Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Makani a její kamarádi z Osborneské střední se snaží zjistit, kdo jde po krku studentům a odhaluje jejich největší tajemství. Jinak totiž zabíjení nepřestane. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (114)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Netflix to poslední dobou rozjíždí ve velkém a své věrné zaplavuje tunou filmů a seriálů nejrůznějších žánrů. Tudíž je jasné, že ani ten hororový tomu nezůstal ušetřen. Na jednu stranu je to dobře, že vzniká spousta nových hororů, ale na tu druhou ani ne polovina z nich stojí opravdu za větší pozornost. A tento film patří do kategorie spíše těch podprůměrných. Slasher coby subžánr mám docela rád, je ovšem potřeba říci, že originalita se z novodobých vyvražďovaček již jaksi vytratila (čest výjimkám) a divák se tak většinou musí spokojit jen s občas kreativními mordy a hromadou již stokrát viděného klišé.    Samozřejmě nesmím zapomenout ani na největší nešvár dnešní zvrácené doby – genderová, multikulturní, sexuální vyváženost. Takže zde nesmí chybět, gay, černoši, potrestání rasistických či homofobních řečí a všudypřítomná láska a rovnoprávnost. Kterou si vrah bere pěkně po svém a své oběti trestá nejen za jejich tajemství, ale i společenské chování. K dobru mu musím přičíst, že nám nabídne několik pěkně krvavých a lehce brutálních scén. I když já bych ocenil té brutality ještě o něco více. Smůlou ovšem je, že pokud se zrovna nevraždí, je ta škvára okolo poněkud nudná. A těch pár srandovních hlášek či momentů už to zase moc nevytrhlo.    Vrah v maskách (tvářích) svých obětí se moc často ve filmech neobjevuje, ale žádná originální myšlenka to taky není. Párkrát už to k vidění bylo jinde. I tak to ale asi bylo taky to jediné, co mě na filmu dokázalo kromě vražd samotných zaujmout. Většina postav tu totiž byla totálně nesympatická, lichá a nezajímavá. Neobměkčila mě ani ta nacistická sbírka v baráku, předělaná na hulení. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

THERE'S SOMEONE INSIDE YOUR HOUSE dá vzpomenout na renesanční VŘÍSKOTovské období. Film i působí, jako by se měl odehrávat v 90. letech (oblečení postav, poslech audio kazet v autě), ale mobily vás vyvedou z omylu. Z hororové perspektivy film ztrácí, ale vynahrazuje to dobře napsanými postavami a zabijákem, který nosí masky každé konkrétní oběti, kterou jde zamordovat, což je samo o sobě originální nápad. Výroba masek je navíc součást titulkový sekvence (která trochu pomrkává i po SE7EN), což už je takový poznávací znamení, že se jedná o film od NETFLIXu. Ale nutno dodat, že jeden z těch lepších. Postavy jsou barevně vyvážené (hlavní herečka je na půl černoška a na půl asiatka), ale nepůsobí to tady propagandisticky jako u filmů Jordana Peela, protože nám tvůrci naštěstí necpou žádnou politicky korektní doktrínu. Přednosti filmu spočívají v jeho postavách, které jsou sebeuvědomělí puberťáci se skutečnými problémy a vnitřními démony. Tajemství obětí je bohužel děsivější a zajímavější než skutečný zabiják, což filmu ubírá na výsledné kvalitě. Z hororových nabídek Netflixu se tento film rozhodně odlišuje jako jeden z dosud nejlepších a v rámci slasherů poraží i přeceněné FEAR STREET. ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Netflix se tasí s dalším hororem (z produkce Jamese Wana) a tentokrát se jedná o Slasher. Tenhle kousek není vyloženě špatný a vlastně ani neurazí fanoušky žánru. Máme tady klasickou hru na vraha, kde na střední škole někdo vybíjí studenty a ukazuje jejich skrytá tajemství. Plusem je rozhodně inovativní maska samotného zabijáka, který si nasadí masku obličeje dané oběti. Tady ale s novinkami končíme. Vražd je celkem pomálu a ačkoliv jsou příjemně krvavé, není to nic co by někoho zvedlo ze židle. Uhádnout samotného vraha není nic těžkého a já tušil už od 20. minuty, kdo to nejspíš bude. Casting je relativně v pohodě a finále mohlo být víc intenzivnější. Podtrženo sečteno, jedná se o solidní žánrovku, kde se dočkáme trochu krve, menšího bodycountu, průměrně sympatických postav naroubené na úplně klasický příběh. Kdyby bylo aspoň více mrtvých, určitě bych se nezlobil. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele

/// Zkusil jsem na Netflixu film, ze kterého měla "tuhnout krev v žilách". Možná tak nudou. Jen jsem se utvrdil v tom, že naslepo si pouštět film na Netflixu na základě pěkného plakátu se nevyplácí. Nudná vyvražďovačka na způsob Vřískotu, jenže s plochými postavami, kterým nejde fandit. Otřesný herecký výkony a scéna zhruba uprosřed, kdy během party vypadne proud a vrah vyžene plný barák lidí věn, zatímco oběť jde v protisměru, byla naprosto k smíchu. Jedna hvězda tak aspoň za trochu té krve a brutality. Koncept s maskami obětí taky mohl být fajn. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zábavný slasher z Netflixu, který do subžánru, kde už pořádně nejde nic moc nového vymyslet, tak přece jen přichází s originálním nápadem a to s Vrahem, který nosí masku svých oběťí a zároveň chce prozradit jejich temná tajemství a to se mi líbilo. Jsem rád, že film nakonec není PG-13 jak jsem se obával a na trochu krve zde naštěstí dojde- vraždy mohly být brutálnější a mohlo jich být samozřejmě více, ale jsou poměrně vynalézavé a neokoukané.Postavy ze střední školy jsou sympatické, nikdo mě zde vyloženě neotravoval, trochu zde chyběla postava hláškaře a na kozy opět nedojde, ale jinak jsem se celých 90 minut příjemně bavil + chválím solidní sountrack. Mě tyhle teen záležitosti budou bavit snad až do 50.Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 3/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 6/10. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Ve 33. minutě je zmíněn film Pomáda (1978). (Zix.)

Reklama

Reklama