Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný hollywoodský režisér Tim Burton (Batman, Beetlejuice, Střihoruký Edward) natočil neotřelý, skutečný příběh o nejhorším režisérovi na světě jménem Ed Wood! Herecká hvězda Johnny Depp ztvárňuje výstředního filmaře, který odmítá dopustit, aby mu zpackané scény a příšerné recenze zavřely dveře do světa šoubyznysu. Společně se svým bizarním hereckým týmem – královnou televizních hororů, obřím švédským zápasníkem a polozapomenutou hollywoodskou legendou Belou Lugosim (Martin Landau ve své oscarové® roli) – Ed posouvá umění pokleslé filmové tvorby na historicky nejnižší úroveň. Fascinující a k popukání vtipný snímek Ed Wood přináší nepřetržitý proud zábavy. (Cinemax)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Přemejšlím, co by natočil Tim za 60000$ a jestli by to bylo lepší než Woodovy opusy. Naštěstí Tim prachy sehnal a nejspíš to pro něj ani nebyla velká dřina, a tak nám předkládá jedno ze svejch vrcholnejch čísel. Film o looserovi, kterej ale není na pěst, diváka baví, divák mu fandí a kdyby mohl, nějakej ten dolar by mu na film taky věnoval. Chybu jsem žádnou nenašel, takže s hodnocením neváhám.

Kubrickon

Kubrickon (hodnocení, recenze)

Keby sa za pár rokov natočil podobný film o Burtonovi, ako natáčal tento film :D

rounen

rounen (hodnocení, recenze)

Mistrovské dílo, a zvlášť ze strany Deppa, pač tady zahrál nad své poměry fakt úžasně dobře... skvělý děj, Burton je prostě borec... 5*

poppb

poppb (hodnocení, recenze)

V zajímavostech tohoto filmu se uvádí, že Conrad Brooks ztvárnil roli barmana v scéně, kdy Ed Wood potká Orsona Wellese. S tímto já nesouhlasím. Myslím si, že to byla postava barmana ve scéně, která následovala po tom, kdy se Ed Wood svěřil George Weissu s jeho náklonností k transvestismu.

Zewla

Zewla (hodnocení, recenze)

Hele a jak se všechny ty filmy jmenovali?? Mimochodem já neřikám že je ten film špatnej ale že si ještě chvíli počkám, než se mi bude líbit. Což znamená že není chyba v tom filmu, ale ve mě.

packa

packa (hodnocení, recenze)

Zewla: Určitě dej Edovi další šanci. Také jsem řadu filmů docenil až po letech. No a dnes mám Eda v topce :-) . Rozhodně ale doporučuji shlédnout originální Edovy filmy, pak si Burtonovo veledílo užiješ skutečně na maximum. Mimochodem, Plán 9 vyšel na stáncích.

Zewla

Zewla (hodnocení, recenze)

No nevim, na jednu stranu se mi film nelíbil, protože mě strašně deprimovalo to, jak tam natáčel ty filmy a jak to byly strašný kraviny a taky to, jak tam byl Johnny za transvestitu. Na druhou stranu tam byly některé scény vážně dobré, třeba s tou chobotnicí a podobně. Nejvíc mě na tom deprimoval ten závěr. Že ikdyž někdo v něco tolik věří a dělá pro to úplně vše, někdy to prostě nepomůže. Ten závěr, jak tam říkali, jak to s Edem dopadlo, to bylo fakt dojemný. Ale mrkněte se na to, myslím si, že můj největší problém je, že na tenhle film ještě nejsem vyspělá.

TheBrain

TheBrain (hodnocení, recenze)

hmm...no nič moc...jediné čo sa mi páčilo bolo keď hral Martin Landau draculu

podfuk

podfuk (hodnocení, recenze)

nadherny film! Bela zije! nevstal z hrobu, jenom se prevtelil do Landaua :)

Pawlinkaaa

Pawlinkaaa (hodnocení, recenze)

ed_wood: Něco se mi zdá, že když sem ten film viděla, ještě v TOP200 byl... Nebo nee?

ed_wood

ed_wood (hodnocení, recenze)

No ja akože vobec nechapem ako je možne že Ed Wood nie je v prvej 200-ke !!

Pawlinkaaa

Pawlinkaaa (hodnocení, recenze)

Tak po zkouknutí mám na ty tři Edovi filmy, co v tomhle filmu natáčel, fakt chuť se podívat:)

Divočák

Divočák (hodnocení, recenze)

No jo no, máš pravdu. Lidi to ve čtvrtek viděli v Televizi a asi nedostali přesně to, co čekali. Bylo to v TV s českým dabingem nebo v originálním znění?

Dairokkan

Dairokkan (hodnocení, recenze)

Tak nám Ed začíná pěkně klesat, ještě včera byl na 99. (jestli se pletu opravte mě) a teď....

Kota

Kota (hodnocení, recenze)

no jeste jsem to nejak nevidel, ale jelikoz to jde dneska v tolevizi, tak se na to s radosti podivam ... tak snad me to prekvapi ;-)

P_Soar

P_Soar (hodnocení, recenze)

U scény s chobotnicí se pokaždé neudržím smíchy a přitom je vlastně celkem smutná. A ten film je celý takový. Větší poklona se mu složit nedá. THAT´S A WRAP!:-)

Amarcord_1

Amarcord_1 (hodnocení, recenze)

Dan9K: Kdybys ale mel reflex, ze pri ti pri poslechu Labutiho jezera zacnou bublat hormony pri pomysleni na ladne pohyby pruznych baletek, asi by te Bela taky nedojal ;o)))

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Amarcord_1: těžko říct, já cítím k Draculovi z roku 1931 vřelý vztah a ta melodie mě v Ed Woodovi potěšila. Mám ji dokonce spojenou téměř výhradně s Draculou a na labuťky si při ní ani nevzpomenu :-)

Amarcord_1

Amarcord_1 (hodnocení, recenze)

Dan9K: Diky za vysvetleni. I pres nej bych ale uprednostnil Shoreovu originalitu, nez abych musel byt upozornovan, ze Cajkovsky je vlastne odkaz na Drakulu (wtf???). Mam to tezky... ;o)

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Amarcorde, nevím jestli se sem k tomu někdy dostaneš, ale tak třeba někdy za rok za dva :-)
chci vysvětlit, proč byly ve filmu citace z Labutího jezera. Byly vždycky při scénách s Lugosim, jelikož hrálo při úvodních titulcích v Drákulovi z roku 1931 a bylo to jediná hudební vložka, která tam původně zněla.

Mairiel

Mairiel (hodnocení, recenze)

Yay, to je kouzelný film.. jesně, kdyby ho nerežíroval Tim Burton tak se ani neobtěžuju na něj podívat, kromě hereckých výkonů je to v podstatě film o ničem, ale je z toho cítit že je to takový ten srdcový film, vůbec ne určený pro masy lidí. Myslím, že to nemělo být nějaké zesměšnění, anopak ukazuje že když jde člověk za svým snem, může dělat vše co se mu zlíbí. Asi má Burton s Woodem něco společného, ale největší rozdíl je že Burton má nepřekonatelný talent což se o Woodovi říct nedá :D Koukněte na to...

Eluin

Eluin (hodnocení, recenze)

Ed Wood je nádherný film, od něhož jsem zprvu nevědel co očekávat, ale velmi mile mě překvapil. Obzvláště pak výběrem tématu a hereckými výkony (Depp, Landau).

darwin

darwin (hodnocení, recenze)

Mám to na dvd s českými titulky, jestli chcete za něco vyměnit, tak mi napište na maila.

formelin

formelin (hodnocení, recenze)

da se u nas sehnat na dvd ... ale bohuzel jen bez češtiny a nebo si ho nekde sosnout ... ;o)

Související novinky

Burton a Waltz mají „velké oči“

Burton a Waltz mají „velké oči“

04.04.2013

A scénář poskytnou Scott Alexander a Larry Karaszewski, kteří stáli za Edem Woodem, objektivně asi nejlepším (a určitě nejuznávanějším) Burtonovým filmem. To je bezesporu dobrá zpráva. Burton si… (více)

Reklama

Reklama