Reklama

Reklama

Městský lovec

  • Česko Soukromé očko (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh poslání městského lovce začíná na pevnině, ale než se nadějeme, octneme se s hrdinou (Jackie Chan) na zámořské lodi. Mistra kung-fu si najme milionář, který hledá svoji ztracenou dceru. Stopy vedou k luxusní jachtě, kde se kromě hledané dívky nachází skupina teroristů, chystající se zmocnit lodě. Náš hrdina se několikrát octne ve svízelné situaci, ale díky přátelské pomoci (v této roli je na plátně jeho předchůdce Bruce Lee) samozřejmě zvítězí a Jackie Chan opět dokáže, že humor a bojové scény pospolu dělají z jeho filmů živé legendy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Kedysi bol City Hunter môj obľúbený film s Jackie Chanom. Hneď po Drunken Masterovi. Lenže vracať sa k jeho starým filmom je pre mňa celkom smutné. Už som to tu písal niekoľko krát, ale mám pocit, že som sa postupne vymanil z jeho cieľovej skupiny a tie filmy ma aj napriek určitým kvalitám nevedia potešiť rovnako, ako keď som bol mladší. City Hunter síce spĺňa všetky atribúty komiksu a animé z ktorého vychádza(hoci som ním nedotknutý), je to správne šialené a neberie sa to vôbec vážne. Eskapády sú preexponované až za hranicu únosnosti a tým pádom sa tento film stáva do značnej miery funkčný len dovtedy dokým mu tú šialenosť budete tolerovať. Je to film, ktorých Jackie zase nemá až tak veľa. Tu sa tvorcovia utrhli z reťaze a hoci je to miestami nápadité a aj úsmevné, zostáva z toho celkom nepríjemná pachuť náležiaca filmom, ktoré rýchlo zostarnú. Kedysi som to mal na 4 až 5*. Teraz by si to objektívne zaslúžilo 2*. Dávam ale priemer, kvôli nádhernej Kumiko Goto, ktorá veľa vecí zachraňovala, už len svojou prítomnosťou. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

City hunter není ani tak film Jackieho Chana, ale spíše Jing Wonga. To znamená totálně šílená komedie, která nezná míru a hází na vás jednu šílenost za druhou a zkuší jestli se budete bavit, nebo ne. Jing Wong je nejznámější pro jeho komedie se Stephenem Chowem a sérii God of gamblers. Zde můžete vidět jeho nezaměnitelný styl. Jackie natočil City huntera převážně pro Japonský trh, kde byla tato postava velmi populární. Předlohu neznám, ale nemyslím si, že by byla až zas tak šílená. Příběh samotný je variace na Smrtonosnou past na moři. Únosci se zmocní lodi a chtějí okrást bohaté cestující, jenže na lodi je City hunter, jeho asistentka, která je do něj zamilovaná, japonská dívka, po které Jackie pátrá, aby jí mohl dopravit k otci. Plus několik dalších barvitých postav. Následuje chaos, komedie a i nějaká ta akce, která je spíše jak z kreslených gronesek, než z filmů Jackieho Chana. Nejpamětnější je, když Jackie v bitce kopíruje Bruce Lee jehož film je promítán na plátně. Vím, že tento styl není pro každého, ale mě City Hunter neskutečně baví. Dokonce ani Jackie není fandou tohoto filmu a párkrát se o něm a jeho režisérovi údajně nepěkně vyjádřil. Jing Wong mu to vrátil ve filmu High Risk, kde Jet Li dělá bodyguarda a dabléra razmazlené hvězdě, která je inspirována Jackiem. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Nic pro toho, kdo bere film vážně a hledá v něm niterné prožitky. Protože toto je do extrému vyhnaná groteska plná šílených nápadů, infantilních vtípků, geniálních soubojových skopičin a turbonadsázky. Po výborném prologu sice přijde poněkud slabší rozjezd, ale právě ten vám poskytne čas naladit se na správnou frekvenci, takže v okamžiku, kdy se hrdinové ocitnou na lodi a rozjede se téměř nepřetržitá a notně ztřeštěná akce, můžete si naplno vychutnat grandiózní zábavu, která nemá daleko do řádění Toma a Jerryho. Ovšem s tím, že Tom a Jerry si nikdy netroufli na tak nic tak ujetého jako je třeba videoherní souboj. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrá akčná bláznivá komédia s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi jeho lepšie filmy. Má dosť dobrý príbeh o súkromnom detektívovi, ktorý prijme ponuku vplyvného muža nájsť a priviezť späť jeho dcéru na úteku, pričom pri jej prenasledovaní sa dostane až na výletnú loď, no práve tú obsadia teroristi. A tak spolu s novými priateľmi musí zachrániť celú situáciu a navyše musí odolať pôvabu svojej asistentky, keďže jej otcovi sľúbil, že sa jej ani nedotkne. So spracovaním som nadmieru spokojný, zápletka na prvý pohľad síce pripomína niekoľko žánrových klasík, ale v tomto prípade sa tvorcovia aj tak vybrali úplne inou cestou. Toto je jednoducho nanajvýš absurdná komédia, ktorá sa ani na okamih neberie vážne a síce sa tu nájde aj pár trochu slabších miest, ale našťastie nikdy netrvajú dlho a tak si to takmer po celý čas udržuje vysokú úroveň. Navyše je tu množstvo zaujímavých postáv, ktoré majú svoj priestor, pričom na ich spoločné fungovanie je skutočne radosť pozerať a tak si v rámci možností takmer ani nemôžem sťažovať. Akcie je tu dosť, ale tentoraz ani nemá veľký zmysel ju hodnotiť. Ale nie preto, že by jej bolo málo, alebo že by bola zlá, len je jednoducho plne prispôsobená potrebám filmu, takže tu nie je miesto na užívanie si náročnej choreografie alebo kaskadérskych kúskov. Ale aj tak ma rozhodne nesklamala, nápadov a dobrých momentov je tu dosť a udržuje si slušnú úroveň zábavnosti. A najlepší je asi súboj v kine. Po stránke humoru som veľmi spokojný, ako som spomínal, je úplne blázniví, takže tvorcovia sa nedržali žiadnych hraníc, oceňujem aj jeho originálnosť a nápaditosť a našťastie sa ho aj podarilo udržať v ideálnych hraniciach, aby to bolo stále vtipné. A tak sa tu nájde plno výborných scén a momentov, pričom ani neviem vybrať to najlepšie, takmer celý čas som sa bavil výborne. Len horšie na mňa pôsobí paródia na videohru, určite je to zaujímavý nápad, ale pre mňa je to najslabšia časť filmu, moc mi to nesadlo. Herecké obsadenie je výborné, Jackie Chan síce toho v akcii až tak moc nepredvedie, ale to mi vôbec nevadí, aj tak je tu skvelý, potešia slušní záporáci, obzvlášť Richard Norton a Gary Daniels a veľkým plusom je aj prítomnosť množstva vydarených ženských postáv, ktoré to mimoriadne spríjemnia. S réžiou a technickou stránkou som veľmi spokojný, pre potreby filmu úplne ideálne. Síce je to úplne iný film, než na aké som od Jackieho Chana zvyknutý, ale s tým nemám ani najmenší problém, keďže rozhodne patrí medzi to lepšie z jeho tvorby a aj po viacerých pozretiach ma stále baví rovnako. 79% ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Tak tohleto je vážně Úlet s velkým U, ve kterém záleží jen a pouze na divákovi, jak mu Wongova šílenost sedne. Buď ho totiž přemůže trapnost Hong Kongského huumoru, nebo se naopak bude všem těm situacím a vychytávkám celých 93 minut skvěle smát. Já skončil tak na půl cesty, zejména protože mi hodně dlouho trvalo než jsem na tuhle hru přistoupil. Pak to byl ale vážně zážitek a i když nebudu Městského lovce vyhledávat - pokud se mi namane šance jej někde znovu vidět - budu se těšit. City Hunter! ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Existují minimálně tři sestřihy filmu. Nejdelší obsahuje navíc scénu hudebního vystoupení oproti prostřednímu a v českých kinech nikdy neběžel a nebyl ani nadabován. Prostřední sestřih byl uveden v našich kinech a je nejběžněji k zhlédnutí. A nejkratší se tu a tam objevuje na kabelové televizi a je na něj pořízen český dabing. Od prostřední se liší např. vystřižením prakticky celého závěrečného souboje, ze kterého je ponechán pouze jeho začátek a vyvrcholení. (Dzin01)

Reklama

Reklama