Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká komedie o každoročním tajném závodu z východního pobřeží Spojených států na pobřeží západní, ve kterém neplatí žádné dopravní předpisy a který se odehrává za plného provozu. Jako většina filmů tohoto charakteru nepostrádá ani tento nezbytnou různorodost hlavních protagonistů (ředitel firmy, středoškolský profesor, italský gigolo, šílený motorkář). (CGP)

(více)

Recenze (76)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Sice není přes burácení motorů moc rozumět dialogům, a některý scény jsou vyloženě nepovedený, přesto se na Tajný závod dá docela dobře dívat. Jenom bych pár koček vysvlíkl, a magorský motorkáře postřílel brokovnicí, trochu to zkrátil a změnil konec tak, aby si filmaři neudobřovali svědomí, že nadržují nezákonným praktikám. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Panečku, to je tedy sestava! Dva kolíci ve světlém Ferrari, dvě blonďaté kočky v tmavém Porchi, rozpustilý Talián v červeném kabrioletu, černobílá dvojice v policejním autě, dva postarší pánové v Mercedesu, motorkář a ještě několik dobrodruhů. Ti všichni se vydávají na dlouhý tajný závod bez pravidel a omezení rychlosti. Před lety opravdu bomba a i dnes zábavná podívaná. ()

Reklama

Liznic 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím se Sarrazinovím komentářem, že by to bez policajta nebylo ono. Film se totiž skládá ze dvou částí, té moc fajn - závod a věci krom něho (krom toho motorkáře) a druhé části - idiotského policajta co se je snaží chytit a pitomce motorkáře. Ve výsledku fajn žánrovka, které netřeba věnovat velkou pozornost. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Filmy podobného typu mám radši vážnější a když už komedie, tak aspoň ať ten humor dává trošku smysl. Tady to právě vůbec nefungovalo. Přišlo mi, že si to dělá prdel samo ze sebe, ale tím pádem to shazuje celý film. Auta (až na Camaro) taky nic moc. V budoucnu se mi vybaví jen obstojné burácení motorů a jméno toho policajta, které je shodné s mým kolem. 2+* ()

papyrosaurus 

všechny recenze uživatele

Jako milovník aut a nostalgické atmosféry amerických dálnic 70. let (viz taky můj zamilovaný Duel) jsem se u tohoto filmu královsky bavil. Věřím že ten kdo nemá takovou slabost pro chlapské hračky a přistupuje k filmu jako ke komedii dává nízké hodnocení. Ale ten šílený zvuk V12 Daytony, uhrančivé černé Porsche 911 Targa a vyleštěný Mercedes........znalec, milovník her NFS a Driver (jak tady už někdo připomínal) a milovník roadmovie filmů si přijde na své. Ty pozdější zpracování tématu jsou až příliš "bláznivými komediemi" , tady je humor skoro nutnou výplní, což se bohužel projevuje na jeho kvalitě.....moc jsem se nenasmál ale o to mi ani nešlo. Asi nejvíce mi byli sympatičtí ti staří pánové v Mercedesu. Jediné co mě zamrzelo, že některé zajímavé posádky havarovaly hned na začátku filmu (třeba ta dodávka alias cisterna na benzín). Mám sto chutí nastartovat jeden z těch bouráků (asi to Porsche) a vyrazit. Nostalgie!! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Auta řídili opravdu sami herci. (Maulincio)
  • Fotky dívek v Playboy z prostředních dvoustran na stěnách v garáži, odkud začíná závod: Liv Lindeland (Leden 1971), Heather Van Every (Červenec 1971), Vicki Peters (Duben 1972), Francine Parks (Únor 1974) a  Daina House (Leden 1976). (Maulincio)
  • Film je inspirován skutečným závodem Cannonball Baker Sea-To-Shining-Sea Memorial Trophy Dash, který se dlouhá léta jezdil napříč USA. Například stejný typ Ferrari, které v závodu řídí Raul Julia, skutečně vyhrálo jeden ročník. Rovněž dodávka, která se pokouší dojet na jednu nádrž, v jednom ročníku skutečně dojela na jednu nádrž. (Jiri_Jaros)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno