Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Bond (Pierce Brosnan) překonává všechny limity a vydává se na nezapomenutelnou a vzrušující dobrodružnou jízdu kolem světa! Z temné cely severokorejského vězení až na krásné kubánské pláže zavádí agenta 007 hon na ďábelského zločince, který je odhodlaný rozporcovat svět... a to doslova. Teď je na Bondovi, aby s pomocí smyslné tajné americké agentky (Halle Berry) uložil zločincovy plány k ledu. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (678)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Poslední bondovka s Piercem Brosnanem a taky jeho nejhorší. Halle Berry je sice moc pěkná, ale do role bondgirl mi nějak nesedla. Příběh se mi poměrně líbil, ale byly už natočeny lepší. Ústřední píseň Madonny není špatná. Rozhoduji se mezi třemi a čtyřmi, ale s ohledem na předchozí díly s Brosnanem dávám tři. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Játra nejsou v nejlepším stavu, takže je to určitě on." Identifikovat Bonda podle stavu jater je vskutku brilatní počin, ale dost důležitej. Třeba já jsem ho moc nepoznával - samá akce, stále v tempu a ani v posteli se příliš nezdrží. Kdyby se pořád nepředstavoval, tak bych vážně pochyboval o jeho totožnosti. Jasně, že jsou tu ty játra a hračky od Q, ale já mám radši protřepat, nemíchat, procvičit kámasútru a pak v klídku ledabyle zachránit svět. Jenže tady je to neviditelnej Aston, neviditelný kluzáky, box mezi lasery, surf s padákem, dobíhání letadla a vtipy na úrovni Fidela Kastráta. Nic proti, ale od Bonda obvykle dostávám víc. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

„Snažím se přežít“, pronese v jednom momentu Bond a žádná jiná hláška by nemohla lépe vystihnout, oč agent s povolením zabíjet během své dvacáté filmové mise s nasazením života usiluje. Snaží se přežít v 21. století, do něhož s Dnes neumírej vstoupil. Snaží se tak usilovně, až zapomíná, kým a pro koho chce být. Dynamickou akcí pro dřívějším Bondem netčené mladé diváky, kteří ocení honičky namixované podobně jako hudba, nebo vzpomínkovou zábavou, která pro fanoušky a pamětníky shrnuje proměny, jež série za uplynulých čtyřicet let prodělala? Dnes neumírej je prapodivnou bondovkou, rozhodně odvážnější než sám se sebou spokojený Jeden svět, ale vzpomínající na staré časy poněkud neupřímně, protože příliš dnešně. Brosnan si zasloužil vyrovnanější rozloučení s jeho nejslavnější rolí. 65% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak nevím co se tady zase strhlo za hysterii, ale mě tahle Bondovka nijak zvlášť nepohoršila. Pravda je to místy hodně přehnaný, ale já se zase domnívám, že v rámci filmů o agentovi 007 je vše povoleno a když si mohl klidně v Moonrakerovi hrát na Star wars, tak mi tu prostě ani nepřijde divný, že Bond jezdí z neviditelným autem po ledovým paláci, surfuje na 50metrových vlnách a podobně. To k tomu prostě patří a já to nevnímám jako zásadní chybu. Spíš si myslím, že si mohli odpustit to neustálé používání názvů předchozích filmů ve všech možných a nemožných hláškách i tam kde to vyznělo vyloženě samoúčelně. Záporák je taky průměrný a nijak mě nenadchnul. To moje oblíbenkyně Halle Berry to je jiný kafe. Každopádně určitě důstojná Brosnanova rozlučka. Která rozhodně v rámci kvality celé série není tak mizerná jak to na základě zdejšího hodnocení vypadá.80% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že nová mise 007 bude do KLDR , tešil jsem se, že James najde atomový bomby a narve je Kim Čong-Ilovi do tý jeho komunistický prdele a odpalí tak nejhoršího tyrana současné doby do hajzlu, vím je to pohádka i pro Bonda, ale já rád sním. Ovšem děj snímku je jen záminka pro ukázku bombastičnosti efektů a skvělé akce / detonace nejstreženější hranice na světě je mistrovská pyroshow/. Bond nabral zpátky i vtip, který chyběl v minulých dílech. Z odkazů na starší bondy, kterých ve filmu je požehnaně jsem ocenil hlavně výstup z moře a-lá Ursula Andress v podání Halle Berry, kde jsem konečně naplno využil zpomalovací funkce na DVD. Ovšem Halle Berry se na mě nebude jistě zlobit, když řeknu,že bych viděl ještě raději z moře vystupovat Rosamund Pike to byla pro mě ta správná mrcha, do které bych šel. Efekty se na filmu nešetřilo a kdyby nebylo závěru, dal bych plný počet hvězdiček, ovšem takhle mě to přislo jako kdyby po konzumaci velkého sladkého dortu vám byl nabídnut dort ještě větší a ještě sladší z cynickou poznámkou dnes neumírej. ()

Galerie (175)

Zajímavosti (61)

  • Podle jedné ze "špitacích verzí" se měl tento film odehrávat v Irsku, jako pocta zemi, odkud Pierce Brosnan (James Bond) pochází, a zápletka by se odvíjela od únosu britského ministerského předsedy v Dublinu. Hlavním záporákem by byl Američan představovaný Kevinem Spaceym a roli amerického politika by si záhral i bývalý americký prezident Bill Clinton. Nic z toho se samozřejmě vůbec nezakládá na pravdě. (Morien)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. listopadu 2002 v Anglii. (Varan)

Související novinky

Kdy se vrátí James Bond?

Kdy se vrátí James Bond?

25.07.2017

Produkční společnost MGM začala po Spectre přehodnocovat budoucnost Jamese Bonda. Místo rychlého pokračování přišly 2 roky čekání, během nichž se objevily drby o odchodu Daniela Craiga, návratu… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Parfémový vrah montuje bouchačky pro Bonda

Parfémový vrah montuje bouchačky pro Bonda

26.11.2011

Produkce nové bondovky Skyfall konečně odtajnila, koho bude hrát dávno obsazený Ben Whishaw, jehož proslavila role Grenouilla v Parfému: Příběhu vraha. A je to docela překvapení: jde o roli Q,… (více)

Závod smrti s Jasonem Stathamem

Závod smrti s Jasonem Stathamem

26.04.2007

Když notorický béčkař Paul W. S. Anderson (Resident Evil, Vetřelec vs. Predátor) nedávno nečekaně zdrhnul z připravované adaptace hororové videohry Castlevania, důvod byl nasnadě: producentské duo… (více)

Reklama

Reklama