Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Annie Porterová, má opět potíže s řidičákem a tentokrát i se svým novým přítelem Alexem Shawem. Ten jí totiž tvrdil, že má poklidné zaměstnání u pobřežní hlídky, což jí vyhovuje po zkušenosti s bombou v autobuse a známostí s Jackem, který se bombu pokoušel zneškodnit (viz. Nebezpečná rychlost). Ve skutečnosti je však členem zvláštní jednotky, která řeší ty nejnebezpečnější situace. Mladík ji sice usmíří lístky na pohádkovou dovolenou v Karibiku, kterou mají strávit na palubě luxusní vyhlídkové lodě. Zpočátku idylická plavba však velmi záhy dostane značně dramatický spád. Tvůrce lodních počítačových systémů John Geiger, který dostal výpověď protože je nemocný, pronikne na loď jako turista a jako autor bezpečnostních systémů snadno na loď stane potřebné vybavení k tomu, aby zaminoval celou loď a ovládl její řízení. Zbaví se kapitána, oznámí prvnímu důstojníkovi Julianovi, že převzal kontrolu nad lodí a pro výstrahu odpálí některé z neškodnějších náloží. Donutí Juliana, aby vyhlásil požární poplach. Zatímco pasažéři nasedají do záchranných člunů, vyloupí lodní trezor plný diamantů a pak chce s lodí odplout. Netuší, že Alex jeho lest s požárem prohlédl, odhalil díky své všímavosti jeho totožnost a navíc zůstal na palubě spolu s Annie a dalšími pasažéry, kterým se pro poruchu jeřábu záchranného člunu nepodařilo opustit loď. Geiger hodlá loď zničit a zamaskovat stopy po zločinu nárazem na tanker kotvící u blízkého přístaviště a je na Alexovi a pochopitelně také Annie, aby se ho pokusili zastavit a zabránit katastrofě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Tak toto je zrejme najhorší sequel aký som kedy videl. Samozrejme s prihliadnutím k rozpočtu, kvalitám jednotky a očakávaniam. Medzi jednotkou a dvojkou je taký priepastný rozdiel, že sa ani nechce veriť, že ich točil ten istý človek. Naozaj. Dvojku som videl len v TV a po celý čas som len neveriacky krútil hlavou. Jason Patrick ako náhrada za Keanu Reevesa je absolútne žalostný a nudný. S Davidom Morrisseyom zo Základného inštinktu 2 si môžu podať ruku. Sandra Bullock tu je kvôli tučnému šeku, Willem Dafoe je karikatúra zloducha a film vyzerá ako by Lloyd A. Simandl dostal rozpočet 100 miliónov a pustil sa do práce. Nasledujúce De Bontove filmy viac-menej potvrdili, že Speed a Twister boli zrejme len šťastím začiatočníka. Tak nenormálne spackaný film ako je NR 2 totiž talentovaný režisér natočiť nemôže. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nevím, co proti tomu všichni máte. Vždyť to byla místy i docela prdel. Jasně, jednička je o dost lepší akčnější podívaná se slušnou atmosférou i napětím, ale tohle taky není vyložená katastrofa. Hodně mi tu však chyběl Keanu Reevese, bez kterého to nebylo ono. Jason Patric byl horší (jeho postava). Za to Sandra Bullock zkrásněla a rozhodně bych si dokázal představit s ní strávit dovolenou na lodi v Karibiku. Její postava byla správně praštěná, místy však až moc (viz autoškola). Coby nedobrovolná řidička autobusu mi seděla víc. Stejně jako Willem Dafoe (ač ho mám jako herce rád), tak byl slabší záporák než Dennis Hopper. Pobavila ale i účast některých vedlejších postav z jedničky (šéf zásahovky, řidič co řídil jaguára na dálnici – tak tady měl v závěru motorový člun, kterým pronásledovali letadlo). No ten závěr byl spíš trapný (harpunování letadla, jízda ve vlnách při přitahování lana – by byl borec spálený jak prase, stejně jako posílání lana do turbín – by ho to vcuclo jako hovno do záchodu…). Dvojka je ujetá a horší než jednička to každopádně, ale i tak tomu prostě vlepím slabší průměr. 50% ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

V tomhle pokračování, který jsem si dnes připomenul, je těch nesmyslů a hlavně nepovedenejch scén velký množství. Dafoe jako záporák nedostačující, Patric jen zespoda nakukuje Keanu Reevesovi na tkaničky. Karambol lodě v přístavu se jeví jako pátej díl nějaký parodický série. A navíc tomu filmu chybí víc akce. Nepovedený. Já některý starší filmy bral na milost s přihlédnutím k současný tragický přiteplený produkci. Tenhle to ale nebude. Uberu hvězdu. 40%. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Bože, kde je autobus? Nevím, jestli takový kolos jako zámořský parník dokáže být nebezpečně rychlý, ale nebezpečně těžký a pomalu zastavitelný to jo. Sára jede na líbánky a nabízí se tu otázka ze Smrtonosné pasti 2: "Jak se to může člověku stát dvakrát?" Díky tomu, že NR2 nabízí pár vychytaných momentů, a že mám rád lodě všeho druhu, jsem ji na svém hodnocení trochu přidal. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Značně nepovedené pokračování, které s prvním filmem spojuje jen Sandra Bullock. Dějově nezvládnutý snímek s dost často nudnými a zdlouhavými scénami. První díl jsem viděla někdy před rokem až před dvouma a hodně si z něj pamatuju - tu dokonale vymyšlenou situaci apod., ale tohle jsem viděla před půl rokem a pamatuju si jen závěrečnou scénu, kterou rozhodně nepovažuju za nijak úchvatnou. Obyčejný akční film, z kterého si asi žádné doživotní vzpomínky neodnesete. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (18)

  • Poté, co se Alexovi (Jason Patric) podaří uvést do chodu přední manévrovací motor a vyhnout se tak tankeru, jede loď najednou opět rovně přímo k pobřeží. Avšak není vidět, že by manévrovací motor někdo vypnul, takže loď by musela kroužit v poměrně utažených kruzích, nikoliv jet přímo. (pjotri)
  • Snímek se umístil na 24. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném čtenáři britského filmového časopisu Empire. (orkadimenza)
  • Při finální scéně se Annie Porterová (Sandra Bullock) téměř srazí s autobusem linky 33, který směřuje do Downtownu. V autobusu stejné linky se odehrával děj předchozího filmu Nebezpečná rychlost (1994). (bejkovec)

Související novinky

Nebezpečná rychlost potřetí?

Nebezpečná rychlost potřetí?

20.03.2006

Představitel Nea z matrixovské trilogie, Keanu Reeves, a manželskému svazku neustále vyhýbající se herečka Sandra Bullock jsou v jednání ohledně účinkování v dalším pokračování akčního kinohitu… (více)

Reklama

Reklama