl, je přesně on. Objevují se tu stejné události a videa, v dokumentu jsou reálné, zde jsou zesměšněné. Jedná se o zparodovaný život Beatles pomocí suchého anglického humoru, který ovšem není tak úderný jako u Monty Pythonů. Přece jen je to osobní projekt jednoho z nich. Přesto, dobrá parodie. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Tato parodie dosáhla takových rozměrů, že mnozí mysleli, že se jedná o regulérní dokument o skutečné kapele. To tím pádem vystřeluje tento počin Erica Idlea (člen Monty Python) do výšin britského humoru - i za oceán proniknuvší. Každopádně, koho Beatles neoslovili či je prostě nezná, film The Rutles bude nejspíš považovat za nějaký špatný vtip a dývýdýčko rozkouše přímo před očima zhulených kamarádů. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

To je tak, když miluješ Beatles a suchej britskej humor... Harrisona jsem poznal jen podle hlasu, Belushiho s Aykroydem a Murraym vůbec, Ronnie Wood vypadal jako člen Hell's Angels spíš jak takovej neškodnej amorek, Mick Jagger masér jako vždy, no a Idle s Palinem neskutečně vtipní (as always)- what the fuckin' dream team! Nebýt Beatles, byli by Rutles nejlegendárnější kapelou všech dob...! ()

snob 

všechny recenze uživatele

Nu já nevím, Beatles byli sami o sobě neuvěřitelně vtipní a roztomilí. Ze začátku vcelku trapná parodie na humor Beatles. Druhá polovina tomu dodala trochu humoru vlastního. Výsledek dost rozpačitý. Byly tam momenty, kdy jsem se královsky bavil, ale následně byly odstíněny momenty ostudně nevtipnými. ()

#47 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky resp. znalce historie Beatles je tato parodie skutečně k popukání. Eric Idle skvěle napadobil McCartneyho a zároveň velice nápaditě poskládal scénář, Niel Innes zase dokázal složit hudbu, která výborně napodobuje řadu písní Beatles...vše dohromady tvoří velmi zábavnou a inteligentní podívanou, prostě NUMBER ONE! ()

Galerie (15)

Zajímavosti (14)

  • Při vystoupení The Rutles v Ed Sullivan Show byla použita autentická nahrávka Eda Sullivana před prvním vystoupením The Beatles v jeho show z roku 1964. Byl pouze předabován název skupiny. (Robbi)
  • Snímek vznikl pro britskou televizi. V USA a v Austrálii byl však uváděn v kinech. (contrastic)
  • Ron Wood, člen The Rolling Stones, si zahrál jednoho z členů motorkářského gangu Hell's Devils. Jedna z manželek Micka Jaggera Bianca si střihla kromě dvou štěků i roli Martini, nastávající manželky Dirka McQuicklyho (Eric Idle). (Robbi)

Reklama

Reklama