Reklama

Reklama

Jack Reacher

(seriál)
  • USA Reacher
Trailer 2
USA, (2022–2024), 12 h 46 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Nick Santora

Předloha:

Lee Child (kniha)

Hudba:

Tony Morales

Hrají:

Alan Ritchson, Maria Sten, Malcolm Goodwin, Willa Fitzgerald, Serinda Swan, Shaun Sipos, Ferdinand Kingsley, Robert Patrick, Bruce McGill, Chris Webster (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Když vysloužilého vojenského policistu Jacka Reachera zatknou za vraždu, kterou nespáchal, octne se uprostřed smrtícího komplotu nečestných policistů, pochybných podnikatelů a intrikářských politiků. Jack musí jen s pomocí vlastního důvtipu zjistit, co se děje v Margrave v Georgii. (Prime Video)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (199)

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Reklama na televizní devadesátky v plné parádě. Kráčející skála meet Starsky a Hutch. Možná to odpovídá předloze více než dva filmové díly s Cruisem, každopádně filmy mě nadchly víc. Vyzdvihl bych suché vtípky na Reachera a trochu té deduktivní chytrosti. Avšak v Alanovi Ritchsonovi pořád trochu vidím Thada Castla. 2.: Udržuje si to standard, příběh nenadchne, nezklame, na seriálový počin to stále ujde. Jen se prohodilo spoustu postav a na třetí sezónu asi opět prohodí. (hodnocení za 1.-2. sérii) ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01 - Tohle jsem potřeboval. Akční seriál, který se bere až přehnaně vážně, ale je to natočený, tak stylově a působivě, že Vám nevadí, že koukáte na akční béčko. Ve spoustě ohledech mi to připomnělo seriál Banshee, který mám hodně rád. Co se týče Reachera, tak tam znám jen dvě filmové verze s Cruisem, které se mi dost líbili, a Cruise mi v té roli seděl, i přestože je úplně jiný, než v předloze - tu jsem nečetl. Naštěstí si tvůrci sehnali herce, který je mnohem věrnější knižní předloze, a tím hercem je Alan Ritchson. Ritchson si krade scény pro sebe a je radost na něho koukat nebo ho poslouchat. Sice jsem mu moc nevěřil, že má IQ 180, ale v akční poloze byl boží a já si užil každou bitku. Ritchson má vedle sebe dva skvělé spoluhráče, který mu perfektně přihrávají - Malcolma Goodwina a Willu Fitzgerald. Goodwin hraje moc dobře a svou polohu si užívá, a s každým dalším dílem mě bavil více a více. Fitzgerald si získala mou pozornost hned od první scény a byla parádní v každém momentě. Seriál jsem si dost užil a těším se na druhou řadu.  S02 - Po první sezóně jsem se na druhou řadu začal hodně, ale opravdu hodně moc těšit. A o to bolestivější byly srážka s realitou. Druhá řada má dva problémy, které jí podráží nohy. První problém je, že je to ještě více béčkové, přepálenější a hloupější. Druhý problém jsou vedlejší postavy - ne protože nejsou sympatické, protože jsou, ale protože jsou stejně macho jako Reacher. A to je trochu problém. O postavy nelze mít strach, chovají se jakoby neznali strach a celkově tím mizí jakékoliv napětí. Je to celkem škoda, protože v minulé sezóně ten kontrast s "obyčejnými lidmi" fungoval skvěle. Na druhou stranu jako akční jednohubka to pořád funguje moc dobře. Doufám, že ve třetí řadě bude zajímavější a civilnější příběh. ()

Reklama

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Na Amazon, který se specializuje na nejsprostější "co nejvíce televizně on the budget vypadající" seriálovou produkci (The Boys budiž jedinou vyjimkou) se tady v Reacherovi jedná o lepší průměr, který vytahuje jen svižně utíkající děj a sympatický hlavní hrdina. Co se akce a bitek týče, tak je to opět klasická televize. ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pár věcí mi tam nesedělo, pár scén mi vyloženě vadilo (ale opravdu jen pár). Některé scény byli naopak parfektní (v krimu, puzzle v kufru auta a pár dalších). Ale jelikož jde o osmidílný seriál s délkou přesahující 6 hodin, tak jsem nadmíru spokojen. Navíc mi sedla i linka kde jsou bráchové v dětském věku. Opravdu doufám že bude seriál dobře přijat diváky, protože Amazon by ve finále mohl natočit minimálně 24 sezón, co 8 dílná série to jedna kniha. A to bych si opravdu moc užil. Pokud by se udržel alespoň tenhle standard. Lehce nadhodnotím 85% a 5* ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejvěrnějších adaptací, jakou jsem kdy viděl. Když už odchylky, tak buď smysluplné pro seriálový formát (dřívější zapojení staré známé), nebo nutné pro aktualizaci děje (přeci jen je předloha z roku 1997). Celkově vzato ale ohromná spokojenost, kdy jedinou výraznější kaňkou je finále, které stylem natočení vypadalo jako něco, odkud by ve zpomaleném záběru na motorce měl odjíždět Reno Raines (o prohřešku, že nejlepší kill v něm nemá Reacher, nemluvě). Ale vzato kolem a kolem velká paráda. Jako milovník předlohy můžu bejt spokojenější jen tehdy, pokud začnou točit dvě série ročně, aby Richtson za dekádu stihl všechny knihy. ()

Galerie (111)

Zajímavosti (26)

  • Na konci epizody hraje píseň „Police Dog Blues“ od Blinda Blake. (Duoscop)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama