Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v roce 1989 natočil režisér Hynek Bočan televizní komedii podle scénáře, který napsal ve spolupráci s Miroslavem Skálou, nebylo téma seriálového herce u nás tak aktuální, jako je dnes, v době nekonečných seriálů… S o to větší chutí si divák může v současnosti příběh vychutnat. Komedie vychází z principu „televize v televizi“ a Petr Nárožný v ní ztělesnil hlavní hvězdu populárního seriálu, její osudy v rámci fiktivního děje i v soukromí – vně i uvnitř seriálu. Prolíná se tu natáčení se životním příběhem herce, do něhož zasahují fanoušci a okolí, které mnohdy nedokáže odlišit postavu od jejího představitele. Hrdina se tak dostává do situace, kdy mu role nedobrovolně mění vlastní život… (Česká televize)

(více)

Recenze (73)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ano, pár vtipných hlášek tam bylo, ale opravdový humor zabil ten falešný. Těžko se smát tomu, že si rodina nasadí do bytu tolik psů, které s naprostým klidem přijme od lidí, aby se jich pak horko těžko zbavovala. To už bylo zábavnější, jak si Karel Heřmánek stavěl nervy do pozoru svým rozčilováním. Petr Nárožný, ale sám všechno neutáhne. Místy bohužel bez humoru, šťávy a s pořádnou dávnou nezáživnosti. Závěr s Karlem Smyczkem jsem však nepochopil, neboť filmy Na dvoře je kůň, šéfe a V tomhle zámku straší, šéfe!, které Petr Nárožný skutečně natočil, objevil se v nich mj. i Karel Heřmánek a Jiřina Bohdalová z tohoto filmu, natočil ale Hynek Bočan. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Diváci se s ním setkávali denně, z televizní obrazovky velmi jednoduše vstoupil do jejich životů. Kým je ale opravdu, je ještě Hofman, nebo snad Sláma? Neví to ani manželka, ani nová známost, ani on sám... Výborný hořce vtipný příběh o těžkém postavení seriálového herce, tvůrců i úzké hranici mezi televizním světem a realitou. V dnešní době snad ještě aktuálnější než před 22 lety. ()

Reklama

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad - byla by to docela slušná tragikomedie, kdyby se z toho nakonec překvapivě nevyklubal film ve filmu. Provedení mohlo být ale trochu preciznější, zejména i na nekonečný seriál tam bylo přehrávání a sentimentálního patosu snad až příliš. I když tyhle nekonečné seriály vůbec nesleduju, takže vlastně nevím, jestli opravdu nevypadají jako vlastní parodie... ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Nárožný essential... Petr Nárožný tady ohromně válí a představuje se ve vrcholné formě. Scénář je odvážný a dobře promyšlený a přestože byl film natočen na konci osmdesátých let, nyní je snad ještě aktuálnější. Minimálně někteří protagonisté nekonečného seriálu Ulice se musejí v trampotách herce Hofmana vidět jako v zrcadle. Perfektní jsou scény z "placu" s rovněž výborným Karlem Heřmánkem jako režisérem. Pro mě velké překvapení... ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Satira na nekonečné seriály, která je v současnosti mnohem aktuálnější než v době jejího vzniku. Bavil jsem se výborně, některé neskutečně tupé dialogy, které v natáčeném seriálu "Fellini" Heřmánek uváděl v život, obzvláště stojí za to (třeba o tom jak v podniku vlastně taky všichni visíme na jednom laně jako v horách). ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Vjezd do firmy Chemoprup v úvodu je ve skutečnosti vjezd do areálu České televize z jižní strany. (Haniczka)
  • Ve filmu zazní tři slangové výrazy: „skoprovat“ – jedná se o kopírování natočeného filmového záznamu, „rudl“ – to je pojízdný vozík na břemena, jméno dostal podle výrobce německé firmy Rudly AUER Packaging, a termín „nočka“ – jedná se o filmování v noci. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno