Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (418)

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu výborný. Postupem času ovšem nadšení utichne a člověk si uvědomí, jak moc dlouhé můžou dvě hodiny být. Zároveň jak moc dokáže udělat jeden charismatickej Connery z jinak průměrnýho filmu a jak mohou fanoušci zblbnout nefanoušky a přesvědčit je, že průměrný film je nadprůměrný. Thunderball je bondovka, a kdyby to bondovka nebyla, neštěknul by po ní ani pes. Zejména po těch nechtěně vtipných soubojích či nudné závěrečné čtvrthodinovce pod vodou. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bond č. 4 - Thunderball měl být první bondovkou. Navíc prodal více lístků v pokladnách kin než kterákoliv jiná bondovka před ním. Nicméně filmu předcházela soudní pře mezi autory. Výsledek se často odehrává pod vodou a vyžadoval spoustu práce se žraloky. James Bond už byl mezi diváky definitivní ikonou, nicméně tady je k ženám poměrně nátlakový – to by mu dnes neprošlo. Výsledek zase sráží divný střih a „zrychlování“ třeba rvaček. Trakční stůl pro natahování páteře komický, mnoho momentů zase bez tempa, finále připomíná skoro až válečný film. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Bond 4 Klasická bondovka se Seanem Connerym. Má své vynikající scény, které člověku utkví v paměti a po letech nesledování bondovek si je stále pamatuje. Jen třeba neví, do které conneryovky je zařadit. Thunderball má řadu humorných scén, skvělých akčních sekvencí a zajímavé herce. Spolu s Diamanty jsou věčné a YOLT jde o nejslabší Conneryho bondovku. (Ano, nejraději mám první tři conneryovky.) P. S. Čím více repríz Thunderballu jsem si dal, tím raději tuto bondovku mám. Zkrátka až do YOLT jsou s Connerym všechny výborné. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Thunderballu se dá vyčítat ledacos, ale určitě ne to, že zahambuje sérii. Exotický a podvodní příběh má úžasné vtažení do děje. Teroristé hrozí atomovkou a nezbývá než na agentovi tajné služby MI6 vyrazit hledat vrak letadla a zároveň zastavit padoucha, který to zincenoval. James Bond se opět bude potýkat se zlořády SPECTRA a i tentokrát se svým šarmem, klukovským úsměvem a drsným vstupováním jim bude házet klacky pod nohy. Podvodní scény jsou super a jako Bond s harpunou. Nu proč ne? (74 procent) ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Těžko vybírat mezi Conneryho Bondama toho nejlepšího, ale v konkurenci skvělých Srdečných pozdravů z Ruska a ještě lepšího Goldfingera je pro mě tím nejlepším Agentem 007 (a to myslím tím úplně nejlepším ever) Thunderball. Tahle Bondovka má prostě všechno, skvělou akci, zajímavý děj, krásné Bondgirls, parádní ústřední píseň od Tygra z Walesu Toma Jonese a Conneryho ve své životní roli už suverénně zabydleného. Tak dlouho jsem se tomuto fenoménu vyhýbal, až jsem se na tom stal silně addicted. Klasika. (Mých 5* zvedlo hodnocení z 78 % na 79 %, wuhůů!). ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • Postava Fiony Volpe v původním románu není, byla vytvořena speciálně pro tento film. Fiona byla původně zamýšlena jako Irka a v dřívějších verzích scénáře se také jmenovala Fiona Kelly. Příjmení pak bylo změněno, aby více ladilo s italským původem Luciany Paluzzi. (džanik)

Reklama

Reklama