Reklama

Reklama

Přání smrti 3

  • Česko Touha smrti III (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se vrátil do New Yorku na pozvání spolubojovníka z dob korejské války, jehož okolí je terorizováno bandou surových mladých gangsterů. Svého starého přítele však nachází zavražděného. Kersey se rozhoduje zastavit chuligánskou vlnu násilí a vrátit klid do ulic pro lidi, kteří zde žijí. Po zuby ozbrojen vyráží do městské bitevní zóny se vzkazem pro každého výrostka kolem: Pojďte a dostaňte mne. Nebo to aspoň zkuste! Převaha proti Kerseymu je obrovská. Ale s nadšenou podporou souseda zavražděného přítele (držitel Oscara Martin Balsam), se zaníceným zájmem iluzí zbavené obhájkyně (Deborah Raffinová) a s tichou podporou šéfa policie (Ed Lauter) Kersey bere spravedlnost do svých rukou. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Velice stručně - lepší než první díl, horší než druhý díl. Charles Bronson moc nenamluví, to je fakt, protože v Death Wish 3 za něj mluví spíše jeho pistole či později kulomet. Celkem fajn akce, která má téměř nulové poselství a nemá už tu atmosféru totální beznaděje, jako předchozí díl. 55 %. ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Paul Kersey končí hned na začátku omylem ve vězení. Policajti se chovají jako gangsteři, ale s pouličními bandami si poradit neumí. Po domluvě se Kersey vrací do domu svého zabitého přítele, aby chránil staré obyvatele domu a postupně likviduje členy pouliční bandy. Vše vrcholí válečným stavem, kdy Kersey vlastně sám zlikviduje těžkými zbraněmi desítky pouličních násilníků a dodá tak odvahu k boji/pomstě i ostatním obyvatelům. Celá čtvrt´ je pak v jednom ohni...Černá akční komedie. ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

“Throwback Thursday #80” - Death Wish s Bronsonem je jeden z nejznámějších vigilante thrillerů, v podstatě jde o syrové vyřizování účtů zoufalého muže s bandou zločinců. Ve dvojce Paul Kersey opět zažil tragédii a vše začalo nanovo, v podobném duchu, akorát přibylo víc akce. Režisér Michael Winner ještě s Bronsonem natočil i trojku. Ta se od začátku vyvíjí podobně jako předešlé díly. Bronson v roli Kerseyho přijede zpět do NY, jeho přítel umírá a starý známý architekt končí ve vězení jako podezřelý z vraždy. Tak polovina filmu je pozorování zločinců a pár poprav. Ke konci se film transformuje do malé občanské války, kde Kersey ty thugy likviduje magnumem, kulometem a dokonce bazukou. Killcount je tak přes 40 lidí. Zkátka Paul Kersey je magnet na problémy a na umírání nevinných lidí. Dost keců, zkrátka béčko z produkce Menahema Golama se vším, co k tomu patří. Film se zaplatil a o dva roky později se Kersey znovu vrátil. Shlédnuto na Amazon Prime. 3* ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Z relativně solidně rozjetého thrilleru, si to těsně před závěrem podrazilo nohy těžkým kulometem a režisér se rovnou pokusil o parodii sebesama. Bronson perfektní. Přece jenom, na film jsem se díval hlavně kvůli němu. Na výplach film stačí, ale nejedná se o nic pamětihodného, jak v případě jeho Mechanika. 50% ()

Pekisan 

všechny recenze uživatele

Proste akcnak z 80. rokov. Bud to beries s nadhladom a bavis sa alebo vidis aka je to uberblbost. Bronson je asi najmenej sympaticky antihrdina vsetkych cias aj kvoli tomu, ze vlastne nic nehovori, takze na koolove hlaskovanie mozme zabudnut. Pokial ide o celu seriu, tak opat nastal posun niekam inam. Neviem ci k lepsiemu, ale zmena byva vzdy prislubom novych napadov (protitankova pest?:))). ()

Galerie (46)

Zajímavosti (24)

  • V rozhovore pre The Stage z roku 2019 herečka Marina Sirtis hovorila o svojej účasti na tomto filme, keď sa jej pýtali na hnutie #MeToo. Povedala: „Viem, že o mŕtvych sa nemá zle hovoriť, ale dúfam, že Michael Winner hnije v pekle. Bola som dotlačená do toho, aby som hrala v scéne znásilnenia úplne nahá. Necítila som sa vo svojej koži, no nepovedala som nič. Bolo mi totiž vysvetlené, že ak tú scénu nenatočím, už nikdy nebudem hrať, a ja som nechcela, aby nejaký idiot, ktorý sa nevedel správať, zničil sen, ktorý som mala od svojich troch rokov." (m.a.t.o.)
  • V akčnom finále filmu bola k videniu rôznorodá výzbroj. A to napríklad: nemecký guľomet MG-42 z druhej svetovej vojny; pištoľ Wildey kalibru .475; guľomet Browning kalibru .30; krátky revolver kalibru .38 a protitanková päsť. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama