Reklama

Reklama

Pozvánka do pekla

  • USA The Invitation (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po smrti své matky a bez příbuzných podstoupí Evie (Nathalie Emmanuel) test DNA… a objeví dlouho ztraceného bratrance, o jehož existenci neměla tušení. Její nově nalezená rodina ji pozve na okázalou svatbu na anglickém venkově, kde se nejprve nechá svést svůdným aristokratickým hostitelem. Když však odhalí zvrácená tajemství v historii své rodiny a znepokojivé úmysly skrývající se za jejich hříšnou štědrostí, promění se její návštěva v noční můru a boj o přežití. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (115)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Pro mě pravděpodobně adept na nejtrapnější, nejdebilnější hororový scénář roku s průhlednou pointou a snahou vyděsit jen ohulenými lekačkami. Být tohle zařazeno v žánru young adult horror fantasy, budiž, ale pokud se tenhle film bral vážně, tak to pardon, ale odcházím. Je to sice všechno opravdu hezky nažehlené a pěkně se na to gotické prostředí kouká, ale když mě film z té veškeré dějové ubohosti nutí přemýšlet, jestli ho vůbec dokoukat, nemůžu jinak. To mě přivádí k docela nastřelené stopáži, protože jsem fakt trpěla. Zaplať pánbůh, že jsem dobře odhadla na to nejít do kina. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Zase jsem viděl vyhozené prachy od tvůrců. Půlku stopáže se snaží vykreslit romantické drama s hororovými prvky a pak to zaplácnou klasickým stupidním zakončením. Ještě navrh přidají poslední tak 3 scény, které jsou již úplně vytržené z kontextu a jen jsem nevěřícně civěl na plátno (ano, šel jsem na to do kina...). Casting na výběr hlavní herečky byl mimo, ta osoba hrát moc neumí a charisma také postrádá. Odcházím z kina mírně rozladěn a s nedoporučením pro shlédnutí této patlaniny. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha variací na upírské téma. Naše kakaová hrdinka přijme pozvání od domnělého a dávno ztraceného bratrance na jeho prastaré anglické sídlo. Menstruační cyklus se jí podvědomě zarazí, jenže v těle jí nekoluje voda, takže neomylný instinkt hostitelů zvýšeně pase po mladé děvě. Neškodil by větší spád a potlačení rozvleklosti. Seznamující expozice, která se klidně mohla smrsknout do dvaceti minut, trvá neúměrně dlouho, přes hodinu. Hororové náznaky, kterých postupně přibývá sice navnadí na další dění, jenže střet s upíry se neustále oddaloval. Když to vypadalo, že je divákům dopřáno trochu erotického pnutí, kamera dostala striktní pokyny nezabrat ani kousíček intimních partií. Asi po hodině se už film konečně nějakým způsobem rozjel. Podřezaná služka na honosné hostině byla příslibem příštích krvavých hororových minut, ale s explicitním pojetím si režisérka Jessica M. Thompson neumazala poševní vchod, takže budeme se muset spokojit s menším krevním průtokem. Produkčně film nevypadá vůbec špatně. Sídlo má svůj strašidelný rozměr, vybavení a dekorace je vybalancované a upíří osazenstvo je uspokojivé. Nathalie Emmanuel v hlavní roli je sympatická. Aby se nejednalo o zapomenutelný průměr, to by se film musel poněkud znatelněji odvázat. To se mu nepodařilo, takže se jedná o upíří výtvor, co nezůstane moc dlouho v paměti. 6/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie, ale nie až také, aby som o Pozvánke do pekla vravel ako o zázraku. Pripomína viaceré horory z minulosti, samozrejme v prvom rade Nevestu na zabitie (ničnetušiaca osoba ženského pohlavia sa ocitne v honosnom sídle ďaleko od pomoci v spoločnosti zhýralého, zvrhlého rodinného, prastarého klanu s divnými tradíciami). Trailery som nevidel, takže ma milo prekvapilo „vysvetlenie“. Jasné, nebol to zázrak, ale v takto nastavenom príbehu som proste „toto“ nečakal. Herci sú fajn a to v čele so sympatickou ústrednou hrdinkou. Logiku by som v tom nehľadal, objaví sa nutne útrpne povinné klišé, ale inak to odsýpa. Anglická atmosféra a výprava fajn. Prvá polovica, počas ktorej sa (zdanlivo) nič nedeje, mi každopádne pripadala lepšia, ako druhá. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

A je to tady, první mizerný horor za loňský rok je na světě. Film má 1h:40, přičemž 1h:07 se nic neděje. To nic nedění spočívá v tom, že chudá poločernošská dívka zjistí, že má v Anglii bohatou rodinu s krásným zámkem, je okouzlena bohatstvím, vřelým uvítáním a šarmantním lordem. Má to krásnou výpravu a celkem atmosféru, ale jinak je to nudná červená knihovna. SPOILER: No a pak se ukáže, že celá rodina jsou upíři, což režisérka neumětelsky naznačuje různými odkazy na Drákulu a začíná festival klišé, brakující bezostyšně výpravné upírské horory 90. let. Ale na rozdíl od nich tomuhle filmu chybí nápady, scénář, dobří herci i režie a v podstatě i jakákoliv vzrušující scéna. Kdyby z toho byla aspoň pitomá akce ala Underworld nebo i ta přepálená romantika ala Twilight. Takhle je to jen odvar upírských klasik, který působí strašně staře. Za solidní výpravu slabé 2* ()

Galerie (19)

Zajímavosti (9)

  • Walterovo (Thomas Doherty) priezvisko "De Ville" je slovná hračka na "devil". V modernej rumunčine je anglický preklad "Dracul" "diabol", čo ďalej naznačuje jeho skutočnú identitu ako Draculu. (molcan2)
  • Draculovo meno je v stredovekej rumunčine genitívom slova "Dracul", čo znamená "syn draka". Keď Evie (Nathalie Emmanuel) prvýkrát vstúpi do Nového Carfaxu, vo foyeri je socha draka bojujúceho s niekým, kto vyzerá ako turecký vojak, čo je zjavná narážka na skutočného majiteľa panstva. (molcan2)
  • Lord De Ville (Thomas Doherty) bydlí na usedlosti „New Carfax Abbey“, což je odkaz na román „Dracula“, ve kterém právník Jonathan Harker zprostředkoval Draculovi koupi usedlosti Carfax v Londýně. Ačkoliv v románu Dracula popisuje Bram Stoker skutečná místa, nepodařilo se jednoznačně prokázat, jakou usedlost s názvem Carfax měl Bram Stoker na mysli. Jedná se pravděpodobně o usedlost nedaleko Londýna z počátku osmnáctého století. Neví se přesně, pro koho byla původně určena, ale jejím autorem je s největší pravděpodobností významný anglický architekt William Kent. Původní název usedlosti byl Quatre Face, neboť na rozlehlou vstupní halu navazovala čtyři obytná křídla, která směřovala na jih, sever, východ a západ. Architekt tak chtěl vyjádřit nejen symboliku světových stran, ale i čtyř ročních období. Název se postupně různě zkracoval a komolil, až se domu po dlouhou dobu začalo zkráceně přezdívat Carfax. (BrianStorker)

Reklama

Reklama