Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokáže mladý středoškolák John Cusack obhájit svou lásku k mimořádně šikovné a ambiciózní spolužačce, která chce odejít studovat na prestižní univerzitu v zámoří? Diane Courtová a Lloyd Dobler právě končí střední školu. Dianin rozvedený otec James chce, aby jeho mimořádně inteligentní, ambiciózní a šikovná dcera studovala na prestižní univerzitě ve Velké Británii. Proto se mu nelíbí, že Diane začala chodit s Lloydem, který se mu nezdá pro jeho dceru dost dobrý. Lloyd je sice dobrý sportovec, ale nemá žádné ambice. Aspoň zpočátku. Když však jde o srdce milované dívky, je schopný udělat cokoliv, aby dokázal, že není žádné béčko. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

zahadum 

všechny recenze uživatele

Ach tie zlaté roky osemdesiate ... kde sa sa pominuli ? kde ste nechali tú naivitu tak krásnu a tak vzdialenú ... Výborný Cusack hrá sám seba....sympaťáka a dobráka od kosti ktorý pomúti hlavu školskej talentovanej krásky ( vzácna kombinácia hehe ) a obaja si pozmenia život ..film je stará dobrá škola teen filmov éry kedy to všetko bolo tak sladké a tak jednoducho stvárnené....zároveň však slušne a bez vulgarizmov ... ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Maně přemýšlím, zda byl film ve své době normálním hitem pro teenagery, nebo jestli to byl nezávislák už tehdy. Možná byl moc "cool" i na tehdejší časy. John Cusack nikdy nebyl moc středoproudař a tady rozhodně nehraje normálního týpka. Ale kdo je dnes normální- z tatíka se vyklube daňový podvodník okrádající důchodce, tak si holt holka nakonec narazí radši mladého perspektivního kickboxera. V každém případě příjemná romantika co má hlavu a patu.80% ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější věc na celym filmu je to, že konečně vim, odkud se vzala inspirace pro legendární scénu s magičem nad hlavou v Noci v Roxbury. Jinak jsem tam neobjevil nic, co by stálo za zmínku. John Cusack tradičně působí jako úplná trubka a lítá tam pořád jak magor v kabátu, přestože je léto a všichni okolo jsou tam v tričkách a v kraťasech. Mladičká Ione Skye sice byla celkem hezká, ale přišla mi v týhle roli jako strašná kráva. Asi bych vzal radši za vděk Lili Taylor, která za rok složila 65 depresivních písniček o nešťastný lásce. Navíc tohle nefunguje ani jako nějaká teen-komedie, u který bych třeba zavzpomínal na bouřlivý mládí. Tady jsou hlavní postavy tak strašně zodpovědný, že kdyby se to točilo v dnešní koronovirální době, tak nejspíš budou mít pohlavní styk přes skype a navíc v rouškách. ()

Goldenhair 

všechny recenze uživatele

Zase jeden z filmů u nás neznámý, ve Státech osmdesátková klasika, která zdomácněla hlavně díky skvělému soundtracku a nezapomenutelné scéně s rádiem, kdy John Cusack pouští své milé nádhernou pecku Petera Gabriela. Moc pěkný film s chytrými dialogy. Pro mě o žďobec lepší než High Fidelity. “She's gone. She gave me a pen. I gave her my heart, she gave me a pen...“ ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Nevšední sympatický kousek určen zejména (jak tu mnozí správně píší) pro čerstvé maturanty. Divák tu nalezne vše, co má takový film mít. Jsou tu inteligentní procítěné dialogy, sympatie i charakter postav, šarm a v neposlední řadě rozmanitá dějová linie, která přichází v první polovině s příjemnou romantikou a v druhé řadě s trochu vážnějším dramatem, v němž jedna z postav doplácí na chyby z minulosti. Skutečně originální podívaná, kterou však nedokážu lépe ocenit a to jednak z důvodu, že nejsem čerstvý maturant a jednak z důvodu, že jsem cynické prase. Snad se polepším a dílo přehodnotím. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (16)

  • John Cusack v tomto filmu hraje bratra své skutečné sestry, Joan Cusackové. (Ištván87)

Reklama

Reklama