Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokáže mladý středoškolák John Cusack obhájit svou lásku k mimořádně šikovné a ambiciózní spolužačce, která chce odejít studovat na prestižní univerzitu v zámoří? Diane Courtová a Lloyd Dobler právě končí střední školu. Dianin rozvedený otec James chce, aby jeho mimořádně inteligentní, ambiciózní a šikovná dcera studovala na prestižní univerzitě ve Velké Británii. Proto se mu nelíbí, že Diane začala chodit s Lloydem, který se mu nezdá pro jeho dceru dost dobrý. Lloyd je sice dobrý sportovec, ale nemá žádné ambice. Aspoň zpočátku. Když však jde o srdce milované dívky, je schopný udělat cokoliv, aby dokázal, že není žádné béčko. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Nevšední sympatický kousek určen zejména (jak tu mnozí správně píší) pro čerstvé maturanty. Divák tu nalezne vše, co má takový film mít. Jsou tu inteligentní procítěné dialogy, sympatie i charakter postav, šarm a v neposlední řadě rozmanitá dějová linie, která přichází v první polovině s příjemnou romantikou a v druhé řadě s trochu vážnějším dramatem, v němž jedna z postav doplácí na chyby z minulosti. Skutečně originální podívaná, kterou však nedokážu lépe ocenit a to jednak z důvodu, že nejsem čerstvý maturant a jednak z důvodu, že jsem cynické prase. Snad se polepším a dílo přehodnotím. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

,,Všechno, co děláme, nemá smysl, protože se člověk vzbudí, děla hamburgery a pak je mu najednou 70. “ John Cusack je sympaťak jako vždy. Hraje navíc postavu s docela zajímavou a nezvyklou povahou, ale to je téměř vše, co film nabídne. Romantika moc emocí nenabídne, je to navíc celkově hodně předvídatelné a do konce ještě nacpali dramatickou zápletku vycucanou z prstu. Komedie je uplně mimo, ač film působí odlehčeně, ale rozesmát nedokáže. Pokud je vám 22 a nevíte co s budoucností, jako právě hlavní hrdina, tak Crowe natočil film možná právě pro vás, ale na průměrnosti a nudě to neubere. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Filmařská prvotina (režijní i scenáristická) Camerona Crowea, v kontextu jeho dalších prací celkem solidně určující (téma jako konfrontace lidských ambicí s realitou nebo místo určení: Seattle), přesto ještě nedoladěná a lehce naivní. Cusack si tu dal roli, jakých ještě pěknou řádku nasbíral a je vtipné, že jeho filmovou sestru ztvárnila jeho skutečná sestra Joan. Cusackova postava se ve filmu zabývá kickboxem (také vtipné, už ale nechtěným způsobem) a v jedné scéně si jeho sparring partnera zahrála pozdější krátkodobá béčková hvězdička Don 'The Dragon' Wilson (série BLOODFIST I. - VIII., svého času bodovala ještě na VHS také u nás). 60% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Maně přemýšlím, zda byl film ve své době normálním hitem pro teenagery, nebo jestli to byl nezávislák už tehdy. Možná byl moc "cool" i na tehdejší časy. John Cusack nikdy nebyl moc středoproudař a tady rozhodně nehraje normálního týpka. Ale kdo je dnes normální- z tatíka se vyklube daňový podvodník okrádající důchodce, tak si holt holka nakonec narazí radši mladého perspektivního kickboxera. V každém případě příjemná romantika co má hlavu a patu.80% ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[3,5*]     "I gave her my heart, she gave me a pen..."     Určite jeden z najvydarenejšich zástupcov žánru romantická komédia (prípadne dramédia), ktorý sa dostal aj do zoznamu 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete. Zápletka sa na pohľad môže javiť tuctová - ide o bežný príbeh lásky zo stredoškolského prostredia (začína sa slávnostným ukončením školy), ktorej sa do cesty stavajú rôzne prekážky (napr. odmietavý postoj rodiča). Silnou stránkou filmu je to, že ten príbeh dokáže líčiť realistickým spôsobom, takže divák nemá problém vytvoriť si k dvojici hlavných hrdinov blízky vzťah, najmä keď obaja pôsobia sympatickým dojmom. K Johnovi Cusackovi mám zvyčajne výhrady pre jeho nevýraznosť (respektíve hereckú jednovýrazovosť), táto rola mu však veľmi dobre sadla a navyše jeho postava Lloyd je taký ten správny chlapík. Diane (Ione Skye) je zase veľmi príťažlivá dievčina s prenikavou inteligenciou, čo je dosť zdrvujúca kombinácia. Zaujímavo vykreslené sú i ďalšie postavy, ako nie práve dvakrát sympatický Dianin otec (John Mahoney), hudobne nadaná Lloydova priateľka Corey (Lili Taylor), či Lloydov zlatý malý synovec Jason. A napokon, bavil ma i prítomný humor (K.O. na kickboxe, partia chalanov, čo vedia o ženách všetko).     "Man, all you gotta do is find a girl that looks just like her, nail her, and then dump her, man. Get her of your mind." ()

Galerie (31)

Zajímavosti (16)

  • John Cusack v tomto filmu hraje bratra své skutečné sestry, Joan Cusackové. (Ištván87)
  • Bebe Neuwirth v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama