Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejkontroverznější film posledních let je příběhem Handa (Russell Crowe) a jeho gangu vyznavačů Mein Kampfu, násilnických neonacistických skinheadských hrdlořezů, mezi které patří i jeho nejlepší kamarád Davey. Jejich pravidelnou zábavou je opíjení se do němoty a rasistické nájezdy na přistěhovalce v chudém předměstí australského Melbourne. Hando se brzy zaplete s mladou dívkou na útěku, drogově závislou Gabe. Když si ale místní bar koupí vietnamský přistěhovalec, zahájí skinheadi intenzívní válku o své území. Z Daveyho a Gabe se stanou milenci a Hando náhle neví, jak dál... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (316)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Před cca 8-10 lety jsem z tohoto snímku byl dlouho vyplesklej. Už jenom úvodní hudba vám nahání hrůzu, pak přijde surové mlácení tří mladých šikmoočků a po 20 minutách dlouhá bitka s bandou Vietnamců. Do té doby jsem prostě nic podobného neviděl - velice věrohodně ukázaný život skinheadů. Russell Crowe zahrál vůdce party tak věrohodně, že z něj šel strach. Dneska jsem už sice z filmu tolik odvařenej nebyl, ale i tak to hodnotím jako kvalitní kruté a drsné drama. 77% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TOHLE NENÍ TVOJE ZEMĚ !!!“....... /// Kluci z Melbourne – chlast, ničení, píchání, rvačky, svastiky, chlast, píchání ... a slovo ,,žluťáci“ maj rádi stejně jako bejk červenej hadřík. 60ti minutová agitka na holý lebky s perfektním R.Crowem (srovnatelnej s Derekem Vinyardem E.Nortona). Super ,,rasová“ pouliční bitka (a oboustranná ,,férovka“) a samozřejmě i pořádná muzika. O to víc mrzí, že to je to jediný, co ve filmu šlape. Ke konci je taková balada o zamilovaným skinheadovi, podaná ,,existenčně“, věnující se spíš slovům než činům a prostě ničím neburcuje. Možná to je všechno laciný a šokovat tímhle způsobem by (asi) dokázal každej. Přesto těch 60 minut .... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, kam se dá zajít v Melbourne na pořádnej mejdan. 2.) Jsem autorem výroku: ,,čas umřít, žlutej......“. 3.) Mačetu v hospodě jsem viděl naposledy v Novým Boru. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Absolutně geniální o hodně brutálnější než Kult Hákového Kříže! Tohle téma mě nějak začalo bavit ale čekal jsem víc fightu ale byl tam jeden fakt suprovej! Prostě to bylo psychycky užasně natočený drama o náckach proti japončíkum...konec jsem trošku sice čekal ale i tak geniální Russell Crowe kterej mi trochu jeho rolí připomínal Nortna z American History X... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Film ze světa násilných nekulturních bezmozků, jehož postavy jsou promenádou lidské špíny a životní ztracenosti. Sympatizovat tu s někým je těžké, titulní pár tvoří bezprizorní feťačka ze zbohatlické rodiny a hardcore násilnický buran s láskou k Mein Kampfu, obklopuje je banda podobně smýšlejících čuňat a jediné mihotající se světélko morálky nabízí postava Daveyho, které však dlouho není věnován prostor. Vývoj vztahů i celého příběhu je předvídatelný a často dosti přímočarý, o snaze něco sdělit nemůže být ani řeč, přesto je Romper Stomper filmem rozhodně nadprůměrným. Po celou stopáž si totiž udržuje vysokou hladinu naturalistického drajvu a nabízí nenudící pohlednici ze světa pouliční lůzy, jejíž špinavost a divokost působí přinejmenším velmi přesvědčivě. ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je pro me obrovskym zklamanim. Tesil jsem se, ze se dozvim neco o australskych skins a jejich zivotu a pohnutkach ale misto toho se mi dostalo par trapnych rvacek s "rakosniky" a nicnerikajicich plku blbecku, kteri se nijak nelisi od normalnich zlodeju a jinak neprizbusobivych spolecenskych vyvrhelu... Vse navic v opravdu hnusnem blede modrem nadechu,, kamera je nezavisle hnusna az na uplne posledni zaber zasahujici do titulku... S Kultem hakoveho krize je opravdu velmi ale velmi opovazlive tento filmecek, na kterem neni zajimavy ani Crowe, srovnavat.. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Russell Crowe, aby získal roli ve filmu, přečetl Mein Kampf. (morgos)
  • Daniel Pollock, který hrál Daveyho, si krátce po natočení filmu vzal život. (Kulmon)
  • Při rozbíjení skla v obchodním domě se Daniel Pollock (Davey) skutečně pořezal. (Lajty)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno