Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uznávaný hollywoodský režisér Tim Burton (Batman, Beetlejuice, Střihoruký Edward) natočil neotřelý, skutečný příběh o nejhorším režisérovi na světě jménem Ed Wood! Herecká hvězda Johnny Depp ztvárňuje výstředního filmaře, který odmítá dopustit, aby mu zpackané scény a příšerné recenze zavřely dveře do světa šoubyznysu. Společně se svým bizarním hereckým týmem – královnou televizních hororů, obřím švédským zápasníkem a polozapomenutou hollywoodskou legendou Belou Lugosim (Martin Landau ve své oscarové® roli) – Ed posouvá umění pokleslé filmové tvorby na historicky nejnižší úroveň. Fascinující a k popukání vtipný snímek Ed Wood přináší nepřetržitý proud zábavy. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (713)

Fr 

všechny recenze uživatele

Tak, pane Weiss, už nehledejte. Jsem váš člověk! Pracuji rychle a vyplatím se. Píšu a režíruju. A jsem dobrý …. Životopisné filmy nemusím. Vzhledem k tvůrcům a hercům jsem se rozhodl udělat výjimku. Přes nízké hodnocení tvrdím, že T.Burton je pan režisér a J.Depp pan herec. Osobně mě však nejvíc zaujal ,,výstřední“ B.Murray a z toho plyne, že se fanouškem E.Wooda nikdy nestanu, i když jeho smysl pro absurditu je mi sympatický a dokázal bych s ním spolupracovat. Třeba zadarmo! Neplánujete někdo natočit strašlivý děsný film? ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Film, který ukázal jak nádherná je filmařina a jak ji miluju. Hlavní postavy byli výborně sehrané a Burton vše prošpikoval do detailu s geniálním výkonem Martinem Landauem (mimořádný výkon, servíroval herectví minutu po minutě a na scénu s chobotnicí nikdy nezapomenu) a s Johny Deppem všechno klapalo jako hodinky. Srdcovka ED WOOD se bude ve vašich myšlenkách postupně rozkládat a stane se pro vás stále důležitější, uchvacující a ohromující v plném rozsahu. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že Ed neměl ani špetku filmařského talentu - pokud byl ve skutečnosti jenom z poloviny takový nadšenec a dobrák jak ho zahrál Johnny Depp, musí mu prostě každý fandit. Asi tak, jak mu fandil i Tim Burton, protože jinak by o něm nemohl natočit dílo tak kouzelně nadšené (Woodův entuziasmus do natáčení a hledání financí nezná mezí), dekadentní, hrůzostrašné (mechanická chobotnice požírající Bélu Lugosiho, ovšem za absence motoru k pohybu chapadly), ale i romantické ("Víš, ještě jsem to žádné dívce na první schůzce neřekl, ale nechci, abys mě kvůli tomu opustila později - rád nosím ženské šaty" "Jsi teplej?" "Ne" "OK" "OK?" "OK" ":-)"). Popravdě řečeno - docela jsem dostala chuť si některý z Woodových filmů opatřit a podívat se, jaké vlastně jsou Glen or Glenda nebo Plan 9 From Outer Space ve skutečnosti. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Tak Edward D. Wood Jr., si posudzujúc podľa jeho filmu Plan 9 from Outer Space (1959), ktorý som sa pokúsil zhliadnuť, takúto poctu ani nezasluhuje. Krásny a zábavný film, zobrazuje že natáčanie filmov ku koncu 60tych rokov bola celkom slušná zábava aj keď výsledok je úplný brak. Postavy zobrazené Burtonom majú neskutočný šarm a film vás priamo navnadí na filmy tohoto shitmakera. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Pak že nic není černobílý, tenhle film je. Jen by mě zajímalo, kde se vzalo moje přesvědčení, že ten angorský svetr byl růžový. Zatímco zápasit s chobotnicí, co se nehýbe, mi přijde jako kumšt, u toho, jak Kathy držela pletací jehlice jsem se málem orosila, touhle metodou by neupletla jedny ponožky ani za rok, natož třináct párů. S Edem se k sobě skutečně hodili. Věnovali se oba přesně tomu, pro co neměli žádný talent, zato to dělali s vášnivým zaujetím a to se počítá a píše zlatým písmem do dějin. Určitě něco takového obsahuje i jejich epitaf - nejhorší režisér všech dob a jeho milující žena, nejmenší talent na ruční práce, co kdy seděl v čekárně veřejné nemocnice. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (31)

  • Martin Landau získal za roli Bely Lugosiho Oscara. Šlo o prvního Oscara, který byl udělen herci za roli jiného herce. Lugosiho syn, Bela Lugosi Jr., měl k filmové podobě svého otce výhrady. Podle něj byl jeho otec noblesní muž, který nikdy nepoužíval sprostá slova. To potvrdili i další lidé, kteří ho znali. (don corleone)

Související novinky

Burton a Waltz mají „velké oči“

Burton a Waltz mají „velké oči“

04.04.2013

A scénář poskytnou Scott Alexander a Larry Karaszewski, kteří stáli za Edem Woodem, objektivně asi nejlepším (a určitě nejuznávanějším) Burtonovým filmem. To je bezesporu dobrá zpráva. Burton si… (více)

Reklama

Reklama