Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká komedie o každoročním tajném závodu z východního pobřeží Spojených států na pobřeží západní, ve kterém neplatí žádné dopravní předpisy a který se odehrává za plného provozu. Jako většina filmů tohoto charakteru nepostrádá ani tento nezbytnou různorodost hlavních protagonistů (ředitel firmy, středoškolský profesor, italský gigolo, šílený motorkář). (CGP)

(více)

Recenze (76)

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Nesmíte nad tím moc přemýšlet ... jen se nechte unášet nadupanými krasavci na čtyřech kolech a jejich rychlou jízdou a nenáročně se bavte nad tím, jak jsou policisté hloupí, předvídatelní, pomalí, krátkozrací, směšní ... a pak si pomyslete: páni, také bych se chtěl zúčastmit takovéto šílené jízdy bez omezení a s překážkami, které hravě překonám ... a pak probuďte i svého ducha recesistu a zalíbí se vám i ta myšlenka, že to vše jen pro automat na žvýkačky... ()

fridge 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od Tajného závodu (Cannonball Run) je tohle film o autech. Příjemná komediální linka je tu spíše jako doplněk k osmiválcovým motorům. Kromě toho Raul Julia i Michael Sarrazin jsou ti praví závodníci, kteří zvládnou víno, ženy, zpěv a vítězství, to vše ve velkém stylu. Kromě nezaměnitelné atmosféry sedmdesátých let bych vyzdvihl i soundtrack, který, ač postrádá větších jmen, je bezvadný. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Bylo to jakési jednoduché - tak jednoduché, že by bylo lepší být jednouché. Až moc se to zaměřovalo na Ferrari a Cobru, ostatní jsou tam jenom tak do počtu. Z automobilů mě zaujaly jen některé (Camaro, Cobra, trochu i ten Bentley), to je asi všechno. Místama jsem si říkal, že instrukce pro filmaře zněly: "Snažte se rozbít co nejvíc aut, na děj nehleďte." Herci strašní, obzvláště ten motocyklista, kterej se pořád tvářil a choval jak nějakej šílenec a asi to mělo být vtipné. Ono celkově to vtipné vůbec nebylo. Bylo to dost blbé. A tak nudné, jak toto moje hodnocení. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Je to o autech (dobré téma) , je to z roku 1976 (dobrá auta) a dějem se nikdo moc nezabývá... prostě je to závod lidí kterým jde o požitek z jízdy a jejich rozdílnost (charakterů) dodává filmu takové nadlehčené kouzlo (Raul Julia je výborný, "maniak na motorce" zase neuvěřitelný, Gary Busey děsné vidlácké pako...). Já jsme vážně spokojen. ()

lake-lake 

všechny recenze uživatele

jelikož jsem to tenkrát viděla v kině a od té doby už ne, jsem ovlivněna vzpomínkovým optimismem a infantilní amnézií; ale asi to nebylo tak špatný. největší fofr se ovšem odehrával po filmovém představení. z našeho (jediného) městského kina vylézaly davy lidí a nažhavení řidiči nasedali do svých škodověnek. to bylo nějakýho túrování, hrabání a prašných výjezdů! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu je italský jezdec Franco Bertolini (Raul Julia), který se závodu účastní v týmu Ferrari Daytona, označen jako vítěz závodu v Monte Carlu a Le Mans. Jediným italským jezdcem, kterému se toto ve skutečnosti povedlo, byl Tazio Nuvolari. Oba závody patří do neoficiální trojité koruny motosportu, kterou získal jen Graham Hill, protože kromě dvou zmíněných závodů vyhrál i závod Indianapolis 500. (Jiri_Jaros)
  • Český plakát k filmu nakreslil v roce 1980 Miloslav Disman. (Jiri_Jaros)
  • V úvodní části závodu projíždí tým Ferrari přes Times Square kolem kina. Je na něm velký poutač na film Čelisti, který byl vydán v roce natáčení, tedy 1975. (Jiri_Jaros)

Reklama

Reklama