Reklama

Reklama

Kobra 11 - Série 4 (1999) (série)


Pekelná jízda na dálnici A4 (S04E01)

(epizoda)
  • Německo Höllenfahrt auf der A4 (více)

Obsahy(1)

Nový dálniční komisař Tom Kranich má vskutku nečekaný nástup do zaměstnání: hned první den má nehodu, když nabourá na kole do mercedesu. Jeho řidička Susanne Tomovi nabídne, že ho do práce sveze. Tím začíná drama: na dálnici se zasekne plynový pedál ve 160kilometrové rychlosti. Semir se dozvídá, že jeho nový kolega Tom je v nesnázích. Záchranné akce se rozbíhají a začíná souboj s časem... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní akční jízda. Je to nářez i dneska (2020). Šílená hromadná bouračka na začátku, kdy auta létají vzduchem více než obvykle, předznamenává začátek nové éry seriálu. Je to přehnané, ale ještě ne tak, že by mi to vadilo. Dějově tento díl není příliš silný, ale je tak zábavný a napínavý, že to nikomu nemůže vadit. Nikdy jsem však nepochopil, proč hraje Eda stejný herec, co hrál v předcházejících dvou dílech tajného policajta Kesslera. Ne že by mi to vadilo, ale dvě takto výrazné postavy ztvárněné jedním hercem takto krátko po sobě? Zvláštní castingové rozhodnutí, ale asi to chápu, tomu herci tihle blbečkové sedí. Jediné, co mě na "Pekelné jízdě na dálnici A4" vždycky iritovalo, jsou ty melodramatické komentáře reportérů z vrtulníku. A ani bych tu nemusel mít toho politika, který je záporákem jen proto, že scénář nějakého záporáka potřebuje. Hudba je celkem mizerná, nevýrazná, nezapamatovatelná. Reinhard Scheuregger prostě chybí. P.S. Málokdo to ví, ale tento pilotní film je remakem amerického televizního filmu Runaway Car (1997). Některé scény jsou téměř shot-for-shot. Nutno ovšem říct, že kobrácká verze je mnohem lepší než originál, který působí hodně lacině. Pokud je někdo zvědavý, ta původní verze se dá najít na Youtube. ()

Skarface 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když mi vyjela nabídka všech pilotních filmu kobry 11 rozhodl jsem hodnotit tento díl , protože asi jako poslední mi přišel vcelku normální ,Pilotní film bez přemýšlení nad serialem jsem musel ohodnotit 4* jinak to prostě nešlo , nenudil jsem se u toho ale uvědomil jsem si už tu věc že to všechno vlastně jde pořád do kola novej partak pro semira a už mi bylo i jasny jak to bude pokracovat dal No kazdopadne do této doby byla kobra 11 fajn a tento pilotni film (vyjímaje par dílu) pro mě kobru 11 pohřbil ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maximální potěšení pro mladého fanouška německého seriálu (kterým jsem určitě byl!) se sympatickou dvojkou parťáků. Vezmu-li v úvahu, že je to německá produkce, tak tento dvoudíl nedopadl vůbec špatně: je to napínavé i originální (bez ohledu na Nebezpečnou rychlost), a hlavně svižné, nenudící a akční... Prostě samé superlativy! Tento jediný film jsem dokonce viděl dvakrát; předávání batolete ve stotřicetikilometrové rychlosti na dálnici rulez. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ja by som tomu z nejakej tej nostalgie dal aj 5 hviezd. Asi preto, že je to jednoznačne najlepší pilotný diel, nastupuje tu na scénu ten jediný "pravý" Semirov parťák v celom seriáli a pretože je o dve triedy lepší, ako hociktorý diel hociktorej série. Nonstop akčná jazda, kde tvorcovia dokázali, že vedia natočiť slušnú akciu aj bez toho, aby pri tom "náhodou" vybuchlo desať áut. Tento pilotný film mohol ísť kludne aj do kín. Čo povedať na záverečnú pieseň? Mám snáď kvôli nej znižovať hodnotenie a dať odpad? Jednu hviezdu teda uberiem. Možno malo RTL radšej natočiť 5 takýchto filmov, nasadených do kín a netočiť drahý, guilty pleasure naivný seriál, ktorý musí časom stratiť (a stráca) dych. ()

marek29 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál sleduji už od dětství a když mám čas, vždy se na něj rád podívám. Někomu vadí nerealističnost kaskadérských kousků Semira Gerkchana, ale dobře se u toho seriálu relaxuje. Je to perfektní oddechová záležitost. Vždy kvalitní zápletka, někdy krásná super auta a občas i nádherné ženy :-) Na Kobře sem vyrostl a i když nehltám každý díl, pár sérií jsem už zhlédnul a když ji zastihnu v televizi rád se podívám. Nadměrná dávka akce a napětí, lehké množství humoru. Takto by měl vypadat koukatelný seriál. Není asi nikdo kdo by ji neznal, ale pokud přece jenom - Kobru 11 směle doporučuji! ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Na konci Tom otevřel šíbr před uražením dveří Mercedesu, ale při přelézání Zuzany a Eda je šíbr při záběru z vrchu zavřený. (marcel5)
  • V této epizodě zazní několik písní, konkrétně se jedná o písně „Paranoid“ od Black Sabbath, „Everything's Gonna Be Alright“ od Sweetbox, „The Road to Hell“ od Chris Rea a „When You Believe“ od Whitney Houston a Mariah Carey. (Frantisek.Fu)
  • Ve scénách, kdy se vrchní komisařka Engelhardtová (Charlotte Schwab) dohaduje se zemským předsedou vlády Brüslerem, lze vidět, že na jejich telefonech jsou malé obrazovky s kamerami. V těchto scénách se obě postavy ve svém dialogu přímo dívají na obrazovku, tudíž kamera, která je umístěna ihned vedle obrazovky, by je měla snímat tak, jako by spolu mluvili z očí do očí. Z nějakého důvodu jsou ale obě postavy nelogicky snímány z profilu. (Cruz555)

Reklama

Reklama