Reklama

Reklama

Vymítač ďábla: Znamení víry

  • USA The Exorcist: Believer (více)
Trailer 6

Příběh nového Vymítače ďábla začal na Haiti, kde fotograf Victor (na Oscara nominovaný Leslie Odom, Jr.) přišel před dvanácti lety v důsledku katastrofálního zemětřesení o těhotnou manželku. Naštěstí se podařilo zachránit novorozenou dcerku Angelu, o kterou se Victor od té doby vzorně stará. Absolutně ho proto vykolejí, když se jednoho dne Angela nevrátí domů ze školy. Zmizela společně se spolužačkou Katherine v lese za městem a zoufalí rodiče, policisté, vojáci a dobrovolníci po nich marně pátrají. Třetího dne se stane zázrak. Dezorientované a vyčerpané dívky se objeví na malé farmě, daleko od místa, kde zmizely. Bezmeznou radost však záhy vystřídá narůstající znepokojení. Po důkladném lékařském vyšetření jsou sice Angela i Katherine označeny za zcela zdravé, jejich chování ale naznačuje, že si z toho, co prožily, odnesly víc než jen nepříjemnou vzpomínku. Zkušený exorcista by na první pohled poznal, že jsou obě dívky posedlé. Victor je ale pragmatik, který na peklo ani nebe nevěří, dokud ho nezažije na vlastní kůži. Tou dobou už ale může být pozdě. Pro všechny. (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 6

Recenze (136)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Vedel som, že sa natáča nový Exorcista, ale nejako som to neriešil, lebo zatial každé jedno pokračovanie bolo horšie, ako to predošlé. A tak do ďalšieho pokračovania som sa až tak nehrnul, aj keď som bol zvedavý, ako sa s touto témou popasuje David Gordon Green. Lebo jeho Halloweenske pokračovania za veľa nestáli. A ani tu neukázal talent urobiť z tohto filmu aspoň dôstojne pokračovanie kultového diela. A to som si myslel, že by to mohlo dopadnúť ako Evil Dead: Vzostup zla, ktorý ma rozobral svojou efektivitou a svižnosťou, ale na to zatial tento režisér nemá, hádam v ďalšom pokračovaní to bude lepšie. Toto začalo podobne ako Verónica, tam sa dievčatá hrali s "Ouija" tabuľkou a tu zas nejakým kyvadielkom, čo na túto sériu je zvlášť neobvyklé. Tu sa skoro vobec nebudovalo napätie a o atmosfére sa tu da hovoriť, ale veľmi opatrne, tej tu tiež bolo málo. Ale čo ma prekvapilo, že film je vo všetkom strašne jemný, bez krutých či nepríjemných scén. Hádam dve sa trocha vymkli normálu filmu a asi najviac ten krk kňaza a aj bodnutie do očí Ellen Burstyn.  Vidím, že ani pri vysokom veku nezamýšľa ísť do hereckého dôchodku. A ťahať ju do takéhoto filmu mi prišlo už trocha cez čiaru aj keď ona bola asi to jediné, čo spájalo značku The Exorcism , lebo inač okrem nej a názvu by som povedal, že sa jedná o ďalší film na motívy štandardného exorcizmu. A nie o pokračovanie kultovej serie. Dve drsnejšie sceny na skoro dve hodiny je veľmi málo. Hádam sa režisér z tohto poučí a za dva roky natočí oveľa temnejšie dielko, ako je tento nezaujímavý nepodarok. Slabé 3*.. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Velký následovník legendárního hororu selhává v důležitých faktorech. Není ani děsivý, nenabízí skoro žádné momenty, jenž by diváka mohly nějak odzbrojit a mimo to je lehce zaměnitelný s dalšími kousky o vymítaní. Jen s tím rozdílem, že tento má nálepku kultovní značky. Pár dobrých scén a povedený casting dvou dívek ale nemůže zachránit špatný scénář, nulovou atmosféru a pomalé tempo. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

poté co DGG zprznil Halloween asi někomu přišlo jako dobrý nápad, že by třeba jiné velké hororové jméno mohlo dopadnout jinak. No a nedopadlo. Znamení víry mi sice nepřišlo až tak mizerné jako vyjebání s Myersem, ale to neznamená že je to dobrý film. Atmosféra tu prakticky neexistuje, žádné nové nápady to nepřináší a za to jak Green zametl s Ellen Burstyn by si neměl nic natočit hodně dlouho. Schválně co mu svěří příště. Už dlouho tady nebyl další Jason, nebo Noční můra...40% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je nefér porovnávat s původním filmem, když je to patrně nejlepší horor, jaký jsem kdy viděl, nicméně tvůrci si o to bohužel doslova říkají, a tak jeden zkrátka musí konstatovat, že Znamení víry není nic než průměrná podívaná. Nedotčené originálem snad může oslovit, ale co do pokračování Vymítače, je lepší nejen trojka s eorgem C. Scottem, ale i ten Harlinův preqquel, který mám opravdu rád. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

K filmu píšu svůj jubilejní 1000 komentář a věřím, a nebojím se použít ta slova, že toto přímo mystické načasování mi vnukl sám Ďábel. Tak to cítím. Jediný problém máme oba s tím, že to není důstojná pocta The Exorcist, (který má už léta čestné místo v mé topce). David Gordon Green šlape pouze kalnou břečku, po většinu snímku bez fungující atmosféry. A to, co mě děsilo (a děsí dodnes!) v hororu z roku 1973, to tady vůbec nefunguje. Kdybych se dokázala oprostit od srovnávání, možná bych byla tolerantnější. Ale v případě mé srdeční záležitosti toho zkrátka nejsem schopna. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • Počas výroby sa krátko povrávalo, že William Friedkin sa podieľa na tomto filme. Friedkin okamžite tweetoval: "To nie je fáma, to je lož." Ďalej uviedol, že „na svete nie je dosť peňazí ani motivácie“, aby ho prinútili akokoľvek pracovať na tomto filme. (Arsenal83)
  • V polovici decembra 2022 bola výroba filmu predčasne zastavená až do prejdenia sviatkov po tom, čo mal Odom „nešpecifikovaný zdravotný problém“. (Arsenal83)
  • Ellen Burstyn pôvodne odmietla zopakovať si svoju rolu spred 60 rokov z Vyháňač diabla, no potom jej ponúkli dvojnásobný plat. Burstyn si vtedy pomyslela: "Mám pocit, že diabol sa pýta na moju cenu." Nakoniec úlohu prijala a použila plat na financovanie štipendia MFA pre hercov na Pace University, kde Actors Studio vyučuje svoj program. Burstyn je celoživotným členom Actors Studio a jeho spolupredsedkyňou. (Arsenal83)

Související novinky

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Nový Spawn v roce 2025

Nový Spawn v roce 2025

02.10.2023

Jedna z nejskloňovanějších komiksových postav vůbec, Spawn Todda McFarlanea, se dodnes kupodivu dočkala pouze jedné hrané adaptace s Michaelem Jai Whitem z roku 1997 a jednoho animovaného seriálu z… (více)

Reklama

Reklama