Reklama

Reklama

Dům plný strachu

  • Česko Arašídová pomazánka (více)

Obsahy(1)

Jedenáctiletý chlapec se pustí do průzkumu nedávno vyhořelého domu. Co tam uvidí, ho natolik vyděsí, že omdlí a ke všemu mu druhý den vypadají všechny vlasy. Po neúspěšných pokusech s parukou a bezradnosti doktorů ho přijdou navštívit duchové dvou uhořelých bezdomovců a dají mu kouzelný recept, aby mu vlasy znovu narostly, jenomže kluk dá příliš mnoho jedné ingredience – burákového másla, a vlasy již nepřestanou růst. Čehož využije zlý učitel kreslení, který ho unese a z jeho vlasů začne vyrábět kouzelné štětce, malující živé obrazy. Jeho sestra a nejlepší kamarád ho teď musejí najít a zachránit. Film z produkce známého Rocka Demerse s písněmi od Céline Dion. (TO)

(více)

Recenze (118)

Joeey 

všechny recenze uživatele

Jestli si dobře vzpomínám, tak jsem tenhle záhadný film viděl poprvé někdy v 90. letech ve školní družině. Po cca 10 letech jsem měl možnost se na něj podívat znovu. Ne však s dabingem, ale v originále. Nechci se rozplývat nad záhadným působením tohoto filmu, ale některé věci stojí za zmínku. Například to, že mi během scény, kdy onen šílený malíř pronese "malíři z celého světa čekají na naše štětce" problesklo hlavnou, jak šíleněji mi to znělo v češtině před lety, kdy jsem to viděl poprvé. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Filmu se nedá upřít originální námět a do jisté míry i přitažlivá dávka bláznivosti, která ale postupně přeteče a dospělý divák se začne divit nad vršením schválností a nijak nevysvětlených nelogičností, které celkový dojem pokazí. Když k tomu připočteme i do morku kostí amatérské herecké výkony, nezachrání snímek ani ponurá atmosféra a porozumění dětskému děsu z učitele kreslení (taky jsem na výtvarku mívala pořádně pošahané úči). /29. 10. 13./ ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Určitá generace dětí z toho prý měla noční můry. Já k ní nepatřím a opět jsem se k tomuhle kultu dostal úplnou náhodou, takže k ní nemám žádnou nostalgickou vazbu. A popravdě ty noční můry moc nechápu. Sice teda nevím, co bych na to řekl jako děcko, ale nemyslím si, že by mě to dokázalo děsit. Vždyť v tu dobu existovaly už děsivější horory pro děti, tady je děsivá snad jen ta náhlá plešatost a únosy dětí do pracovního tábora a režisér vše podal nejodlehčeněji jak mohl. Jo, a pak jsou tu ještě duchové, ale ti jsou spíš fajn a k smíchu. Osobně mi to přišlo spíš jako příjemná fantasy komedie s dobrými nápady, která je díky nim docela šílená, ale opět v příjemném slova smyslu. Kupodivu jsem se u toho dobře bavil a nejednou i nahlas zasmál, navzdory tomu, jak to místy bylo přehnaně infantilní. To mi tam samozřejmě vadí, ale co mi vadí rozhodně víc je to, že vůbec netuším, kvůli čemu přesně jsem se u toho tak bavil. Bylo to tím, že to bylo skutečně vtipně napsané, nebo proto, že ten scénář byl tak nehorázně dementní, že jsem se bavil nad tím, jak moc stupidní je? Já totiž nevím, kam si to zařadit - bavil jsem se s tím filmem, nebo na jeho účet? Přece jenom, tak šílená zápletka s tak šíleným gradováním, ve kterém nedává absolutně nic smysl, je moc i na film pro děti. A některé zvraty jsou tam naprosto nahodilé a jak rychle se objeví, tak rychle i zaniknou. SPOILER Třeba jsem čekal, že ten šílený učitel výtvarky nakonec nebude tak zlý a ukáže se jen, že chtěl vždycky mít vlastní děti ale nemohl, když je po Connieho předstírání jeho syna pak na všechny tak hodný. Jasně, unesl děcka a zotročil je (což je samo o sobě taky dost random), ale když už si to neláme hlavu s logikou, mohlo by to mít aspoň vnitřní logiku. Tady se fakt všechno děje naprosto nahodile, až je to celé bizarně blbé a třeba to, že zbytek děcek stále trčí v síti v profesorově zavřené továrně, detektivové je nejdou osvobodit a hlavní hrdinové jim o nich neřeknou ani slovo (!!), to je kapitola sama o sobě, stejně tak dějová linka s Connieho použitím kouzelné masti na růst vlasů na, no... jiná místa KONEC SPOILERU. Nějak nevím, co si s tím počít. I moje dětská srdcovka Lední medvídek 2 je mimo realitu, ale vnitřní logiku na rozdíl od tohohle má. Zatím dám silné tři hvězdy a uvidím, jak si to časem rozmyslím. Ať tak nebo tak - bavil jsem se dobře. Silné 3* ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Jestli nějaký film ovládá umění zanechat dojem, tak je to tenhle. Přinesl mi zážitek tak silný až se stal součástí mých vzpomínek a snů a natrvalo se mi usídlil v hlavě. Viděl jsem doslova tisíce snímků všech možných žánrů, ale ani ty nejmilovanější z nich se mi tak nevryly do paměti. Nedokáži posoudit zda to byl režisérův záměr či náhoda, ale pro mě je Dům plný strachu jediným svého druhu. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Zdejší obsah celkem navnadil. Ale ve skutečnosti to není zase taková šílenost jak jsem čekal. Chápu, že mnoho hodnotících se na to dívá z nostalgickýho pohledu. Mě však tenhle film v dětství úplně minul a poprvé jsem ho viděl až teď kdy už jeho 80kový kouzlo nedokážu naplno docenit a ocenit. Film určenej spíš pro děti a mládež. Ikdyž si myslím, že dnešní děti by nad tím tak možná akorát ohrnuli nos. Za mě to jsou slabší 3 hvězdy. Neurazilo ale ani nijak víc nenadchlo. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Producentu Rocku Demersovi visel obraz rodiny hrající tenis přes 30 let v kanceláři. (Fenk)

Reklama

Reklama