Reklama

Reklama

VOD (1)

Ostřílený detektiv, který pátrá po brutálním vrahovi mladé realitní makléřky, odhalí spletitou síť kriminálních aktivit. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (360)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Atmosferická detektivka/thriller s pod kůži se zavrtávajícím Beniciem Del Torem, který spolu s debutujícím režisérem Grantem Singerem tuhle Netflixovku povyšuje minimálně na událost měsíce. Nevyzpytatelný příběh, který je po rozkrytí sice již mnohokrát viděnou klasikou. Ovšem je vyprávěný tak umně a s tak výbornými hereckými výkony podporujících hráčů, že se tají dech. Ta téměř hmatatelná nejistota je v Del Torově podání skvěle podaná, přitom nevypadává z postavy stoického kliďáka. Režisér často připomene ty nejlepší detektivkaře z ranku Davida Finchera, má cit pro obraz a vyprávění. Scénář je silný v detailech a především v realistické rovině, kdy scény s manželkou (parádní Alicia Silverstone) patří k mým nejoblíbenějším. Hraješ s náma Oklahomo? ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Někdy je dobré příliš neočekávat, a pak může přijít i překvapení. Ještěr, nevím proč ne plaz nebo rovnou had, když našla hadí kůži, je průměrná tuctová kriminálka vykrádající starší francouzské (nejen). To by nakonec vadilo nejméně, páč originálních námětů je jak šafránu, když už bylo téměř vše natočeno. Film je zbytečně dlouhý a utahaný a jen pár napínavějších scén ho nerozjede. Až příliš brzy tvůrci naznačí, kdo za vším stojí, a tak téměř třetinu jen čekáte, jakým způsobem budou viníci odhaleni. A více než jasná je i závěrečná konfrontace, protože tak to u žánrově podobných filmů chodí. Ani Del Toro se tentokrát moc nesnažil, a tak po většinu doby sledujeme jen jeho kamennou tvář. Zamrzí, že chybí atmosféra, co jen občas probleskne za doprovodu kakofonické hudby, a nervy drásající napětí - to se nedostaví vůbec. Velmi slabé 3*... ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Benedikt Býkovský je sice pořád démonický a jeho mámtovpičistické herectví uhrančivé, ovšem ten karfiól na palici, který si strachem z šedin barví tou nejčernočernější černí, kapku tu jeho belzebubitu komicky degraduje, protože s tím vypadá jako vlastní karikaturní gumák nebo nesmiřitelně plešatějící senior v hodně teplé paruce. Každopádně tuhle zcela fádní, šablonovitou, nepřeqapivou, místy narkoleptickou a zbytečně dlouhými záběry na nic a o ničem vatěnou detektivku vcelku vytrhl, protože být tam někdo méně charismatický, nynal bych jako rohypnolem praštěný nejpozději po druhém plnočasovém ubíjejícím pochodu z auta do nějakého baráku (A že jich tam je!), načež bych ty zbytečné proleženiny a frustraci z otravy filmem dozajista druhý den promítnul do svého erudovaného hvězdičkového pohrdání. Takhle se omezím jen na suché konstatování, že až se debutující Zpěvák naučí potlačovat své visualmanické ego a zacházet s nůžkami na přebytečnou vatu, mohlo by z něj i něco být. Režii to má pevnou, atmosféru chladnou až depresivní, navíc podtrženou zde vcelku příhodnou konstantně plačtivou grimasou prkenného neherce Justýna Timbrgeje, a docela to i graduje. Sice závratným tempem hemiplegického šneka, ale graduje. Tudíž zpruzené tři, ale mít to tak o pětatřicet minut otravných redundantních pičičand méně, sahal bych možná po rutinní čtyřce. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Kriminálka, kde funguje vše, jak správně má. Benicio Del Toro je charismatický vyšetřovatel a film stojí především na jeho skvělém výkonu, ale výborný scénář, kamera a hudební podkres to dolaďují na maximum! Grant Singer teda fakt umí! Těším se na jeho na další projekty. Pro mě nečekaný film roku 2023! ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"A viete čo? Teraz už tú spúšť zmáčknem...Zaujímavé, že?"...Toto sa vážne vydarilo. Mne by stačilo napísať Benicio Del Toro a rovno idem do toho bez ohľadu na hodnotenie. Takýchto kvalitných filmov nájdete na Netflixe len pár. Benicio film nielen herecky prevalcoval, ale ho dokonca  aj produkoval  a spolupracoval na scenári. Vždy som toho chlápka obdivoval. On sa ani nemusí veľmi snažiť, usmeje sa len málokedy, ale ten jeho kukuč je strašne chytľavý. Jednoducho charizma za 10 hercov a takých veľa nemáme. Táto rola mu sadla dokonale. Justin odviedol taký štandard, ale nedráždil. Obdiv si zaslúži niekto, kto vytiahol na svetlo božie A. Silverstone, ktorej to tiež seklo. Príbeh pekne napínavý, dobre napísaný a karty sa odrývajú postupne. Pochválim hudbu, taká pomalá, temná, výborne dotvára atmosféru napr. scéna kde Benicio za stolom vykladá manželke, kto všetko je v tom namočený... A režisér G. Singer? Debut? Vážne? Klobúk dole... Kriminálna s tak dobrou atmosférou tu už dlho nebola. Silné 4*. 80%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Název filmu vychází z postupné změny povah postav, které se objevují ve filmu. Zpočátku se prezentují určitým dojmem, ale s přibývající stopáží se začnou pomyslně „svlékat z kůže“ jako ještěři. Ukáže se, že postavy nejsou těmi, za které se zpočátku vydávaly. (UhLee)
  • Příběh filmu nese jisté podobnosti s reálným případem nevyřešené vraždy kanadské realitní makléřky Lindsay Buziak. (NiWi)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Třetí Sicario vypadá čím dál reálněji

Třetí Sicario vypadá čím dál reálněji

31.10.2023

Je to zhruba měsíc, co jsme informovali o slovech producentů nové krimi od Netflixu Ještěr, kteří uvedli, že se v zákulisí začíná diskutovat možnost třetího Sicaria. Vynikající krimi thriller s Emily… (více)

Reklama

Reklama