Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokáže mladý středoškolák John Cusack obhájit svou lásku k mimořádně šikovné a ambiciózní spolužačce, která chce odejít studovat na prestižní univerzitu v zámoří? Diane Courtová a Lloyd Dobler právě končí střední školu. Dianin rozvedený otec James chce, aby jeho mimořádně inteligentní, ambiciózní a šikovná dcera studovala na prestižní univerzitě ve Velké Británii. Proto se mu nelíbí, že Diane začala chodit s Lloydem, který se mu nezdá pro jeho dceru dost dobrý. Lloyd je sice dobrý sportovec, ale nemá žádné ambice. Aspoň zpočátku. Když však jde o srdce milované dívky, je schopný udělat cokoliv, aby dokázal, že není žádné béčko. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Bane_Boss 

všechny recenze uživatele

Od chvíle co jsem viděl tento fajnový kus, uběhly už nějaké dva týdny a stále mi to leží v hlavě(stejně tak song od Pecy Gabriela), takže čert to vem, seru na to, něco vyjebu(napíši). Nevím jak to Camerón Crowe dokázal, ale bylo to tak kurva ....ani nevím jaké slovo říct....prostě natočené s lehkostí tětivy Legolasova luku. Život napsal sám brácho. Romance na všechny válce s epik špetkou muziky i humoru samozřejmě. A co je hlavní!!!!! - tento film mi stvořil nový životní sen. Jaký? Dobrá otázka. http://www.frenchtoastsunday.com/wp-content/uploads/2012/02/say_anything_boombox.png . K uskutečnění tohoto snu potřebuji nějaký cool RETRO boombox a dívku, které jsem dal srdce a ona mě jen propisku. Pak večer dojebu k ní před barák a pustím Peťu Gabriela na plné obrátky aaaaaaa to je vše. Až tato chvíle nadejde...držte mi palce lurvy! ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pro tento svůj kulatý 700. komentář jsem si záměrně vybral jeden z nejlepších filmů mého nejoblíbenějšího herce Johna Cusacka. Opravdu tento film je jedním z nejlepších, které má tento sympatický herec ve své bohaté filmografii. Krásný, citlivě podaný romantický příběh o lásce mezi dvěma mladými absolventy střední školy, kteří se poznají, zamilují a prožívají krásné chvíle, ale i mnoho zklamání. Kde jen jsou ty časy takovýchto sympatických teenagerovských filmů, které se obešly bez nahých těl a nechutných scén. Tenhle film navíc zůstane v mé paměti kvůli dvěma aspektům, kvůli dvěma scénám, které se opravdu absolutně povedly a troufám si říci, že v rámci romantických filmů patří tyto scény mezi úplně ty nejlepší. První scéna, která je naprosto úžasná, přichází v okamžiku, kdy se Lloyd v podání Johna Cusacka pokouší o poslední možnost získat zpátky svou milovanou Dianu. Zastaví v noci se svým autem před jejím domem a stojí tam s rádiomagnetofonem nad hlavou a nahlas pouští své milované její oblíbenou písničku. Tahle scéna pro mě zůstává nezapomenutelnou a vím minimálně o jednom americkém seriálu ze současnosti, kde byla tato scénka použita právě s odkazem na tenhle film. Druhá scénka je dokonalá hlavně díky otázce, kterou pronese hlavní hrdina. Diana přiběhne za Lloydem s tím, že se k němu chce vrátit a on jí položí naprosto nezapomenutelnou a geniální otázku: "Potřebuješ někoho, nebo potřebuješ mě?" Tohle je opravdu jedna z nejlepších vět v historii romantických filmů. Díky těmto dvěma zmíněným okamžikům ve filmu se tento film pro mě stává nezapomenutelným, nesmrtelným a jedním z nejlepších romantických filmů, který jsem kdy viděl. Více snad netřeba dodávat. Snad jen to, že John Cusack, který je zde velice sympatický, příjemný a především přirozený, si stejně jako jeho herecká kolegyně Ione Skye zaslouží za tuto svou roli absolutní uznání a plné absolutorium. Tohle je skutečně jeden z filmů, který musí vidět každý, kdo má v oblibě Johna Cusacka a celkově romantické filmy. Smekám, tleskám a skláním se před tvůrci a herci, kteří se na tomto filmu podíleli. Tohle je skvost mezi romantickými filmy a bohužel v Česku je velmi neprávem opomíjen. ()

Reklama

boni 

všechny recenze uživatele

Přirozený a strašně příjemný film, který prostě musí vyloudit nějaký ten úsměv na tváři i sebevětšímu cynikovi. Výborná hudba let osmdesátých, milé herecké obsazení a důkaz, že Cameron Crowe uměl točit kvalitní filmy už od nepaměti. Navíc scénu, kdy John Cusack oblečen ve svém baloňáku à la poručík Columbo drží pod okny Ione Skye nad hlavou kazeťák a vyhrává z něj In Your Eyes od Petera Gabriela, jsem znal na několikero způsobů již mnohem dříve než tento film, který jsem poprvé viděl až v době své vlastní maturity, a považuji ji za jednu z vůbec nejlepších scén z filmů pro teenagery, respektive romantických filmů. Čili Řekni cokoliv řadím v žánru teen komedií/romantiky rozhodně do top ten. Dám tomu v budoucnu ještě jedno promítání a snad to i přestřelím na 5 hvězd, takhle jsou to opravdu velmi silné 4. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

A práve aj v tomto prípade by som navrhoval červenú farbu na čsfd posunúť na filmy od 85%, pretože toto si byť v červenom ani nezaslúži. Snímku som si pozrel kvôli legendárnej scéne, kedy mladík zdvihne nad hlavu magneťák, v ktorom zaznie song pre jeho frajerku. Túto scénu spomínajú a parodujú v každej druhej snímke a tak som sa rozhodol, že už je na čase aby som celé toto dielo videl aj ja. No nechápem prečo je tá scénka tak populárna, keď je absolútne o ničom, videl som milión lepších prejavov lásky vo filmoch a aj samotné filmy sú omnoho kvalitnejšie než tento nudný s mizerným scenárom. A Johna Cusacka mám rád, ale že by tu nejako vyčnieval zo svojho štandardu sa povedať nedá. Asi mu to scenár ani neumožnil. Sklamanie. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vám ulahodí podstatne viacej ak si ho pozriete v správnom čase. Jeden z tých filmov, ktoré sa hrajú na úprimnosť, a ktorým sa to dá aj veriť. Crowe si zvolil predsa len trochu všednejšiu tému na svoj debut, v ktorej sa ale objavili všetky prvky, ktoré bude neskôr používať a ktoré ho rozhodne radia k veľmi zaujímavým americkým režisérom. Láska k dievčaťu, rozhodovanie sa čo so svojím životom, po strednej škole. Myslím si, že tá téma je väčšine ľudí veľmi známa. Troška my vadila druhá dejová línia a to vzťah hlavnej hrdinky s otcom, ktorý trocha spomaloval vzťah ústrednej dvojice, ktorá filmu zabezpečila pár silným miest. Státie pod oknom s rádiom na pozadí piesne in your eyes je nezabudnuteľné. Herci sú veľmi príjemný. Aj hlavný aj vedľajší. Páči sa mi ako Crowe strieda scény, aké dejové prechody používa a aké prostredie využíva k tomu aby porozprával všedný príbeh po svojom. Rozhodne jeden z filmov, ktoré sa dajú pozrieť viac krát. Len ako vravím, ak vystihnete správny moment, môže to byť jeden z tých filmov, ktoré si vás získajú a nepustia. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (16)

  • John Cusack v tomto filmu hraje bratra své skutečné sestry, Joan Cusackové. (Ištván87)

Reklama

Reklama