Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Ariel je poněkud vzpurná mořská víla, která žije v podvodní říši v Atlantiku. Touží poznat svět lidí, i když ji její otec, vládce podvodní říše Triton, důrazně varuje, že obyvatelé moře to mají přísně zakázáno. Ariel se zamiluje do prince Erika, kterému zachránila život, když jeho loď ztroskotala v bouři. Aby ho mohla znovu spatřit, požádá o pomoc mořskou čarodějnici Ursulu. Ta slíbí, že jí na tři dny přičaruje lidské nohy, výměnou za její krásný hlas. Ale pokud ji během této doby princ z lásky nepolíbí, bude se muset vrátit do moře a navždy čarodějnici sloužit. Ariel na to přistoupí. Netuší ale, že Ursula udělá vše, aby Ariel prince nezískala. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (167)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Vizuálne The Little Mermaid je niekoľko líg za klasickými Disneyovkami ako Snehulienka, či Sleeping Beauty a nevyužíva skoro žiaden potenciál podmorského sveta. Pozadia sú nudné a fádne a pôsobia skôr ako prvý nástrel na storyboarde. I podmorské sídlo Ursully, hoc ako nápad je skvelé, je akési šedivé a nevýrazné. Naopak samotné postavy sú parádne a výrazne, či už ide o Ariel, Ursulu, alebo ryby a ostatné podmorské bytosti. Čo je ale najväčšou výhodou The Little Mermaid je parádny príbeh, ktorý je na jednej strane pomerne priamočiary, nie je to ale žiadna selanka ako Snehulienka alebo The Sleeping Beauty, na druhej stane nie je to ani prekombinované ako Frozen. Úplne dokonalo vystavaný príbeh. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Možná až moc dětské, ale právě pro děti je to stvořené a účel to splňuje. Seriál mého dětství z americké produkce, který má krásnou hudbu i animaci a jednou ukázali amíci, že v každej pohádce pro děti se nemusejí hlavní postavičky oddělávat dynamitem nebo obří palicí a už jen díky tomu mám Malou mořskou vílu tak rád. ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Malá morská víla je asi najromantickejší animovaný Disney film🙂. Krásne pesničky. A ešte je to aj vtipné. 85%. UPDATE: (01.04.2023) Druhé vzhliadnutie ma nebavilo o nič menej ako prvé. Pozreté s deťmi v originálnom znení, mladší synček už povyrástol, tak aby to bolo fér, pozreli sme si to ešte raz :-). Animácia je krásna, najmä zámok. Hudba je super. Čo robí The Little Mermaid nádhernou disneyovkou je okrem kultového príbehu a samotnej Ariel skvelý soundtrack!!! Najobľúbenejšie skladby: Part of the World, Under the Sea, Kiss the Girl. Najobľúbenejšie scénky: Na člne (Kiss the Girl) a na zámku - naháňanie "obeda". Zvažujem aj 5* a asi teda moje hodnotenie zaokrúhlim vyššie. Chobotnica mohla dostať menej priestoru, to považujem za jediné mínus. Už teraz som zvedavá na hraný film, ktorý čoskoro dorazí do kín. Dúfam, že to nebude nejaká ďalšia katastrofa ako Pinocchio s Tomom Hanksom! ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Šikovne rozohraná a zvládnutá celovečerná rozprávka z dielne W. Disneyho. Klasický príbeh H. Ch. Andersona v takých šatách, ktoré mu slušia. Šikovne nakreslené obrazy, sympatické postavy a veľmi dobré hudobné motívy (s nomináciu na Oscara za hudbu sa nedá nesúhlasiť). Ani dnešným okom to nevypadá zle. Štyri hviezdičky bez ďalších poznámok. Osobné hodnotenie: 81% (****) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem sledoval seriál, hrál několik her na Sega a Ninento, ale film jsem ještě neviděl. A stojí to opravdu za to - je to totiž úplně klasická Disneyovka se stejnými postavami jako v seriálu - pokud jste měli rádi Ariel, Tritona, Floundra, Sebastiena nebo zlotřilou Uršulu, budete tu hned jako doma. Film dokonale dávkuje legraci, dojetí, písničky (hlavně úžasná Under the Sea), napětí s akcí (finále stojí fakt za to) i romantiku. Prostě paráda z doby, kdy to kluci od Disneyho ještě uměli. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (61)

  • Behom výroby filmu sa producent Jeffrey Katzenberg snažil o vystrihnutie piesne "Part of Your World," argumentujúc, že balada tohto typu neudrží pozornosť detského diváka. Autor textu Howard Ashman, ktorý bol otvorený homosexuál a pieseň považoval za svoju osobnú výpoveď prehlásil, že to sa stane len cez jeho mŕtvolu a zabojoval o to, aby balada vo filme ostala. Pieseň sa nakoniec stala hlavným motívom filmu a v prípade, žeby došlo k jej vystrihnutiu, nemala by princezná Ariel v tomto piesňami pretkanom filme jedinú pieseň. (matthew.17)
  • Arieliny sestry se v originále jmenují:Aquatta, Andrina, Arista, Adella, Alana a Attina. (AngelLucy)
  • Modelom pre vílu Ariel sa stala scenáristka a producentka Sherri Stoner. Bola modelom aj v rozprávke Kráska a zviera (1991) a obidve postavičky majú jej typické gestá. Ariel si napríklad často hryzie dolnú peru a podobne ako Kráska odfukuje z tváre neposlušný prameň vlasov. (krasomama)

Související novinky

Lady Gaga v Malé mořské víle?

Lady Gaga v Malé mořské víle?

16.10.2018

Následující novinku si zařaďte do složky „nepotvrzené spekulace“, nicméně podle čerstvých zpráv projevilo studio Disney zájem o zpěvačku a herečku Stefani Germanottovou aka Lady Gagu (Zrodila se… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama