Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jurajovým posledním přivýdělkem dohozený Edem se stal převoz neznámé ženy s dítětem do Bosny. Brzy ale začne tušit, že je něco v nepořádku. Nad Oskarem se stahují mračna a nikdo z jeho sítě pašeráků netuší, kdo může přijít na řadu jako další. Michal se střetne na policejní stanici s Lejlou, která chce vypovídat ohledně ztraceného Filipa. Ihned nato je poté zatčen Marek a obviněn ze spoluúčasti na jeho únosu. Ale aby jej Lejla pomohla vypátrat co nejrychleji, přizná svou skutečnou minulost... (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Anet21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

⚪Jáj, Bože můj, hodně míříš někde." Čo k tomu dodať? Záver vystihuje slovo ,,prvoplánovosť."⚪Záver, ktorý by mal byť najviac vypätý je paradoxne úplne antiklimatický, všetko sa odohrá náhodne, celé veľkolepé odhalenie policajného konfidenta prebehne ,,za kamerou," pričom ešte náhodný policajt zahlási, že: ,,Už sme si to o ňom dlhšie mysleli" bez toho, aby čo i len jedna scéna niečo podobné divákovi ukázala, o jeden únos dvojročného dieťaťa sa div nezaujíma celá republika a celý policajný zbor (čo je určite veľmi realistické), lacný motív s chorou Martou scenárista predsa len myslel vážne, potvrdila sa mi aj teória o ,,dobrom chlapcovi z domova," ktorý sám práskne, že preváža uneseného, pričom ho ale policajti nechajú stáť samého na ceste, čo ma úprimne pobavilo a čo bolo snáď jediným realistickým pohľadom na nekompetentnú políciu.⚪Čo je ale absolútny gól je záver, v ktorom nielenže scenárista naservíruje divákovi myšlienku, že: ,,Otec, ktorý zorganizoval únos dieťaťa bol len zúfalý a inak je to dobrý chlap, čo miluje svojho syna," (akože wtf?), ale zakončí to motívom migrantky, ktorá zmení názor a vráti sa späť do Sýrie, lebo.... nevieme prečo, keďže Sámi sa vracia reálnemu otcovi, ale Leyla sa vracia tiež, odmieta azyl a odchádza späť, očividne tam, kde nechcela byť, kde jej podľa všetkého nútili svadbu (či niečo podobné, čo už som, žiaľbohu, zabudla, keďže seriál to ani v závere nezopakoval, že prečo reálne ušla)⚪Celkovo je záver plný ,,veľkých giest," tak patetických a schematických, až je to k smiechu a hlavne, pôsobí to strašne amatérsky - srdceryvný list na rozlúčku, pár, ktorý sa ubezpečuje, že bude spolu žiť navždy, (hi-hi), celý posledný diel je skrátka ako vystrihnutý z príručky ,,Ako napísať emotívny scenár pre béčkový seriál."⚪Nemôžem sa zbaviť pocitu, že celý seriál bol tak nejak zbytočný, subjektívne trval oveľa dlhšie, pričom 1/3 času sa venoval naťahovaniu a prvoplánovým dejovým linkám, nebyť slušnej kamery a hereckých výkonov (a toho, že sme to všetci zaplatili), nikto by si ho možno v dnešnej produkcii ani nevšimol.⚪ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Narýchlo zbúchaný koniec, polícia je odrazu všade tam, kde má byť, všetky postavy sa uvedomia a robia len dobro, zlí skončili v base. Aspoň sa to na záver zaobišlo bez propagandy. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uf, tak tohle bylo přeslazené, jak mísa bonbónů, do které nasypete plné balení cukru a zalijete medem z celého úlu...Kriminálnici Lejle, která se vydává za cizí osobu a unese cizí dítě, se všichni chovají, jakoby vlastně nic moc neudělala, a odpouštějí jí jedna radost. Kriminálník Omar, který si objednal únos svého dítěte u lidí, kteří mu zabili manželku, dostane zpět svého syna. Kriminálnice Marta, která zabila svého manžela, získala tím jeho majetek, a ještě jí i přes kriminál zůstal, ho tak následně může jako vykoupení odevzdat svému nevlastnímu synovi. U Važanovců pochopitelně totální červená knihovna, nevěry, náckové, všechno to spláchne shledání s dítětem a vše je v pořádku. Zlatokopka z bazaru příjde o všechny kohoutky, z kterých tekly prachy, o kterých celou dobu věděla, jak se získávají, ale vlastně jí to nikdy nevadilo, tak se vrhne do nárůčí toho, kdo jí o to připravil. No a ta závěrerčná scéna, tak to už bylo snad vážně moc, ne? ()

Reklama

Reklama