Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dante (Brian O'Halloran), Elias (Trevor Fehrman), Jay (Jason Mewes) a Silent Bob (Kevin Smith) jsou po infarktu naverbováni Randalem (Jeff Anderson), aby natočili film o samoobsluze, která to všechno začala. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Snezenky a machri po 25 letech.. vlastne Dante, Randal a spol. po 16.. ci vlastne po 28 rokoch. No, nic svetaborne ci originalne. Smith vlastne rekapituluje a parafrazuje prvy diel po viacmenej svojej skusenosti aku ma postava Randala. Je to viac sad, nez funny.. ta smutna nalada sa tiahne celym filmom a zaverecny titulkovy epilog to len podskrtol. Pozera sa na to v pohode, ale prve dva diely su na mile daleko vpredu. Kevin Smith by po tomto uz nemal nic tocit. Pre jeho dobro a pre dobro nas.. jeho fanusikov. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nad přátelstvím dvou loserů, kteří se kopali do zadku a neměli snahu se nikam posunout, jsme se poprvé bavili v první polovině 90. let. A bylo to zatraceně fajn. Stáli a brblali za kasou Quick Stopu a i přes nespočet krutě sprostých scén nám předložili vlastně „vyzrálý“ film o důležitých věcech. Nezávislý klenot Kevin Smith se pak ke kultovní záležitosti (v roce 2006) vrátil, hrdinům Randallovi a Dantemu bylo přes třicet a dojemně se ohlíželi za minulými časy. Bylo to prostě, jak kdybychom po letech potkali kámoše ze střední, prokecali s nimi večer a byli rádi, že se za ty roky příliš nezměnili. Smith byl tehdy na vrcholu. Jenže přičichnul k hollywoodským látkám a celé mu to tak nějak trochu zhořklo. A teď víc než dekádu nenatočil nic slušného. Třetí Clerks nejsou výjimkou. Dialogy dávno nejsou chytré a už vůbec ne vtipné, nostalgie nefunguje, snad jen, když se na plátně objeví Rosario Dawson. To, co kdysi fungovalo, teď působí křečovitě, přitom chlapíkům táhne na padesát, jeden prodělal infarkt a vyplouvání starých „křivd“ mohlo být nosnější. Potěší snad jen pár starých známých vedlejších postav či pořád stylový soundtrack. Každopádně starý dobrý Kevin Smith je definitivně pryč. Z těch 100 minut zafungoval jen zlomek. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Není to dobrý, rozhodně ne ve srovnání s prvními dvěma díly. Jako by Smith už vážně neměl co říct, a tak vyrukuje se smrtí, aby trojka měla vůbec nějaké téma, což mě osobně štve kvůli těm postavám, s kterými by se i v padesáti dalo nějak zajímavěji pracovat. Co to táhne k třetí hvězdičce je nakonec čistě nostalgie. Dalšího Smithe už vážně s jakoukoliv nadějí vyhlížet nebudu. 50% ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Bylo to lepší než Jay and Silent Bob Reboot. Párkrát jsem se zasmál. Metarovina byla uměřená. Ale ve výsledku ten film akorát říká banální věc, a to že je smutný, když umře někdo, koho máme rádi. Všední poselství je rozhodně v pohodě, I a II doslova stáli na jednoduché myšlence a to, že žít obyčejnej život je fajn, když kolem sebe máš lidi, co máš rád (a hlavně ženu, která tě miluje). Clerks III už ale tenhle důležitej optimismus postrádají, zbývá jen hořkosladký ohlídnutí do minulosti a smrt. ___ Jestliže Jay and Silent Bob Reboot byl něco jako nepovedenej školní sraz, tak tohle byl první hezkej pohřeb, kde se trochu zavzpomíná a malinko zapláče a docela hodně i zasměje. Takže OK, díky? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vlastne nakonec vubec ne tak blby, jak jsem se obaval. Jasne, Smith uz ma to nejlepsi za sebou a vicemene se uz jen opakuje, ale jako takovy zakonceni osudu particky ze samosky to vcelku dobre funguje a vlastne je to asi to nejlepsi, co Smith natocil od Zack a Miri, i kdyz na prvni dily to samozrejme ani zdaleka nema. Opet tu mame mix popkulturnich narazek, vtipnejch kecu o nicem a sprostejch hlasek a tentokrat i prekvapive dost dojemnejch a depresivnich momentu o smyslu zivota. A ono to dohromady vlastne funguje, navic herci jsou super sympataci a hrajou dobre. Takze ja byl nakonec mile prekvapenej. Slabsi 4*. ()

Galerie (19)

Související novinky

Reklama

Reklama