Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šestnáctiletá dívka (Jennifer Connelly) má třináct hodin na to, aby překonala nástrahy nebezpečného, ale úchvatného Labyrintu a zachránila svého malého bratra, kterého kdysi na její přání unesl král Goblinů (David Bowie). (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Falko 

všechny recenze uživatele

Opät jeden z dalsich rodinnych fantasy filmov z 80-tych rokov, z ktoreho by som mal omnoho väcsi zazitok pred 20-rokmi, teda ked som mal 11 rokov. Neviem, preco sa mi tolko rokov tento film vyhybal, ale aj dnes som sa pokusil vzit a vnimat tento film z detskeho pohladu a preto davam aspon 4 hviezdicky. Dnes ma trosku nudil zaver filmu, kde bojovala spusta malych priseriek a bolo to take chaoticke a pre mna tym padom trosku nudne, ale prve 2 tretiny filmu boli zaujimave a zabavne. Pocas filmu sa objavilo par pesniciek, ale nastastie nie casto, lebo by to bol hotovy muzikal a v takomto rodinnom filme by ma to skor vyrusovalo a prekvapila ma aj hlavna uloha 15 rocnej Jennifer Connelly, ktoru som spoznal asi az v CISTEJ DUSI (2001)... 09.07.2010 _______ Jennifer Connelly - (Sára) +++ David Bowie - (Kráľ Jareth) +++ Toby Freud - (Toby) +++ Shelley Thompson - (Nevlastná mama) +++ Christopher Malcolm - (Sárin Otec) +++ Shari Weiser - (Hoggle) +++ Frank Oz - (Mudrc) +++ Robert Mills - (Ludo /Firey 3) +++ Produkcia: George Lucas +++ Hudba: Trevor Jones +++ ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Pořádný mix rozporuplných dojmů. Je tu zajímavě vystavěný svět labyrintu plný všemožných kouzelných bytostí, ale prakticky neexistující motivace postav včetně hlavní hrdinky, u které se cíle a názory mění naprosto nahodile. Je to plné zajímavých nápadů a dost kreativní, ale hlavní hrdinka neprochází žádnou cestou k sebeuvědomění vlastních chyb, což by se od tohohle žánru dalo čekat. Je to sice pohádka a na svou dobu funkční, ale já vyrůstal na modernějších s komplexnějšími charaktery, takže jsem s tím naivním pojetím měl problém. Některé scén jsou naprosto geniální (jako třeba ta připomínající slavný Esherův obraz nebo jáma plná ruk), ale jsou tu i scény divné (jako třeba močál věčného smradu, ze kterého se neustále ozývají zvuky prdění). Loutky jsou skvěle nadabované, ale herci jsou zvláštní - David Bowie se neustále tváří a pohybuje, jako kdyby byl ve videoklipu a Jennifer Connelly ve většině scén otravně přehrává. Celé je to prostě plné pro a proti, ze kterých to z průměru tahá poselství závěrečné scény, že každý z nás potřebuje menší únik do své fantazie, ale ani ta to u mě na čtvrtou hvězdu nevytáhla. Líbilo se mi to, nenudil jsem se, ale na vyšší hodnocení to nevidím. Silné 3* ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Je to docela fajn si po letech připomenout tuhle fantasy pohádku s písničkami Davida Bowieho, která ani po letech neztrácí své kouzlo. Nejvíc ze všech postaviček se mi líbil skřítek Hoggle a Ludo takové velké chlupaté dobračisko, kteří pomáhali dívce Sarah překonat cestu labyrintem, aby zachránila svého malého brášku a on nezůstal v zemi goblinů. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

V tomto Labyrintu jsem se cítil jako doma. Milé fantasy se sympatickou Jennifer Connelly, tolika zajímavými nápady a přímočarým příběhem. Musím pochválit i velmi dobré zpracování skříktků a všech různých kreatur. Jediné co zde být nemuselo byly ty hudební části ale přihmouřím oči a po dlouhé době šoupnu plný počet. Kdo ví jak by to dopadlo, kdybych to viděl ještě jako dítě. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

scenár napísal najmladší z členov legendárnej skupiny Monty Python Terry Jones, ktorý je na rozprávky expert a táto sa mu naozaj podarila. Ktovie, ako by to dopadlo, keby sa bol chopil aj réžie (pretože aj takéto zručnosti ovláda) aleb ak by sa režisérskeho postu zhostil dokonca sám pán ďalší Terry "exPython" Gilliam, skôr ako optimistická a roztomilá rozprávka by to dopadlo ako šialený ohňostroj bizarností duchom podobný horroru. Dopadlo to však aj tak dobre - ako inteligentne postavená a obrazovo a vizuálne nesmierneinšpiratívna a pestrofarebná rozprávka na ktorej sa okrem drobných divákov, pre ktorých je primárne určená, pobaví aj človek dospelý, lebo občasný čierny-humor, pythonovský sarkazmus a roztomilosť niektorých postavičiek stojí za to. Celý čas mi však nejako nesadla Bowieho 80´s hudba, ale človek sa dokáže zmieriť a vyrovnať s čímkoľvek. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (17)

  • Scéna ke konci filmu odehrávající se na schodišti je inspirovaná slavnou litografii (kamenotiskem) nizozemského umělce M. C. Eschera, který je znám pro své obrazy optických klamů a fyzikálních paradoxů. (KillHurt)
  • Dieťa, ktoré „hrá“ malého Tobyho, je Toby Froud, syn Briana Frouda, umelca, ktorý vytvoril pre Labyrinth konceptuálny design. (glamgirl)
  • Fľaše na mlieko pri dverách Hradu goblinov sú typickou "vizitkou" režiséra Jima Hensona. (glamgirl)

Související novinky

Pokračování Labyrintu našlo režiséra

Pokračování Labyrintu našlo režiséra

01.06.2020

Neobvyklá pohádka Jima Hensona Labyrint z roku 1986 se dočká pokračování. Dvojku kultovního filmu v němž hlavní roli kdysi ztvárnil David Bowie pak natočí režisér Scott Derrickson (Doctor Strange).… (více)

Pokračování Labyrintu má scénář

Pokračování Labyrintu má scénář

29.10.2018

Pokračování kultovní fantasy Labyrint z roku 1986 s Davidem Bowiem a Jennifer Connelly má hotový scénář. Potvrdil to režisér Fede Alvarez (Smrt ve tmě, Dívka v pavoučí síti), který se k projektu… (více)

Zemřel Kenny Baker, R2-D2 ze Star Wars

Zemřel Kenny Baker, R2-D2 ze Star Wars

13.08.2016

Dva týdny před svými 82. narozeninami nás opustil představitel jednoho z nejznámějších filmových robotů. Kenny Baker si R2-D2 zahrál v prvních šesti epizodách Star Wars a u sedmé zastával pozici… (více)

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

Zemřel zpěvák a herec David Bowie

11.01.2016

Nikola Tesla z Dokonalého triku, Pilát Pontský z Posledního pokušení Krista nebo Thomas Jerome Newton z Muže, který spadl na Zemi. Včera nás v 69 letech opustil legendární zpěvák David Bowie a… (více)

Reklama

Reklama