Reklama

Reklama

Kobra 11 - Série 4 (1999) (série)


Pekelná jízda na dálnici A4 (S04E01)

(epizoda)
  • Německo Höllenfahrt auf der A4 (více)

Obsahy(1)

Nový dálniční komisař Tom Kranich má vskutku nečekaný nástup do zaměstnání: hned první den má nehodu, když nabourá na kole do mercedesu. Jeho řidička Susanne Tomovi nabídne, že ho do práce sveze. Tím začíná drama: na dálnici se zasekne plynový pedál ve 160kilometrové rychlosti. Semir se dozvídá, že jeho nový kolega Tom je v nesnázích. Záchranné akce se rozbíhají a začíná souboj s časem... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

Hrabka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani zdaleka jsem neviděl všechny díly, ale viděl jsem toho dost a můžu říct, že tento díl (dvojdíl) se mi líbil ze všech nejvíc. Je tomu sice už dávno, co jsem si to pouštěl pořád dokola, ale byla to naprostá senzace. Výborný díl se skvělým napětím a hláškami. Prostě nezastavitelné auto je numero uno v Kobře 11. Navíc Semir a Tom byli nejlepší dvojka a tohle byl pro ně ten nejlepší začátek. 90% ()

B.Jay 

všechny recenze uživatele

Ok, jeden z nejlepších dílů, nejlepší dvojice, ale tolik logických a především technických chyb, namátkou - BMW 330i nemá abs? :) - vybržďování auta a zablokovaná kola?, dále při prorážení vodní bariéry nebo při přeskoku přes most by mu okamžitě v této rychlosti vyletěly airbagy, ale Semir si jede vesele dál. Vrcholem je finále, kdy Semir střelí do pravého předního kola a auto se vydá směrem DOLEVA - Haha snad doprava, ale počkat, to by ho to auto přeci zešrotovalo, tak nezbylo než upravit fyzikální zákony. O záměně generací BMW při bouračkách ani nemluvě. Označení mercedesu má být S360 a nikoli SL (to by byl kabriolet). Celou dobu jede 160 km/h na 2. rychlostní stupeň - 1. by se v tom autě, kvůli vysokým otáčkám vůbec neslyšeli a 2. by spotřeba byla tak enormní, že by jim benzín musel dojít po půl hodině...Neskutečně mě baví představitelka vrchní komisařky Engelhartové a její leckdy marná snaha se nesmát...ale vážně i když jsem to ztrhal, tak mám tento díl rád, ale jen si proboha nemyslete, že to takhle funguje ve skutečnosti. ()

Reklama

Skarface 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když mi vyjela nabídka všech pilotních filmu kobry 11 rozhodl jsem hodnotit tento díl , protože asi jako poslední mi přišel vcelku normální ,Pilotní film bez přemýšlení nad serialem jsem musel ohodnotit 4* jinak to prostě nešlo , nenudil jsem se u toho ale uvědomil jsem si už tu věc že to všechno vlastně jde pořád do kola novej partak pro semira a už mi bylo i jasny jak to bude pokracovat dal No kazdopadne do této doby byla kobra 11 fajn a tento pilotni film (vyjímaje par dílu) pro mě kobru 11 pohřbil ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní film k 4.sérii, kde nastoupí jeden z nejoblíbenějších Semirových partáků Tom Kranich. Pilot je napínavej od začátku do konce. V tomto pilotu nejde o střílení, ani o akci. Trochu to připomene film nebezpečnou rychlost. V tomto případě se jedná o nezastavitelné auto. Takže u mě naprostá spokojenost. Hodnotím na 95% = ***** ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Tenhle pilotní film nemá chybu. Líbila se mi ta pekelná jízda, Tomův první den v práci, že se nedostavil, protože se řítí v autě po dálnici. Záchrana dítěte za jízdy helikoptérou, pak schledání dvou sester na konci. Jen ten magor spolujezdec, ten mě tam vytáčel, takovýhle lidi nemám ráda. Toto je začátek oblíbené dvojice Simír a Tom. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Ve scénách, kdy se vrchní komisařka Engelhardtová (Charlotte Schwab) dohaduje se zemským předsedou vlády Brüslerem, lze vidět, že na jejich telefonech jsou malé obrazovky s kamerami. V těchto scénách se obě postavy ve svém dialogu přímo dívají na obrazovku, tudíž kamera, která je umístěna ihned vedle obrazovky, by je měla snímat tak, jako by spolu mluvili z očí do očí. Z nějakého důvodu jsou ale obě postavy nelogicky snímány z profilu. (Cruz555)
  • Na konci Tom otevřel šíbr před uražením dveří Mercedesu, ale při přelézání Zuzany a Eda je šíbr při záběru z vrchu zavřený. (marcel5)
  • V této epizodě zazní několik písní, konkrétně se jedná o písně „Paranoid“ od Black Sabbath, „Everything's Gonna Be Alright“ od Sweetbox, „The Road to Hell“ od Chris Rea a „When You Believe“ od Whitney Houston a Mariah Carey. (Frantisek.Fu)

Reklama

Reklama