Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Britská surrealistická komediální show autorů úspěšného sitcomu Father Ted (Otec Ted), kteří pokračují v tradici skupiny Monty Python. (oficiální text distributora)

Recenze (113)

Gaskin 

všechny recenze uživatele

Jednou, když jsem se v noci vrátil z práce, listoval jsem programy a brakoval při tom ledničku. V tom jsem zahlédl scénu, jak muž roztlačuje syna na kole, očividně ho učí jezdit, a dítě vzplane. To mě posadilo a následný sled gagů mne nenechal se nesmát. Ukázalo mi to, že britské komedie nekončí za červeným trpaslíkem a monty pythony a otevřelo měsíce zábavy v nacházení nových seriálů vtipných k popukání. ()

bloom 

všechny recenze uživatele

"A jen tak mimochodem Ti musím sdělit, že jsem se proměnil v loutku." Vynikající seriál, u nás ovšem jako vždy vysílaný ve špatný čas (pozdní večer a brzké odpoledne) na ČT2 a kde jsem poprvé zaregistroval Simona Pegga, jednoho z nejlepších britských komiků současnosti. Viděl jsem sice jenom první řadu, ale myslím, že druhá nemůže za druhou nijak zaostávat. Atentát na husu, pošťák střílející do psí boudy, děti násilně držené v rádiích, George Martin a samozřejmě zírání, to jsou absurdní skeče par excellence. Monty Python mi to zas tak nepřipomíná, je to sice hodně absurdní, ale ne tak parodické (ačkoli mimozemšťan koukající na Rumcajse...). Dá se na to koukat i s českým dabingem, kterému vévodí Petr Rychlý (mluví Kevina Eldona) dokazujíc, že zábavné pořady typu Natočto! byly opravdu strategickou chybou jeho herecké kaiéry. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Anarchistická směs nesmyslných postav, žertovných hříček a surrealistických zápletek se snaží navázat na tradici započatou Spike Milliganem a rozvíjenou Monty Pythony. Ve srovnání se svými předchůdci je tato šou o poznání slabší, přece jen jde o hodně nevyrovnanou sérii, ale stále jde o nemainstreamový, místy provokativní humor, který je oživením televizního vysílání. Celkový dojem 55%. ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Problém Velkovlaku je, že jeho specifický humor si nemusí oblíbit každý a záleží jen a jen na něm, jak jednotlivé skeče dokáže přijmout. Proto jen 55%. Některé scénky jsou výborné, ale jiné naopak až smutně trapné a některé jejich opakování i dost kazí význam (viz soutěž v zírání, na poprvé dobré, poté už trapné) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Srovnávat tohle s Monty Pythony nejde. Sice humor je i zde stejně jako u Pythonů pro leckoho hůře stravitelný a hrané pasáže střídají animované, ale i tak je to někde jinde. Většina skečů je dost povedených a líbí se mi i ta záliba v absurdním humoru. Velmi si sedl český dabing a nejvíce u komentování všech těch turnajů v zírání. V hraných pasážích mi celá pětka také sedla. Náš divák asi bude nejvíce znát Simona Pegga. Je to za slabší 4 hvězdy, ale je. Dávám tedy 4 kapičky potu při mistrovství v zírání! * * * * ()

Zajímavosti (4)

  • Scéna Stare-Out (soutěž v zírání) je založena na knize Paula Hatcherera a je animována Chrisem Shepherdem. (PußyMagnet)
  • Oceněno jako "Best 'Broken Comedy' Show" na British Comedy Awards v roce 1999. (PußyMagnet)
  • Pilotní epizoda režírována Chrisem Morrisem nikdy nebyla vysílána v plném rozsahu, některé scénky jsou rozděleny do ostatních epizod. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama