Reklama

Reklama

Pozvánka do pekla

  • USA The Invitation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po smrti své matky a bez příbuzných podstoupí Evie (Nathalie Emmanuel) test DNA… a objeví dlouho ztraceného bratrance, o jehož existenci neměla tušení. Její nově nalezená rodina ji pozve na okázalou svatbu na anglickém venkově, kde se nejprve nechá svést svůdným aristokratickým hostitelem. Když však odhalí zvrácená tajemství v historii své rodiny a znepokojivé úmysly skrývající se za jejich hříšnou štědrostí, promění se její návštěva v noční můru a boj o přežití. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (115)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po výsledkoch DNA testu zisťuje Evie, že má v Londýne rodinu, o ktorej nikdy nepočula. Jej bratranec ju pozve do honosného sídla patriaceho mužovi menom Walter, kde sa koná velkolepá svadba. Po príchode ale zisťuje, že nie všetko je také krásne, ako tento obrovský dom. V jeho vnútri totiž číha niečo temnejšie. - Taká generická hororová blbina, ktorá sa snaží tváriť, že je fresh and sexy, ale v žiadnom prípade si nezaslúži miesto v kinách. Zahrané je to dobre a dokáže si to udržať pozornosť, ale je to nehorázne predvídatelné a v podstate ma po celý čas zaujímalo len to, kolko z postáv, ktoré dodržiavajú stáročia nejaké tradície, sa ku koncu pridá k hlavnej hrdinke, ktorú poznajú pár dní. Interiéry a kulisy sú krásne, ale nedokážu navodiť ten feeling, ktorý tento subžáner vždy potrebuje k tomu, aby uspel. Skrátka ďalší z rady PG-13 hororov, ktorých vznikne každý rok niekolko a na druhý deň po zhliadnutí si ani nepamätáte, o čom vlastne boli. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nemastná, neslaná upířina v nezáživném kabátu. Do půlky se film tak nějak rozjíždí jen proto, aby se pak na svatební hostině zábavně překotil a dal nám naději v lepší druhou část. Ta se ale bohužel nekoná a o to větší zklamání pak diváka čeká. Je to plné nezábavných postav, klišé a neoriginálních žánrových prvků, potenciál upírů, lekačky, atmosféra či gore zde není vůbec a závěr je tak uspěchaný, že jej divák vlastně ani nepostřehne. Béčková nuda. ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Náctiletá hýkající twilightová fanynka by to možná ocenila víc. Co nabídl The Invitation mně? Anglický venkov a starodávné sídlo, i když jsem čekala víc ponurosti. Starodávný rodinný klan, zastoupený hlavně muži stejných zálib a různých charakterů. Vyčníval hlavně hezounský (pro mě spíš odpuzující) upírský metrosexuál. A protože po těch staletích potřebovali očistit zdegenerovanou krev, povolali čokoládovou krásku (ta čůža byla dost otravná a nesympatická) až z daleké Ameriky. Takže když to celé zhodnotím, jediné co mě probralo z letargie (kromě cenících špičáků mého trpícího manžela) byl ťuhýk snažící se zapojit do dění. Což mu buď přičteno k dobru u nebeské brány. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Užívateľ kiddo to povedal dobre – Jessica M. Thompson a spol. sa „čiastočne inšpirovali“ filmom Ready or Not. Možnosti, ktoré scenár, prostredie a charaktery postáv ponúkajú, sú však využité nedostatočne. Nathalie Emmanuel nie je taká výrazná ako Samara Weaving. Keď chcete vidieť v danom žánru lepší snímok, tak odporúčam už spomínaný Ready or Not. Osobné hodnotenie: 63% (**) ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Mohl to být novodobý Drákulý počin roku. Místo toho divák dostal lehce hororově laděný příběh, kterému chyběla nějaká silnější atmosféra, větší hloubka postav a dost logiky. Jet na svatbu, kde není ženich, ani nevěsta a vůbec vám to nepřijde divné, to je dosti zvláštní. Hlavní upír je necharismatický jouda, jeho dvě stávající manželky jsou pipky, zvláště ta starší a závěrečná bitka na drápy je přímo směšná. Na stranu druhou, lokace zajímavá, prostředí starého zámku patřičně tajemné a pár bubu scén by se také našlo. Hlavní hrdinka Evie je sympaťačka, takže vyloženě propadák to není. Za mne dosti promarněná šance, díky čemuž snímek spadá  do kategorie průměrná upíří záležitost. 50%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (9)

  • Lucy (Alana Boden), jedna z Upírových neviest, je zároveň meno Draculovej obete vo filme Dracula (1992) a v románe z roku 1897. (molcan2)
  • Lord De Ville (Thomas Doherty) bydlí na usedlosti „New Carfax Abbey“, což je odkaz na román „Dracula“, ve kterém právník Jonathan Harker zprostředkoval Draculovi koupi usedlosti Carfax v Londýně. Ačkoliv v románu Dracula popisuje Bram Stoker skutečná místa, nepodařilo se jednoznačně prokázat, jakou usedlost s názvem Carfax měl Bram Stoker na mysli. Jedná se pravděpodobně o usedlost nedaleko Londýna z počátku osmnáctého století. Neví se přesně, pro koho byla původně určena, ale jejím autorem je s největší pravděpodobností významný anglický architekt William Kent. Původní název usedlosti byl Quatre Face, neboť na rozlehlou vstupní halu navazovala čtyři obytná křídla, která směřovala na jih, sever, východ a západ. Architekt tak chtěl vyjádřit nejen symboliku světových stran, ale i čtyř ročních období. Název se postupně různě zkracoval a komolil, až se domu po dlouhou dobu začalo zkráceně přezdívat Carfax. (BrianStorker)
  • Draculovo meno je v stredovekej rumunčine genitívom slova "Dracul", čo znamená "syn draka". Keď Evie (Nathalie Emmanuel) prvýkrát vstúpi do Nového Carfaxu, vo foyeri je socha draka bojujúceho s niekým, kto vyzerá ako turecký vojak, čo je zjavná narážka na skutočného majiteľa panstva. (molcan2)

Reklama

Reklama