Reklama

Reklama

Proti ledu

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 1909 uvíznou dva průzkumníci z dánské expedice v Grónsku a čeká je boj o přežití v ledové pustině. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (119)

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Proti ledu je typickým survival dramatem ve stylu snímků Arctic, Hora mezi námi, Mezi vlky, Přežít či Revenant. Všechny tyto filmy spojuje jediné, kruté a nehostinné prostředí, kde jsou ústřední postavy obklopené sněhem a teplota se zde dostává v průběhu noci do silně mínusových hodnot. Příběh Proti ledu by měl být v zásadě navíc umocněn tím, že je natočen na základě skutečných událostí. To však automaticky negarantuje kladné vyznění filmu vůči divákovi, a to platí obzvlášť v tomto případě. Těmi nejdůležitějšími elementy u survival snímků jsou napětí a výkony hlavních představitelů. Islandsko-dánský projekt v obou bohužel selhává. Divák nepociťuje s postavami potřebnou sounáležitost, a jejich osud mu je naprosto lhostejný, záhy po začátku se tak miláčkem publika stává pejsek, konkrétně husky jménem Bjorn. Právě nudný způsob vyprávění, nezajímavé dialogy postav a jejich nedostatečné vykreslení jsou těmi největšími úskalími celého filmu. Jedinými pozitivy tak v Proti ledu zůstávají islandské scenérie a přívětivá stopáž. Finální verdikt jedna hvězda a doporučení upřednostnění jakéhokoli v úvodu zmíněného snímku či z posledních let vynikajícího Marťana od Ridleyho Scotta. 👎 (02.03.2022) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

silný příběh podle skutečné události, který ovšem ve své filmové podobě pouze mrhá potenciálem a to co by mohlo být (mělo být) drsným survivalem je jen sterilní nuda, kdy celá výprava působí dost neškodně a vlastně strašně jednoduše. Ani vývoj postav a jejich rozklad podmíněný "uvězněním" v pustině není kdovíjak uvěřitelný. Technicky není Proti ledu moc co vytknout, dokonce i ten digi lední medvěd byl ok, ale jako celek to prostě nefunguje. Rozhodně ne tak jak by se na podobný film slušelo...40% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Slabší survival, veľa ľadu, ale nevidel som tam príliš veľa života ohrozujúcich, priam úchvatných situácií, ktoré by diváka strhli. Okrem boja s medveďom, to bolo dobré. A ani prízrak Hedy Reed z Poldarka nebol zlý, celkovo to ale žiadny Revenant teda nebol. Taký úsporný režim o prežití v divočine. ()

Axident 

všechny recenze uživatele

Opravdu moc jsem si přál, aby to bylo skvělé či dobré. Ale navzdory tvrzení, že byl minimálně využíván green screen, téměř celý film mě nijak nevtáhl, necítil jsem žádnou autenticitu a navzdory exteriérům na mě působil studiově sterilně a nedokázal přenést téměř žádné emoce. Snad nebudou totéž vnímat ostatní diváci, pro mě ale velké zklamání... ()

alchac 

všechny recenze uživatele

... a tak když Lannisterovic famílie neuváženě kuchla Neda Stárka, neměl jí pak kdo sdělit, že „Winter has come.“ Mno, takže nějakou půlhodinku sledujeme cestu k mohyle neznámých map a zase zpátky via psí spřežení a zbytek stopáže pak mnohem a ještě více úchvatnější detailní studii toho, jak Mikulášovi hrabe. Pročež mít na výběr, zda do téhle zmrzlé narkoleptické prudy jít znovu, či absolvovat permanentní Jørgensenovu pedikúru, asi bych se hned začal shánět po štípačkách. S hodně omrzlou prdelí za dvě a nikdy víc. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • První islandský film Netflixu. (honzikk)
  • Filmovalo sa na Islande a v Grónsku. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama