Reklama

Reklama

Krotitelé duchů: Říše ledu

  • USA Ghostbusters: Frozen Empire (více)
Trailer 18

Obsahy(1)

Ve snímku Krotitelé duchů: Říše ledu se rodina Spenglerových vrací tam, kde to všechno začalo, tedy do legendární hasičské stanice v New Yorku, aby zde její členové spojili síly s původními Krotiteli duchů. Ti mezitím vybudovali přísně tajnou laboratoř, jejímž účelem je posunout chytání duchů na zcela novou úroveň. Když ale do našeho světa prostřednictvím starobylého artefaktu proniknou zlé síly, musejí novopečení Krotitelé duchů i staří veteráni vynaložit veškeré úsilí na to, aby ochránili svůj domov a zachránili celý svět před příchodem nové doby ledové. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 18

Recenze (83)

B.Wilde 

všechny recenze uživatele

No, asi jsem si před kinem mohla dát opáčko starých filmů a nejspíš jsem se měla podívat i na ty novější, jelikož ty mladší postavy jsem vůbec neznala... ale co už s tím. Z traileru mě díl Říše ledu docela zaujal, ale v kině už to pro mě tak slavné nebylo. Nejen, že než to přišlo "k tomu hlavnímu" plácalo se to tak od ničeho k ničemu, ale přišlo mi, že se tam všichni chovají hrozně divně a nějak to na mě nefungovalo. Jediný, kdo mě tam pobavil, tak postava, kterou hrál Kumail Nanjiani a plusový bod i za vizuál "ledového ducha", ale jinak to za mě bylo takový - meh. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Špatný. Film se všemožně snaží být něčím jiným než “Krotiteli duchů” a zároveň kdykoliv to jde odkazuje na své kořeny. První dojmy ihned po filmu byl: tak tohle ne… s odstupem si říkám, že tomu dám později ještě jednu šanci a podle toho hodnocení snížím na dvě. O co jde? V první řadě tu máme zpět všechny “důchodce” a na obrazovce nejsou jen “do počtu” jako minule. Zpátky je dokonce i vrchní debil (zcela nepochopitelně jako starosta) z prvních krotitelů. Zpět je i maskot aka “zelený duch” a dokonce i úplně první “duch(odkyně) z knihovny”. Hra na nostalgii jede. Pak je tu druhá strana. Otravné woke diverzní obsazení už nejsou roztomilé děti, ale protivná pubertální hovada. Vrcholem hnusu se pak “lesbo romance” s duchem (!?) nebo přehrávající indián jako ultimativní zbraň proti “mražounovi”. Samotný “mražoun” pak schopnostmi působí divně. Mrazí vše okolo i když je uvězněn v kuličce (!?) a dopad jeho schopností (mimo kuličku/vězení) je řekněme trapně selektivní. Jako celek mi pak přijde děj tak nějak o ničem. Jako kdyby děj měl jediný cíl a to na obrazovce ukázat všechny etnika a pohlaví (na žádné nezapomenout), bez ohledu na vyprávění linky příběhu. Prostě uvidíme co udělá s dojmem druhá projekce za nějaký čas. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom čase opäť v kine a osvedčenej zostave a dokonca za zvýhodnenú Johny cenu kinonedeľe sme si pozreli ďalší comeback Krotiteľov duchov, ktorý mal síce niekoľko slabších momentov ale záverečná polhodina určite stála zato aby ju divák videl na veľkom plátne. Kvalita oproti predchádzajúcemu pokračovaniu išla predsa len o niečo dole to však nič nemení na tom že táto séria má ešte stále čo ponúknuť. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vyváženost předchozího filmu, který hravě spojil nostalgii s novými postavami a přirozeně navázal, je bohužel fuč. Dát nám to, co minule slíbili, se tvůrcům bůhvíproč nechtělo, a tak se původní tým rozhodně nevrátil do akce, naopak se mi zdá, že toho (možná s výjimkou Dana Aykroyda) udělal ještě méně. Nejzajímavější postavou tak zůstala Phoebe v podání Mckenny Grace. Není to vůbec špatný film, nicméně viděl jsem ho před týdnem a už téměř nevím, o čem byl. A to není nikdy dobře. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Pátý krotitelský film ,tedy vlastně čtvrtý ,protože ten z roku 2016 s krotitelkami nepočítám .Nějak do série nepatří a nezapadá.Říše ledu přímo navazuje na předešlý Odkaz a rodina Splenglerů už fungují jako regulérní Krotitelé duchů a divák je hned na začátku filmu vhozením do akce a jedeme . Gil Kenan na režisérské stoličce vystřídal Jasona Reitmana ,kteří spolu napsali scénář a výrazně jim s tím pomáhali Dan Aykroyd a Bill Murray ,což je samozřejmé-nikoho povolanějšího by nenašli . Na filmu je vidět ,jak tvůrci pracovali s obrovskou láskou k původním filmům a citu ke všem postavám-jak původním ,tak novým.Což je mimochodem jeden z největších kladů filmu a to propojení a spolupráce staré party a té nové.Dan Aykroyd ,Bill Murray ,Ernie Hudson a Anne Poots jsou prostě skvělí ,moc rádi je vidíme a užíváme si jich a bez nich by to prostě nebylo ono. Nová rodina Splenglerů a Kumail Nanjiani je skvěle doplňuje a celkově tvoří opravdu skvělý tým .Jen ten Harold nám tu chybí (děkujeme za vše Harolde).Příběh je velmi slušně napsaný a příjemně utíká ,leč po úvodu trochu ztrácí tempo a malinko tápe sám v sobě . Ale jak se opět najde a rozjede ,je to opět příjemná ,rodinná podíváná se vším všudy.Ano ,je jasné ,že navázat a pokračovat v tak dobré a úspěšné látce není jednoduché ,ale tady to myslím tvůrci zvládli důstojně i když pár chyb najdeme .Některé postavy chtělo trochu více rozvést a zapojit ,malinko více humoru by také neuškodilo a závěrečný souboj mohl přece jen více gradovat ,jakkoliv byl dobrý a líbil se mi.Kamera a lokace skvělé se spoustou odkazů na původní látku ,to samé hudba a vizuální stránka celého filmu .Tady nemám co vytknout.A dokonce se nám tu objeví i William Atherton z původních dvou filmů jako starosta New Yorku . Takže celkově jsem byl spokojen a myslím ,že jde o velmi příjemné pokračování se spoustou skvělých nápadů a odkazů na původní látku ,kde jsme moc rádi viděli původní partu a celé jsem si to opravdu užil. Vzhledem k tomu ,že Říše ledu malinko zaostává za Odkazem ,dávám jasně krotitelských 70% a doufám ,že se nám nezačněš ochlazovat. ()

Galerie (35)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

03.05.2023

Na čtyři Ceny Akademie nominovaný režisér, producent a scenárista Jason Reitman (Lítám v tom, Juno) nám před dvěma lety přinesl dlouho očekávané pokračování Krotitelů duchů, série, jejíž otěže… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Reklama

Reklama