Reklama

Reklama

Pozvánka do pekla

  • USA The Invitation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po smrti své matky a bez příbuzných podstoupí Evie (Nathalie Emmanuel) test DNA… a objeví dlouho ztraceného bratrance, o jehož existenci neměla tušení. Její nově nalezená rodina ji pozve na okázalou svatbu na anglickém venkově, kde se nejprve nechá svést svůdným aristokratickým hostitelem. Když však odhalí zvrácená tajemství v historii své rodiny a znepokojivé úmysly skrývající se za jejich hříšnou štědrostí, promění se její návštěva v noční můru a boj o přežití. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (115)

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Naivně jsem doufala, že by to mohla být zábava jako Ready or Not. A dostala jsem takový blábol, kde ještě po jedné hodině stopáže (tzn. za dvěma třetinami) hrdinka vůbec nic netuší a jenom si myslí, že se ocitla v příběhu, kde je hlavním účelem dostat nějaké to dovolenkové D. Jasně, divákovi se ukázaly nějaké strašící scény, nijak nepropojené se zbytkem, a hrdinka měla škaredý sen, ale nic se jí nezdá (hehe) divné, nic si nespojuje dohromady, žádná vlastní agenda, ach bože. Pak se všechno stane, respektive řekne, během dvaceti minut a konec zvonec. A ještě by chtěli hrdinku vykreslit jako "moderní nezávislou ženu", ale přitom ji musí nechat udělat nejhloupější a nejnaivnější chyby, jinak by premisa ani nebyla možná. V komentářích zde někdo píše "neurážející neobjevný upírský horor", no mně to teda urazilo. Takové promrhání potenciálu. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Nevinná chudá žena v honosném sídle jakože u znovunalezené rodiny přes DNA - spíš taková lekačka než plnohodnotný horor, scénář jednoduchý, nijak originální, ale provedení sedlo a nepůsobilo to většinu času hloupě. Díky mé oblíbenkyni Nathalie Emmanuel (nar. 1989) to dosáhlo na tři hvězdy. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Pro mě pravděpodobně adept na nejtrapnější, nejdebilnější hororový scénář roku s průhlednou pointou a snahou vyděsit jen ohulenými lekačkami. Být tohle zařazeno v žánru young adult horror fantasy, budiž, ale pokud se tenhle film bral vážně, tak to pardon, ale odcházím. Je to sice všechno opravdu hezky nažehlené a pěkně se na to gotické prostředí kouká, ale když mě film z té veškeré dějové ubohosti nutí přemýšlet, jestli ho vůbec dokoukat, nemůžu jinak. To mě přivádí k docela nastřelené stopáži, protože jsem fakt trpěla. Zaplať pánbůh, že jsem dobře odhadla na to nejít do kina. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Náctiletá hýkající twilightová fanynka by to možná ocenila víc. Co nabídl The Invitation mně? Anglický venkov a starodávné sídlo, i když jsem čekala víc ponurosti. Starodávný rodinný klan, zastoupený hlavně muži stejných zálib a různých charakterů. Vyčníval hlavně hezounský (pro mě spíš odpuzující) upírský metrosexuál. A protože po těch staletích potřebovali očistit zdegenerovanou krev, povolali čokoládovou krásku (ta čůža byla dost otravná a nesympatická) až z daleké Ameriky. Takže když to celé zhodnotím, jediné co mě probralo z letargie (kromě cenících špičáků mého trpícího manžela) byl ťuhýk snažící se zapojit do dění. Což mu buď přičteno k dobru u nebeské brány. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[50%] Viděno v kině. No, určitě jsem velké plátno neplánoval, ale měl jsem jednak zdarma lístek a navíc jsem se chtěl trochu i z téhle blbé doby odreagovat. No a výsledek? Ten je asi takový jaký jsem čekal a i se to zde cca shoduje s hodnocením. První půle mě moc nebavila, sem tam se objevily nějaké ty hororové náznaky a snad i lekačky. Postavy mě nebavily a hlavní hrdinka mi zde moc neseděla. Zásadní pointa se objeví až v nějaký cca poslední třetině filmu a docela mi sedla. Jen by to chtělo trochu lepší a krvavější masakr. Poslední minuty byly takové nereálné a moc fantastické, ale přesto je závěr docela zachraňujícím bodem, jinak bych musel ubrat hvězdu. Takto s vypětím všech sil dávám slabé 3* a čistý průměr. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (9)

  • Lord De Ville (Thomas Doherty) bydlí na usedlosti „New Carfax Abbey“, což je odkaz na román „Dracula“, ve kterém právník Jonathan Harker zprostředkoval Draculovi koupi usedlosti Carfax v Londýně. Ačkoliv v románu Dracula popisuje Bram Stoker skutečná místa, nepodařilo se jednoznačně prokázat, jakou usedlost s názvem Carfax měl Bram Stoker na mysli. Jedná se pravděpodobně o usedlost nedaleko Londýna z počátku osmnáctého století. Neví se přesně, pro koho byla původně určena, ale jejím autorem je s největší pravděpodobností významný anglický architekt William Kent. Původní název usedlosti byl Quatre Face, neboť na rozlehlou vstupní halu navazovala čtyři obytná křídla, která směřovala na jih, sever, východ a západ. Architekt tak chtěl vyjádřit nejen symboliku světových stran, ale i čtyř ročních období. Název se postupně různě zkracoval a komolil, až se domu po dlouhou dobu začalo zkráceně přezdívat Carfax. (BrianStorker)
  • Starý pár, ktorý sa po úteku Evie (Nathalie Emmanuel) zmocní, sa volá Jonathan a Mina Harkerovci, čo sú mená dvoch veľmi významných postáv knihy "Dracula". (molcan2)
  • Lucy (Alana Boden), jedna z Upírových neviest, je zároveň meno Draculovej obete vo filme Dracula (1992) a v románe z roku 1897. (molcan2)

Reklama

Reklama