Reklama

Reklama

Vymítač ďábla: Znamení víry

  • USA The Exorcist: Believer (více)
Trailer 11

Příběh nového Vymítače ďábla začal na Haiti, kde fotograf Victor (na Oscara nominovaný Leslie Odom, Jr.) přišel před dvanácti lety v důsledku katastrofálního zemětřesení o těhotnou manželku. Naštěstí se podařilo zachránit novorozenou dcerku Angelu, o kterou se Victor od té doby vzorně stará. Absolutně ho proto vykolejí, když se jednoho dne Angela nevrátí domů ze školy. Zmizela společně se spolužačkou Katherine v lese za městem a zoufalí rodiče, policisté, vojáci a dobrovolníci po nich marně pátrají. Třetího dne se stane zázrak. Dezorientované a vyčerpané dívky se objeví na malé farmě, daleko od místa, kde zmizely. Bezmeznou radost však záhy vystřídá narůstající znepokojení. Po důkladném lékařském vyšetření jsou sice Angela i Katherine označeny za zcela zdravé, jejich chování ale naznačuje, že si z toho, co prožily, odnesly víc než jen nepříjemnou vzpomínku. Zkušený exorcista by na první pohled poznal, že jsou obě dívky posedlé. Victor je ale pragmatik, který na peklo ani nebe nevěří, dokud ho nezažije na vlastní kůži. Tou dobou už ale může být pozdě. Pro všechny. (Cinemart)

(více)

Videa (13)

Trailer 11

Recenze (136)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jestli David Gordon Green dostane do pracek ještě někdy hororovou klasiku, já u toho už rozhodně nehodlám být. Ten člověk zprasil co mohl už v Halloweenech a tady jeho "formice" pokračuje. Více než horor mě to připomínalo křesťanskou agitku, které v USA v posledních letech prostě letí. Zpočátku se mě líbil poměrně zajímavý odklon od původního filmu a minimálně to vypadalo docela zajímavě. Jaké zděšení mě čekalo v druhé polovině, kterou bych se nebál označit za ultimátní odpad. 30% a to jsem ještě hodnej. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Jediné, v čom nový Exorcista vynikal nad priemerom, je vizuálna stránka a herecké obsadenie hlavnej dvojice. Ich vzťah bol dostatočne uveriteľný na to, aby som otcovi posadnutej Angely prial, aby svoj boj dotiahol do konca. Pri hororoch je pritom stotožnenie sa s postavami pomerne dôležité, inak divákom na ich osude nijak nezáleží. Aj preto mi takmer 2-hodinová stopáž, v ktorej sa značná časť priestoru venovala budovaniu vzťahov, príliš neprekážala. V každom inom ohľade ide však o rutinný priemer až podpriemer. Atmosféra strachu je minimálna, nostalgia nefunguje a záverečný exorcizmus bol nesúrodým chaosom. 4/10, viac v recenzii. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle je snad největší hororový průser jednoznačně asi nejhorší horor roku a snad nejhorší horor co šel do kin a to jsem si myslel , že nic horšího než Halloween zabíjí snad natočit už nelze shodou náhod dokázal to ten samý režisér. Přes 40 minut se tam hledají dvě děcka nemáte k nim žádný vztah nic o nich nevíte jediné co se dozvíte je to, že jedna nemá matku (zemřela při zemětřesení v Haiti)   a druhá je panbíčkářka otec jedné je takový debil, že stojí s autem na místě pro autobus  dává si popelnice k sousedům a v průběhu filmu jezdí na červenou  dokonce může zavinit i dvě nehody rodiče té druhé nejsou o nic lepší  . Následně se najdou a jsou divné pak to stojí na místě zhruba takových 40 minut a pak máme vymítání co je příšerné po všech stránkách směs milionů flashbacků  kde mělo být asi něco vidět , ale není a pak konec. Jediná návaznost na prvního Vymítače je ta, že je tam matka Regan a na konci Regan pokud chcete jít na to jen kvůli té návaznosti a nemáte nostalgii na ně ani na to nechoďte. Film si i na konci protiřečí jelikož je tam řečeno, že to jedno to dítě bylo posedlé už od narození což je blbost jelikož by vykazovalo symptomy  tímhle se asi snažily okecat to, že není žádný důvod proč by ji někdo posednul. Jo a jinak nesympatičtější děcka, aby člověk pohledal oběma jsem jim tu smrt přál nakonec ji vyhrála ta hnusnější (za to jedna hvězda). Druhá za to, že si pohrály z make upem a triky a ty děcka byly fakt hnusné jak byly posednuté.  40 procent. P.s. v původním plánu měla být nová trilogie zajímalo by mě co chtěly narvat do dalších dílů jediné věci co mě napadají je posednutí znovu Regan nebo pokus o oživení té mrtvé na styl Insidiousu. P.s.2 Vymítač Ďábla theme je až na konci u titulků ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Podle skoupého hvězdičkového hodnocení jsem si od nového "exorcisty" radši nic moc nesliboval, a tak jsem teď příjemně překvapený. Ježto před psaním mého komentáře zásadně nečtu komentáře jiné, tak vůbec netuším, proč ho i mí oblíbenci hodnotí tak nízko. Že by snad všem tolik vadilo, že se jim někdo opovážil sáhnout na ikonickou klasiku? Já ovšem na tuhle exorcistickou ságu nijak fixovaný nejsem, takže jsem nad věcí a za mě jde o nadprůměrně záživný film o posedlosti. Pěkný prolog z Haiti. Vesměs sympatičtí a výrazní herci v rolích zajímavých a výrazných postav. Dobré výkony i působivé masky posedlých náctek. Poněkud neobvykle delší úvod považuju za plus, velmi pozvolné houstnutí a temnění atmosféry jsem si užíval. A že závěrečná parodie na exorcismus připomínala spíš estrádu nějaké charismatické křesťanské sekty? Budiž, já se ale bavil náramně. A jako bonus malá role pro "Regan" a podstatně větší pro její stařičkou "matku", skvělý nápad. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Je mi úplne jasné, že to s hodnotením filmu nedopadne veľmi dobre, ale nebudem tu sypať nenávistné komentáre na margo režiséra, keďže na "klasike" som nikdy bohvieako nefrčal. Zase na druhej strane je pravda, že tá vedela vo svojej dobe šokovať, a tak, v roku 2023, divák čaká, že sa to novým verziám podarí taktiež. V tomto prípade sa to ale nestalo. Nie je to ani desivé, ani ľakačkové, ani krvavé, ani šokujúce. Na tie dve posadnuté pipiny sa síce nepozerá zle, takže o úplnú katastrofu sa nejedná (odpady vidím pri úplne iných filmoch), avšak dve dobré scény v celom filme (vypichnutie očí a zlomený krk) mi prídu kurevsky málo. Keby tie posadnuté deti aspoň poriadne zvracali krv, lozili po stenách, či vykrúcali časťami tela o 360 stupňov. Ale ony nič, ten film by mohol mať pokojne rating PG 13 a výsledok by bol rovnaký. Sterilný "megahit", pri ktorom som sa žiaľ s výnimkou záverečných minút väčšinu času prenudil. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (5)

  • V polovici decembra 2022 bola výroba filmu predčasne zastavená až do prejdenia sviatkov po tom, čo mal Odom „nešpecifikovaný zdravotný problém“. (Arsenal83)
  • Ellen Burstyn pôvodne odmietla zopakovať si svoju rolu spred 60 rokov z Vyháňač diabla, no potom jej ponúkli dvojnásobný plat. Burstyn si vtedy pomyslela: "Mám pocit, že diabol sa pýta na moju cenu." Nakoniec úlohu prijala a použila plat na financovanie štipendia MFA pre hercov na Pace University, kde Actors Studio vyučuje svoj program. Burstyn je celoživotným členom Actors Studio a jeho spolupredsedkyňou. (Arsenal83)
  • Počas výroby sa krátko povrávalo, že William Friedkin sa podieľa na tomto filme. Friedkin okamžite tweetoval: "To nie je fáma, to je lož." Ďalej uviedol, že „na svete nie je dosť peňazí ani motivácie“, aby ho prinútili akokoľvek pracovať na tomto filme. (Arsenal83)

Související novinky

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Nový Spawn v roce 2025

Nový Spawn v roce 2025

02.10.2023

Jedna z nejskloňovanějších komiksových postav vůbec, Spawn Todda McFarlanea, se dodnes kupodivu dočkala pouze jedné hrané adaptace s Michaelem Jai Whitem z roku 1997 a jednoho animovaného seriálu z… (více)

Reklama

Reklama