Reklama

Reklama

Divnosvět

  • USA Strange World (více)
Trailer 6

Celovečerní snímek Divnosvět představuje legendární průzkumnickou rodinu Cladových, kteří se snaží proletět skrz neprobádaný, zrádný a především divný svět. Doprovází je barvitá posádka obří vzducholodi, rošťácký tvor přezdívaný Flek a třínohý pes. Společně musí čelit nejen neznámému prostředí, ale i mnoha prapodivným a všežravým tvorům. Původní animovaná laskavá komedie inspirovaná klasickými dobrodružnými příběhy mapuje vztah tří generací rodiny Cladových, které musí vyřešit vzájemné neshody a společně překonat nástrahy nádherného, avšak i velmi nebezpečného Divnosvěta. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 6

Recenze (139)

gumbo 

všechny recenze uživatele

Genetické, ploché, klišovité. Celý ten svět nedává moc logický smysl. Postavy se (asi aby se něco dělo) komicky pitvoří a často někam padají nebo o něco zakopávají. Většinou je ve filmu pro děti takový ňouma jen jeden, ale tady se takhle chovají skoro všichni. Pseudokonflinkty a rychlé otočky v chování postav jen proto, aby vznikl aspoň nějaký děj jsou už jen třešnička na dortu. Celkově podprůměr, který se nejspíš nebude moc líbit ani dětem. 50 % ()

Cermicek 

všechny recenze uživatele

Je to...BAREVNÝ. Hodně barevný! To je tak ale asi všechno, co mě napadne při hodnocení tohohle animáku. Nic pozitivního, co by stálo za zmínku mě totiž nenapadá. Možná ještě nějaký kreatúry z divnosvěta lehce štrejchly originálno..ale tim to končí. Bohužel. Páč potenciál by se tam určitě našel. Ale všechno zabíjí zcela prvoplánový, předvídatelný a místy dost stupidní příběh, který je však v dnešním světě moderní grafiky, která nedělá mezi animákama žádný rozdíl právě ten rozhodující element!Takže slabá trojka a to ještě s dost odřenejma ušima. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Studio Disney už delší dobu trochu stagnuje, málokdy dokáže přijít s fakt dobrým animákem, poslední dobou většinou točí spíše průměrnější počiny, vhodné především na platformu Disney+. Divnosvět se sice promítal v kinech, já si ho však prozíravě pustil až o měsíc později na již zmíněné streamovací platformě, a dobře jsem udělal. Vizuál je tradičně povedený, prostředí se mi vcelku líbilo, postavy taktéž ujdou. Horší je to už s příběhem. Tomu chybí tolik potřebný humor, v určitých chvílích se zbytečně moc tlačí na pilu, nepřinese prakticky nic nového, korektnost z něj stříká na všechny strany. Není mi moc jasné, pro koho Disney tyhle animáky točí. Kdo je vlastně ta cílovka. 4/10. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Za mě povedený, dobrodružný kousek, který může směle stát po boku dalších opomíjených Disneyovek, jako je třeba podobně laděná Atlantida, nebo absurdně pojatá Planeta pokladů. Jen tedy bez tradiční animace, jíž plně nahradila ta 3D, která ovšem nešetřila detaily, barevností a zejména divnosvět vykreslila v celé své osobité dokonalosti. Do toho figurovaly fajnové postavy, nebo zejména skvělý zvrat k závěru, který celý příběh zaobalil a dal mu naprostý smysl. Dobrodružný aspekt taky splnil veškerá očekávání, byla to jízda téměř od začátku až do konce. Příběh byl plytší a tradičně pracoval se schématy, jako je být tím, kým člověk opravdu být chce a ne tím, kým ostatní chtějí, aby byl, či v tom, že ten skutečný odkaz se neskrývá někde za horou. Stejně tak mi přišla úsměvná část, kde se část kladných postav stala na okamžik zápornou. Ale nic z toho v kontextu příběhového celku nevadilo a já se tak, ještě stále v rámci kina, dočkal příjemného animovaného filmu, z nějž jsem odcházel v psychické pohodě a v dobrém naladění. ()

HERGImanCZ 

všechny recenze uživatele

Tentokrát si Disney bídu nezaslouží. Divnosvět se snaží o jakýsi mix mezi dobrodružným filmem ve stylu Atlantidy, novodobými tématy a takovou tou rodinnou mezigenerační klasikou, kde spolu jednotlivé postavy musí najít řeč. I možná díky tomu místy může působit, že na jednotlivá témata není tolik času, kolik by si zasloužila. Na druhou stranu si nemyslím, že by jakékoliv z nich bylo jen nakousnuto bez uspokojivého konce. Některé pasáže jsou sice zkratkovité, některé zprávy až moc očividné, ale v rámci rodinného filmu je to takto za mě dostačující. Film hezky pracuje s foreshadowingem a balancuje na takové té ideální hraně, kdy si pozorný divák může pomalu domýšlet závěrečný zvrat, zatímco pro jiné to bude překvapení. Je to navíc zase něco jiného než princezny, kouzla a typické chytlavé Disneyho písničky. Zdejší vybudovaný alterantivní svět je tak akorát rozvinutý, aby postačil pro jeden sólo film. Animace je již tradičně na perfektní úrovni, tady zkrátka není co řešit. No a chemie mezi animovanou rodinkou na mě působila velmi příjemně, což je u tohoto typu filmu zkrátka důležité. Je smutné, kolik lidí v recenzích řeší svůj světonázor, namísto aspektů samotného filmu (čest výjimkám, kdo rozebírá skutečné problémy, které s filmem má). A dát do filmu jako ústřední myšlenku ekologii (která se zkrátka bude řešit stále častěji, protože to je reálná problematika, se kterou se současné děti budou muset v budoucnu potýkat) nebo říct dětem, že je v pořátku být sám sebou, to je něco špatného? Pokud to tak tolik lidí vidí, jenom to ukazuje, že už včera na tato témata bylo pozdě, a jen to podtrhuje to, co film chce ukázat. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Prvý animovaný film od spoločnosti Disney, ktorý získal od divákov známku „B“ v hodnotení CinemaScore, najnižšiu zo všetkých celovečerných animákov Disney. (dwdb)

Související novinky

Reklama

Reklama