Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdysi dávno, v zemi plné svárů a válek existoval kouzelný meč v kameni – Excalibur. Ten, kdo jej dokázal vytáhnout, byl hoden stát se králem a v zemi mohl zavládnout mír. Nakonec se to podařilo chlapci jménem Artuš, co se svými rytíři kulatého stolu panovali spravedlivě a moudře na hradě Camelot. Jeden z nich – sobecký Ruber však toužil pouze po moci a během jeho vzpoury padl rytíř Lionel, co po sobě zanechal dcerku Kayley. Z té po deseti letech vyrostla mladá nebojácná dívka snijící o tom, že se stane udatným rytířem, stejným, jakým byl její otec. Jednoho dne je Excalibur uloupen Ruberovým létajícím monstrem Griffinem, co jej však upustí do Začarovaného lesa. Ruber mezitím zajme matku Kayley a chce ji využít, aby ovládl Camelot. Samotné Kayley se podaří utéct do Začarovaného lesa, kde nalezne slepce Garretta a s ním se vydává na cestu za ztraceným mečem, jenž nesmí padnout do špatných rukou. V jejich putování jim pomáhá také, stříbrný sokol Eidan a tak trochu nepovedený drak s hlavami Cornwollem a Devonem. (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

kajas 

všechny recenze uživatele

Videokazeta s tímhle animákem patřila v dětství k mým nejmilovanějším a nejohranějším, z neznámého důvodu ale film hodnotím až s hodně velkým odstupem. Samozřejmě se technickou úrovní nemůže rovnat disneyovkám/pixarovkám, ale pobavil mě a dojímal i po letech. Kladně hodnotím hlavně soundtrack, který je kupodivu povedený i v českém dabingu. ()

monolog odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto zmršená legenda o Artušovi a rytířích kulatého stolu, kterou snad Warneři ani nemohli myslet vážně. Kresby nejsou zrovna ukázkové (působí jako odbyté televizní seriály), ale s tím by se člověk srovnal, kdyby byl děj dobrý. Postavy mi jedna víc než druhá pily krev svými žvásty, svým hloupým chováním, svým naprosto otřesným zpěvem o ničem! Ke konci jsem se už bál každýho nadechnutíl, aby to zase neznamenalo další zpívání. Humoru tu moc není, ne pro dospělýho nebo dospělosti se blížícího člověka. Vlastně jsem se uchechtnul jenom jednou, když si obr uprdl. No a konec je už úplný výsměch, když se slepec a ženská stanou rytíři! Pro malý děti, možná, ale jinak ne, ne a ještě milionkrát ne. ()

Reklama

Sylvin 

všechny recenze uživatele

Takhle, budu to hodnotit z perspektivy cílové skupiny: Když jsem ještě byla malé sele, nutila jsem mámu, aby mi tenhle film opakovaně půjčovala ve videopůjčovně. Furt. Tisíckrát. Sečteno podtrženo, z finančního hlediska by asi udělala líp, kdyby mi tu VéHáEsku prostě koupila. Jádrem pudla jest tedy fakt, že jsem to žrala. Líbily se mi písničky, líbil se mi příběh, líbili se mi ti dva (/jeden) blbečci a jejich hlášky, bála jsem se, smála jsem se, plakala jsem, radovala se atakdále, prostě snobáci ať si káknou a strčej si Růžu Šípkovou, Krásku Zvířovou a podobný nanynky do rekta. Mé mladé palec si cumlající já si získal tento minimalistický, půvabný počin a jsem na to pyšná (princezna). ()

DannyBurino 

všechny recenze uživatele

Film je jak dobrej tak i špatnej zároven. Animace pěkná, příběh dobrý, dabing skvělý akce slušná. Ale film má VELKÉ problémy s vysvětlováním hromady věcí, pár věcí tam nedává smysl, písničky jsou bud ok nebo totálně šílené ( třeba ta dračí písen je šílenství, které je na úrovni the adventures of sonic the hedgehog ) a taky totálně zbytečné a postavy na ně reagujou jako by se vůbec nestaly. Fakt škoda. ()

Mangano 

všechny recenze uživatele

Velice slabý příběh omotaný kolem krále Artuše a Excaliburu. Kouzelný meč je řadový příklad těch nejhloupěji natočených pohádek. Pro dospělého diváka mimořádně nudné a infantilní, pro děti zase příliš potemnělé a ničím nezajímavé. Animace je v tomto snímku také velice nuzná. Jednu hvězdu k zamýšlené přidávám za překrásnou píseň "The Prayer" od Celine Dion a Andrea Bocelliho. Alespoň něco přínosného pro lidstvo, když už nic jiného. Český dabing otřesný. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Snímek byl volně natočen na motivy romány "The King's Damosel" od Very Champanové. (Terva)
  • V roce 1998 se na trh dostala videohra, inspirována příběhem filmu. (Terva)

Reklama

Reklama