Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pozor! Maska je tu znova. Po desiatich rokoch, kedy spôsobila Lokiho Maska malú katastrofu v živote jedného dospeláka, je tu znova ale s inou obeťou. Mladý karikaturista Tim Avery, otec malého bábätka jedného dňa zistí, že jeho dieťa má neuveriteľné schopnosti. Za všetkým však stojí práve tajomná, bláznivá ale aj nebezpečná Lokiho Maska. O Masku má však enormný záujem aj žiarlivý rodinný pes. Tim z toho všetkého nie je práve nadšený, hlavne keď sa medzi dieťaťom a psom strhne o masku malá vojna. Bláznivé situácie na seba nenechajú dlho čakať. To najhoršie však ešte len príde. Samotný Loki chce totiž svoju Masku späť a je pripravený pre to spraviť čokoľvek! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

Fingon 

všechny recenze uživatele

Dlouho, opravdu dlouho jsem váhal nad hodnocením Odpad! Přemýšlel jsem i o tom, jestli se náhodou z pekla nevrátil Ed Wood a nějakým zázrakem sehnal osmdesát melounů (a pak mi došlo, že Wood to být nemůže, neboť se převtělil do Uweho Bolla a má s financemi jen o málo menší potíže než dnes.) Zaprvé: tohle není inteligentní komedie v žádném smyslu tohoto slovního spojení. Zadruhé: pokud neznáte One froggy evening a aspoň trochu neulítáváte na animovaných groteskách čili cartoonech, nemáte šanci. Zatřetí: počítačové triky se v poslední době používají opravdu v nadbytečné míře, ale tomuhle to ublížit nemůže. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Geniální myšlenka utopená v mizerném zpracování. Maska Junior je šílenost v tom horším slova smyslu, přesto jí však zůstala velmi příjemná komixová nadsazenost a pár potěšujíích nápadů. Pes je rozkošný, bohové jsou příjemní, ale nejvíce asi překvapí malý usmrkanec, který mi vůbec nevadil, protože se projednou nehrálo na dětskou roztomilost. Bingo. Čekal jsem křížence mezi první Masou a Prckem Binkem, ale nakonec jsem dostal něco úplně jiného. Jasně, je to šílená blbost s několika velmi trapnými momenty a ano, opravdu jsou některé části zbytečně natahované a prvoplánované, ale přesto má Maska Junior jednu věc, která ji zachraňuje. Jiskru. ()

Reklama

Asia_Power odpad!

všechny recenze uživatele

Buddho, za co? Proč mě tak trestáš, když poctivě doháním resty ve "Zřete 300 nejhorších" ? Tak nějak jsem od začátku štěkala, že to asi nebude podobně dobrý jako Maska s Carreym, ale že to bude až takovej průser to mě ve snu nenapadlo. V tomhle kolosálním veleprůjmu mě srali úplně všichni včetně toho čokla. Fakt jsem během sledování filmu začínala chápat soukmenovce, že z nej přátel člověka dělaj psíčkovou. Asi se mi šílenství začalo odrážet v mojich šikmých kukadlech, páč naše bíglice si ode mě teatrálně odsedla směrem k Alíkovi a tvářila se bojácně. Koukat na rodinou válku mezi dítětem po lobotomii a pošahanym čoklem to už bylo moc infantilní i na mě a jelikož jsem na tuhle čurákovinu (čti "film") koukala pod vlivem THC, do toho se nalejvala saké a přesto mi huba necukla směrem vzhůru ani jednou, nedovedu si představit, jaký škody by mi to napáchalo ve stavu celkového normálu. Za co ale musím tvůrcům poděkovat, je fuckt, že tuhle píčovinu udělali fakt krátkou, takže jsem trpěla jen kolem 80ti minut a když naskočily titulky málem jsem se samou radostí zechcala. Nejvíc mě děsí možnost, že bych jednou měla dítě, který by po mně tenhle film vyžadovalo páč by to byla jeho oblíbená komedie. Buď bych se vymluvila, že se rozbila televize a nebo bych ratolest hodila do babyboxu, ale ani samotnej Belzebub mě nepřinutí koukat se na tuhle kolosální píčovinu znova. Modelky na zabití maj těžkou konkurenci. ()

joker2 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, co se na tom lidem nelíbí. Příjemný odpočinkový film, kde jsou všichni Maskou. Je tu jednak Loki, jako pán masky, dále pes s maskou a dítě jako syn masky. V poslední řadě je tu taťulda (Kennedy), který je ale maskou asi 2 minuty filmu, takže jeho výkon snad ani nelze hodnotit. Film je nabitý různými cartoonovskými triky a odkazy (datel Woody, zpívající žabák, atp.). Ze všech nejlepší je asi dítě, které má skvělou mimiku i bez masky. Pravda chybí tady Jim Carrey (proto hvězdička dolů), ale to je naprosto v souladu s comicsem Maska, kde je nositelů masky taky více. Film je určený i mladým divákům (tzn. není tak krvavý jako původní comics), ale to mu neubírá na zábavnosti - skvělá je například scéna, kdy pes nakreslí scénář, jak se zbavit dítěte, avšak nakonec je do pasti lapen sám, následuje přesný sled toho, co bylo nakresleno, ale je to převedeno do filmové podoby, kde lze opravdu vyčíst jen velmi málo chybiček. Skvěle jsou udělány i výstupy Odina, který se zjevuje ve všech možných i nemožných místech. Myslím, že se jedná o důstojného nástupce první Masky, ačkoli příběh je trochu přitroublý až primitivní (pes a dítě bojují o přízeň Kennedyho). Pokud máte rádi Toma a Jerryho, rozhodně si tento film zkoukněte (ale do kina na něj raději nechoďtě, litovali byste vyhozených peněz). Ideální film pro televizní vysílání v sobotu odpoledne. ()

Gustik5 odpad!

všechny recenze uživatele

Co to doprdelkynafialky je??? Ani usnout jsem vzteky nemohl. Jak mohlo někoho napadnout natočit pokračování na již uzavřený film, navíc s idiotským scénářem a krajně nesympatickým nositelem masky, jehož jsem měl chuť odprásknout, a když si nandal tu masku a vyrašily mu ty oranžové vlasy, měl jsem málem infarkt. Kam se to hrabe na Jima. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Ben Stein je jediný herec, který také hrál ve filmu Maska (1994). Ztvárnil Dr. Arthura Neumana. (rafix)
  • Ve filmu mimo jiné zazní „Puppy Love“ od Paula Anky. (Terva)
  • Ve filmu Maska (1994) se pes jmenuje Milo, v tomto pokračování je pes Otis, který svým jménem odkazuje na Koneko. V tomto filmu se pes jnenuje Otis. Toto je odkaz na Koneko monogatari (1986), vyprávající o dobrodružstvím Mila o Otise. (rafix)

Související novinky

Vrátí se Carreyho Maska?

Vrátí se Carreyho Maska?

28.01.2020

Snímek Maska z roku 1994 nastartoval kariéru herečky Cameron Diaz a patří mezi nejikoničtější role Jima Carreyho, celosvětově pak vydělal 351 milionů dolarů na 23milionovém rozpočtu, o to větší… (více)

Reklama

Reklama